Leap day

2012 innebär ju skottår så idag är det skottdagen! Haha, här i USA är det tydligen ganska stort för på Facebook skrivs det massor om olika erbjudanden och grejer. Lite intressant, i Sverige är det väl inte alls så? Eller? 

Anyways, min dag kommer se ut som vanligt - hämta kidsen från skolan, äta mellanmål, göra läxor, leka och sen slutar jag när B kommer hem. Tyvärr regnar det ute idag så det får bli lite lek inomhus istället för på skolgården men det blir bra det oxå! Förhoppningsvis har inte barnen alltför mycket läxor, det blir så mycket roligare om vi kan göra något ihop. Förresten, en fråga: vart ligger Hållö? Är inte det i närheten av Orust?

På plussidan 28/2 2012

Ligger nu i min nybäddade säng och njuter av lugnet. Kidsen ligger i sina sängar och ska snart sova så det är helt tyst i huset (förutom flygplanet som just precis nu åker förbi) vilket är otroligt skönt. Jag har funderat lite grann på det där med positivitet oxå - som ni säkert har märkt, så har jag inte skrivit nåt plussidan-inlägg på många dagar och jag saknar det faktiskt. Allt funkar jättebra här nu, men ibland behöver jag nog påminna mig själv lite om vad för bra som händer. Just idag känner jag att jag behöver skriva ner några bra saker som har hänt, så here we go:

1. Både A och C var på bra humör idag vilket såklart gör allt lite lättare för mig, speciellt om A är glad. C är lite lättare att hantera än vad A är när hon är på dåligt humör...

2. Jag fick veta att jag är ledig i helgen - gött! Har inga planer just nu, men antagligen blir det väl New York som alla andra lediga helger. Vad som än händer så ska det bli gött att få huset för sig själv ett tag, ingen hund, inga barn och inga host parents att bry sig om, bara mig själv.

3. Jag har varit superdupereffektiv idag! Fråga mig inte varför, men det känns som att jag hinner med mer om jag går ut och går på morgonen. Försöker göra det varje dag och hittills har det gått bra!

Sista tisdagen i februari

Hur sjukt är det inte att det snart är mars? Lixom, vad hände med februari egentligen? Tiden bara rusade iväg. 
Idag har jag varit riktigt effektiv! Började jobba 7.30 som vanligt, när kidsen åkte till skolan så bäddade jag deras sängar, käkade frukost, plockade ur diskmaskinen, tvättade mina lakan och handdukar, drog ut på en helt underbar promenad, bäddade min säng och nu sitter jag här och ska väl snart fixa lite lunch tänkte jag samt ta ut hunden på promenad. Eftermiddagen kommer oxå bli ganska slapp, A ska till optikern redan kl 4 så vi måste åka härifrån ganska direkt efter att vi kommit hem från skolan och B ska möta upp oss där så jag behöver inte göra mycket. Känns helt okej!

Måndagsångest

Yes, idag lider jag av måndagsångest igen. Eller gjorde, rättare sagt. Jag sa ju att jag skulle ut på en promenad, men det hände aldrig för jag kände inte alls för att gå ut när jag väl hade bestämt mig för det. Istället skypade jag med familjen vilket var väldigt trevligt! Att åka till skolan och hämta hem kidsen var jag verkligen inte sugen på, men när jag väl kom dit så blev allt bättre. Solen sken så vi stannade kvar på skolan i en timme och spelade wall ball innan vi åkte hem och tog tag i läxorna. Lite knäckebröd till mellanmål, spela Monopol en liten stund och sen kom B hem från jobbet och då slutade jag. Rätt go dag ändå! Till middag blev det typ svensk husmanskost - K hade gjort "swedish meatballs" (varför envisas hon med att kalla dom svenska?) och ni anar inte hur gott det var! Hade vart ännu godare om det serverades potatis till istället för pasta, men det funkade himla bra ändå. Gissa vem som åker till IKEA i helgen? Hehe. 

Lördag i NYC


Vi besökte Museum of Natural History igen, där vi hittade en utställning om universum. På månen skulle jag väga ungefär 9,5 kg.

"Hey Dum-dum! You bring me gum-gum?"

Om jag hade levt under dinosaurietiden, så tror jag att jag hade varit ganska rädd för dom. Jag menar, de är ju faktiskt ganska stora.

Central Park!

Times Square

Vi besökte Toys'R'Us för att undkomma kylan utomhus, det var en rätt så cool butik kan jag säga!

Den här tog över 700 timmar att bygga.

Sen åkte vi till Brooklyn och mötte upp Daniela, Debora och Denisse. Det var så sjukt kallt ute så det blev ingen tur till Brooklyn Bridge, när det blir lite varmare ute så ska jag ta mig dit!

Lördagen i bilder. Nu ska jag ta mig ut på en promenad, känner inte för att sitta inne när det är så fint väder ute!

The Oscars 2012


Cameron Diaz - klänningen var dock MYCKET finare på scen!

Emma Stone i en SJUKT fin röd klänning, min favorit!

Gwyneth Paltrow, en till favorit.

Jessica Chastain i underbar Alexander McQueen-klänning.

Maria Menounos.

Mest för pappas skull - Milla Jovovich i Givenchy.

Jämfört med förra årets Rodarte-klänning så är denna galet tråkig, men Natalie Portman är söt ändå. 

Ikväll gick den 84e Oscarsgalan av stapeln i Hollywood och jag, Lena och Loan åkte hem till Frederike för att kolla på utdelningen av alla statyetter. På grund av all reklam hann vi dock bara se typ 10 stycken och vi missade hela röda mattan för att vi körde runt i halva Montclair och letade efter erbjudanden på Ben&Jerry's-glass (vi hittade det till slut på ShopRide och fick två stycken för $5 vilket är en dollar billigare än vad CVS tar för EN burk B&J's. Fynd? Oh ja). Ovan ser ni mina favoriter från röda mattan och det får avsluta den här dagen, imorgon är det dags för jobb igen så I better go to sleep!

Bilder: Fabsugar.com

En aprildag?

Vädret idag har varit riktigt jäkla gött! Visst är det fortfarande februari men det kändes som typ april. Eller påsk lixom, ni vet ju hur vädret brukar vara runt påsk. Så var det idag. Hur härligt som helst! Jag och C lekte ute en stund på förmiddagen, först med hans elektriska skoter som han fick i present, sen spelade vi baseball och kastade lite bollar till varandra på studsmattan. Sen gick vi in och byggde med lego, jag byggde ett hus som han verkar tycka är himla coolt, vilken grym au pair man är va? Haha! I eftermiddags, när mina host parents och kidsen åkte iväg på middag hos några vänner, så tvingade jag mig ut på min dagliga promenad men mina ben gjorde så himla ont så jag gick inte ens halva vägen av mina vanliga runda. Det blev dock en halvtimmes promenad ändå, plus att jag gick ut med hunden direkt efteråt så en dag mindre med hjärt- och kärlsjukdomar blev det iaf! Imorgon blir det till att vila benen lite grann.

Nu har jag precis ätit middag, kinamat minsann och jäklar va gott det var! Kinamat i Sverige kan ju slänga sig i väggen, amerikansk kina ska det vara! Sjukt gott. Jag har ingen aning om vad det var, men ris och såna där gröna långa bönor fanns det iaf. Alldeles snart ska jag åka iväg och hämta upp Lena för att sen åka vidare till Frederike, vi ska kolla på Oscarsgalan och kanske käka glass. Mys på hög nivå, perfekt sätt att avsluta en härlig helg!

-

Blev plötsligt sjukt sugen på prinsesstårta, vad hände där? Jag trodde att jag hade ätit tillräckligt med tårta redan, men tydligen inte. Funderar på att önska mig en prinsesstårta när jag fyller år, men det är ju nästan fem månader kvar tills dess så jag hinner nog ändra mig.

Igår hängde jag med Valerie, Loan, Lena, Frederike, Julia och Isabell, först på Willowbrook mall och sen hemma hos Frederike. Vi åt glass och bara snackade, inte fel. Idag ska vi allihopa till New York för att gå på ett museum och sen möter vi upp Denisse, Debora och Daniela i Brooklyn där vi ska käka middag för att fira Danielas födelsedag. Skoj!

Torsdag


Jag har varit i USA i drygt en månad och har fortfarande inte testat varken McDonalds eller Dunkin' Donuts, vad är det här? Måste åtgärdas snarast.

Fancy That är min favoritbutik på Valley Road. Jag köpte present till Mona här, men jag lyckades glömma den i provrummet på GAP. Hur lyckas man med det då?

Haha, det här är en av parkerna i Upper Montclair. Jag står i hörnet av den. Väldigt liten, eller vad säger ni? Får man ens lov att kalla det park när den är så liten?

Om inte det här är ett vårtecken, så vet jag inte vad vårtecken är!

Lille D, finaste hunden i USA.

Och här har ni semlorna! Ja, grädden har runnit ut över hela bullen och bullen var hård och semlan har inget florsocker. Dock funkar det - ingen toppensemla, men inte heller jätteäcklig. Nästa gång ska jag dock hitta vaniljsås, det måste väl finnas nånstans i USA? (Pappa, USA firar inte fettisdagen som vi gör)

Idag var barnen äntligen tillbaka i skolan! Det firade jag med en PW (min vanliga runda) och sen lite tvätt. Dock började inte dagen där, utan redan klockan 7. C fyllde 9 år idag och självklart blev det tårta till frukost (O.M.G säger jag bara. Tur att nästa födelsedag är i juli) och sen åkte de till skolan. På eftermiddagen blev det playdate för A och C och jag stannade kvar på skolan där han lekte med Lucas. När vi kom hem var det läxor som gällde och efter det lekte vi alla tre på studsmattan tills C började sin gitarrlektion. Jag och A åkte då till CVS och köpte kort+present till födelsedagsbarnet, bilar blev det minsann. Middag åts på Smash Burger vilket är ett väldigt amerikanskt ställe - jag får lite 50-talskänslor av det, fast det är inte 50-talet egentligen. Men coolt var det och maten var god. Shake Shack har dock fortfarande de godaste hamburgarna enligt mig. Kvällen har spenderats på Starbucks med Lena, Frederike, Julia, Loan och Valerie, de fyra förstnämnda håller på med sina papper om skatt vilket jag slipper i år och tro mig - jag kan inte vara gladare. SÅ himla komplicerat! Jag ska börja anteckna i min kalender varje dag vad jag gör, det kommer hjälpa oerhört mycket nästa år. Förutom snack om skatter pratade vi oxå om vad vi ska hitta på i helgen och på lördag blir det minsann New York. Det kunde väl ingen gissa? Vi ska nog till Brooklyn då, hej Brooklyn Bridge! Äntligen! Först ska jag dock ta mig igenom fredag och det blir så mycket lättare om jag är pigg och glad, så nu ska jag sova, godnatt!

Onsdag

Wow, det är ju typ som julafton här för tillfället! Igår fick jag paket från familjen och idag kom ett från Louise. Vem blir det imorgon? ;) Dagens paket innehöll Ahlgrens Bilar, så himla himla gott! Tack igen fina du!

Jaha, vad har hänt idag då? Vi har varit på Funplex. Det ligger i East Hanover och adressen dit är 182 Route 10 West. Tror ni att GPSen fattade vad det var eller? Eh, nej. Faktiskt inte alls. Jag fick alltså köra efter ett dåligt minne av Google Maps-kartan. Vi kom dock fram så det var ju bra! Funplex är förresten ett ställe med massa arkadspel och åkattraktioner som barnen älskar. Jag satt bara vid ett bord och kollade på, i fem timmar ungefär. Haha. 

När vi kom hem igen gjorde vi middag och efterrätt: hotdogs med bönor i ugn och semlor. Ska ta kort på semlorna imorrn och visa er hur de ser ut, de är värda att visas upp här faktiskt. Ska berätta mer om dem då oxå. Nu ska jag ta tag i min mail, har drygt 140 mail i inkorgen som väntar på mig... Rolig onsdagskväll, oh yes.

Update kl 21.30: Somnar nästan här nu, efter att ha läst tre av mailen... Stänger nog ner för idag och fortsätter imorgon.

Tisdag


Vi åkte till Clifton för att bowla men hamnade i en lekpark istället. Bowlingen var så jäkla kass, galet tråkigt ställe.

När vi kom hem hittade jag det här i brevlådan. Innehållet? Marabou Daim, Marabou Sensation Strawberry Cheesecake, vaniljte, kort från lillebror och kort från allihopa. Tack mamma, pappa, Daniel och Simon, det uppskattas sjukt mycket och Daimchokladen var galet god!


Mina värdföräldrar kom ju hem från Belize igår så nu ikväll delade de ut lite presenter. Jag fick en röd t-shirt och den där otroligt fina träsaken på bilden ovan - så himla snällt av dem! Trägrejen (jag vet inte vad det heter) är handgjord i en Maya-indian-by, försök slå det om ni kan!

Min tisdag har varit... Inte som andra tisdagar. A och C var lediga från skolan och föräldrarna jobbade så jag har varit själv med dem mellan 8.30 och 17.45 ungefär. Vi började med att göra semlor, eller rättare sagt bullarna till semlor (jag har inte smakat än men A gillade dem så förhoppningsvis är de okej) och sen åkte vi till Clifton för att bowla. När jag kikade runt på några olika sajter så tyckte jag att Van Houten Lanes verkade helt klart bäst - där fanns arkadspel och grejer så därför bestämde jag att vi skulle dit. När vi väl kom fram så hade de typ ett arkadspel, inga videospel som de sa skulle finnas och själva bowlingen var ju inte heller direkt rolig. Därför åkte vi därifrån efter att ha spelat en gång (jag vann, tihi) och stannade till i en lekpark där vi lekte kull. Vi hade faktiskt riktigt roligt! Innan vi åkte hem så stannade vi till vid isrinken och åkte lite skridskor och spelade några spel. Kidsen har verkligen gjort allt för att reta varandra hela dagen, men det har ändå gått hyfsat bra tycker jag. Känns skönt.

På kvällen har vi bara pratat om vad alla har gjort i helgen och jag är inte lite avundsjuk på vad K och B har gjort - Belize verkar vara ett himla mysigt ställe. Tydligen inget för dom som vill bada och simma för trots att det ligger i Karibien så finns det inga såna där fina, vita stränder. Vi åt oxå lite av tårtan som var kvar från förra veckan som de sa åt mig att äta upp i helgen, och då började de prata om att vi inte behöver äta någon mer tårta förrän i juli vilket faktiskt alla tyckte var helt okej, inklusive jag själv. Gött! Nu ska jag kika vidare på bussresor till Philadelphia, funderar på att kanske åka dit i helgen. Ja? Nej?

Dagens New York




Och så en bild från Times Square (8th Avenue 42nd Street), bara för att man måste ta bilder när man är där. Serien House of Lies verkar faktiskt ganska bra, Veronica Mars-tjejen Kristen Bell är med!

Idag har jag faktiskt förvånats över New York. Som ni vet så åkte jag ju dit för att hämta kidsen hos några vänner till min host familiy. De bor på West End Avenue (Uptown) och jag har inte varit så långt upp på Manhattan tidigare så egentligen visste jag inte riktigt vad jag skulle förvänta mig, men när jag kom upp från tunnelbanan (som förresten är himla komplicerat, föredrar Londons system) så möttes jag av Starbucks, restauranger och massa konstiga småbutiker. Min bild av Uptown Manhattan var mer bostadsområde typ, haha, så när jag såg att det fanns mycket olika saker att göra så blev jag lite förvånad. Men men, roligt att se något annat! Jag ska definitivt åka tillbaka, när mitt år här är slut så ska jag kunna allt om NY ;)

Nu ska jag sova, mina host parents kom precis hem från sin långweekend i Belize så nu kan jag slappna av till imorgon då det blir bakning av semlor (hjälp, hur ska det gå?!) och sen bowling.

På plussidan 20/2 2012

Om ni trodde att jag hade slutat med mina plussidan-inlägg så trodde ni fel. Jag tog bara en liten paus, med tanke på att jag inte gjort annat än roliga saker i helgen så tyckte jag att det var lite onödigt att skriva om bra saker som hade hänt med tanke på att hela helgen var bra. Idag har jag ju dock jobbat igen (oj va jobbigt det var, för första gången på länge så hade jag lite måndagsångest) så då är det dags att ta tag i positiviteten igen ;) Dagens tre positiva händelser är:

1. Jag besökte New York - igen. Dock väldigt kort, jag var där i lite drygt en timme bara (haha, missade bussen jag hade tänkt ta och fick ta nästa istället) men seriöst, den staden är som en drog för mig typ. Utsikten innan man åker in i Lincoln Tunnel är den finaste i hela landet. Måste upplevas!! Samtidigt som jag njöt av den själv så tänkte jag på hur fantastiskt alla andra kommer tycka det är när de kommer hit och hälsar på Det kräver dock att ni åker buss från Montclair till New York, så ni som ska komma hit under året får ta med det i planeringen av er tid här.

2. A bråkade med mig om simningen idag igen, men jag gav mig inte och till slut lyckades vi komma iväg dit. Min envishet är ganska bra ibland.

3. Jag somnade i soffan. Hur kan det vara positivt, tänker någon säkert då, men grejen är så här: jag älskar att vakna och veta att jag har några timmar kvar att sova. Visst, hade jag legat i sängen så hade det varit snäppet bättre, men nu gjorde jag ju inte det. Soffan är näst bäst.

Museum of Modern Art





Det silvriga på golvet är faktiskt godis. En del av projektet var att alla besökare på MoMA fick lov att ta en, snällt av dem.


Dessa TV-skärmar visar en gubbe under sitt sista levnadsår (tror jag). Himla intressant, ehh...

Det var högt i tak och sådär, ja.

Dessa skulle jag vilja ha med mig hem!

De här oxå.



Lite svenskt oxå.

Finfina bilder som jag skulle vilja ha på mina väggar hemma.

Så här ser det ut på museets "bakgård".

Förra söndagen var jag i NY med Kathy och vi besökte då Museum of Modern Art (MoMA). Ett himla fint museum! Jag är inte konstintresserad över huvud taget, men MoMA är ändå ett sånt där måste-se-ställe så när Kathy sa att hon ville dit så hängde jag på. Museet var som sagt otroligt fint, massa coola grejer, fina tavlor och grymma fotografier (skulle jag lägga upp bilder på allt jag hittade så skulle det här inlägget bli typ 5 mil långt). 

Nu ska jag äta frukost, städa upp det sista och sen blir det New York!

Min söndag


Gick ut med hunden kl 8 imorse och njöt av solsken igen.

Den här herren verkade oxå njuta av vädret.

Träden här är ganska höga. Tänkte att ni kanske ville veta det bara.

Och så här ser jag ut nuförtiden, morgontrött och allt.

Lite senare tog jag mig ut på en powerwalk, här på Valley Road.

Watchung Avenue.

Sen ut på Grove Street.

Gick förbi kidsens skola, det ser väldigt annorlunda ut utan alla bilar på parkeringen.

Nästan hemma!

Denna bild är tillägnad Erica. Dagens middag: stekt broccolli+paprika+selleri+brytbönor (lärde mig precis att de heter så) med nåt konstigt ris som jag hittade i kylskåpet och så mozzarellaost till det. Helt okej gott. Och ja, jag valde själv att ha paprika i. Nu är det väl officiellt då, jag gillar nästan paprika. Det trodde jag aldrig.

Min söndag i bilder! Eller inte hela söndagen, men en del iaf. Nu ska jag alldeles snart sova, helt själv i huset är jag vilket känns lite småläskigt. Hoppas att alla spöken håller sig borta inatt, det hade vart rätt gött :P

Yesterday


Min gata kl 8 på morgonen.

Lilla söta vovven.

Valley Road var typ helt öde.

Min favoritgata i Upper Montclair, Elston Road.

Klarblå himmel är alltid lika nice!



Lille D i trädgården efter morgonpromenaden.

Sen drog jag till Valley Road för lunch med Valerie.

På vägen hem köpte vi med oss kaffe som fick följa med ut på promenad #2 med hunden. Det var inte så jättelätt att hantera hund, kaffe och kamera på samma gång, hehe...

Vädret blev plötsligt lite sämre. Detta är Applegate's, ett glasscafé. 

Oj oj oj, hur ska vi orka ta oss upp för den här backen? :P

Blommor! Är det vår nu då?

Igår tog jag en liten paus från bloggen, istället njöt jag av det härliga vädret och kollade på ett par filmer. Jag gick upp redan kl 8 igår och gick ut med hunden, när vi kom tillbaka så kollade jag på en extremt förutsägbar film med Hilary Duff och sen gjorde jag mig iordning för lunch med Valerie. Vi käkade på 596 Uptown som hade massa goa grejer - hamburgare, omeletter, sallader, mackor... En mysig lunch blev det, jag trivs verkligen bra med Valerie. Efter lunch var det dags att gå ut med D igen, så vi gick ut en sväng och när vi kom tillbaka så bestämde jag mig för att gå ut en stund själv. D är jättesöt och sådär, men snabb är väl att överdriva. Det tar oss 30 minuter att gå ett kvarter vilket skulle ta ungefär 5-7 minuter för mig. Det blir lixom ingen motion direkt utan mer bara frisk luft. En powerwalk var alltså ganska välbehövligt, och det var otroligt härligt. När jag kom tillbaka efter en timme så kollade jag på sista Harry Potter-filmen och JÄKLAR då va bra den var! Jag grät två gånger och det är ett sjukt bra betyg - om jag gråter till en film, så är den bra helt enkelt. Dock var den lite småläskig oxå och när den var slut så var klockan ganska mycket och jag hade inte tänt några lampor nånstans... Jag såg Voldemort i varenda hörn typ, haha. Att gå ut med hunden på promenad nummer 3 var inte heller särskilt trevligt då gatubelysningen här inte är så jättebra. 

Efter promenad och film bestämde jag mig för att beställa pizza ONLINE. Kan man göra det i Sverige? Inget jag rekommenderar om jag ska vara ärlig. Pizzan var inte alls god, eller asså, jo men den var en besvikelse: de hade tagit typ ett tortillabröd och slängt på lite tomatsås, ost, soltorkade tomater och basilika och det fick jag betala drygt 16 dollar för vilket är ungefär 112 kr. Ni fattar va? Så inte värt det. Efter pizzan så skulle jag kollat på film igen men det blev inte så, istället gick jag ut med vovven på sista promenaden för dagen och sen somnade jag. En mysdag helt enkelt!

Nu ska jag ut på en till PW, solen skiner idag oxå så man får väl passa på. Måste bara byta om först, sen är det solglasögon och musik på!

På plussidan 17/2 2012

Jag kom precis hem från New York där jag lämnade av kidsen. De ska spendera helgen där eftersom föräldrarna är iväg på födelsedagssemester och jag får inte lov att jobba mer än max 10 timmar under en dag så de kan inte stanna hemma med mig, haha! Rätt gött. Hela helgen ska jag mysa, inte helt fel. Förresten, jag kom inte alls hem "precis". Jag var hemma för ungefär 2 timmar sedan men fixade middag (jag vet, sjukt sent att äta middag kl 22.30 men jag hann inte äta i NY) och tog sen vovven på kvällspromenaden. Nu ska jag krypa ner i sängen, men först tänkte jag bjuda på dagens tre roligaste händelser:

1. Jag var i New York. Jag ÄLSKAR den där jäkla staden, så himla fantastisk! Vi åkte dit runt 17, mitt i rusningstrafiken, så det tog en bra stund att komma in till busstationen men det gav oss en chans att njuta av världens bästa utsikt över NY - the skyline. Freakin' amazing.

2. Cluster meeting idag, mitt första, vilket som jag skrev i förra inlägget var ganska tråkigt, men jag fick ju iaf träffa alla fina människor som jag har lärt känna här. Det var nice.

3. Jag hittade fler smaker på knäckebröd idag så jag köpte ett med smak av surdeg (vet inte om jag gillar det, jag tycker inte riktigt om surdegsbröd men kanske att detta är annorlunda?) och ett med fullkorn vilket är det som jag gillar mest. Inte fel. Kidsen tyckte dock inte lika mycket om det som det andra jag köpte sist, med smak av sesamfrön. Konstiga ungar... Haha.

MÅste bara nämna en sak. Jag skrev ju tidigare idag att jag skulle ta mig till Forever 21 på 5th Avenue för att kolla in ett par jeans och nåt mer, så jag gick först till H&M och sen vidare mot Forever 21 bara för att upptäcka att de har stängt den butiken?! Helknasigt ju. Jag var där för mindre än två veckor sedan och nu är den stängd? Hm. Jag gick istället till den på Times Square men seriöst - den var tre våningar hög och varje våning var dubbelt så stor som mitt hus här i USA. Med andra ord var butiken ENORM. Jag gav upp efter att jag hade kollat halva våning 2, då orkade jag inte mer utan drog hem.

Cluster meeting

Hej hej på er denna underbara fredag! Jag har precis kommit tillbaka från mitt första Cluster meeting med Lois och ungefär hälften av alla au pairer som finns här. Det var... Intressant. Vi pratade om skatter, som kan vara det tråkigaste ämnet som finns, och det jag fick veta gjorde mig inte så himla glad heller... Jag kommer få betala massa skatt nästa år. Man betalar skatt på de pengar man tjänat under ett år och eftersom jag inte tjänade några pengar i USA under 2011 så slipper jag betala i år, men däremot så kommer jag ju ha tjänat massa pengar under 2012 vilket betyder att jag måste skatta för hela 2012. INTE roligt. Inte nog med att jag ska spara pengar till alla roliga resor jag har planerat utan nu ska jag betala typ 600 dollar i skatt oxå? Wahwahwah. Mötet var ändå rätt trevligt, jag träffade Lena, Denisse, Debora, Carina, Kathy och Valerie, saknade tyvärr Frederike och Daniela men vi ska kanske träffas nästa helg och fira Danielas födelsedag, härligt att ha något att se fram emot!

Trots att jag vet om att jag ska betala skatt så sitter jag ändå nu i soffan och kikar runt på Topshop.com och drömmer mig bort. Jag älskar när butikerna börjar fyllas på med nyheter, spelar ingen roll om det är vår, sommar, höst eller vinter - så fort butikerna fylls på så blir jag gladare än gladast. Bara att lixom kika runt i butikerna räcker. Dock var shoppingbegäret rätt så stort idag så jag köpte faktiskt en ny tandborste och tandtråd - det ni. Jag tror inte att jag nånsin har köpt det själv. 2012 kommer bli ett intressant år, helt klart...

På plussidan 16/2 2012

Har försökt komma på vad för bra saker som har hänt i en kvart nu men lyckades först inte så jättebra. Det är inte det att det inte har varit en bra dag, för det har det faktiskt, men jag har lite svårt att få tag på alla tankar lixom. Jag tänker så mycket just nu så jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. På riktigt alltså, det snurrar i huvudet t.o.m. Men let's try:

1. Kidsen kom ner till frukosten i tid, det var nog det jag var mest nervös över med den här dagen.

2. Jag lyckades hålla mig ifrån shoppingen på Willowbrook idag, spara pengar är väl alltid bra?

3. Vovven gav mig den ultimata kärleksförklaringen - han slickade mig på örat. That's what he does to show his love, folk. Supermysigt, verkligen.

Dagen som varit

Hallå där. Vilken dag. Seriöst, jag är helt slut men det är inte dags att sova riktigt än. Först måste jag se till att Anna och Conor sover, sen ska hunden ut på kvällspromenad och SEN är det dags för mig att äntligen få sova. 

Dagen startade redan kl 6 imorse, vilket är 45 minuter tidigare än jag vanligtvis brukar vakna (jag snoozar oxå i ungefär en halvtimme, så härligt) och det kanske inte låter så himla tidigt eller jobbigt, men då kan jag säga att det tog evigheter för mig att somna inatt och sen vaknade jag en gång i timmen hela natten. Så nä, det är inte så tidigt men om man inte har sovit tillräckligt under natten, så blir det jobbigare. Så klockan 6 gick jag ut med hunden på en snabb promenad. Det var röd soluppgång och gissa vad? Efter några dagar med solsken så började det idag regna. Bondepraktikan funkar här oxå alltså, det trodde jag aldrig, hehe. 

Efter promenaden med D så fixade jag lite grann med kidsens luncher och klockan 7 kom A ner för att äta frukost. Lixom, vad hände där? Hon brukar i vanliga fall inte komma ner före halv 8! Jag blev extremt förvånad. 10 minuter senare kom även C, som inte heller brukar komma ner så värst tidigt. GÖTT! tänkte jag och trodde väl att resten av morgonen skulle gå lika bra, och det gjorde den - fram tills det var dags att åka till skolan. Vi lyckades iaf ta oss till skolan, i tid dessutom. Bra morgon måste jag säga!

Efter en snabb frukost drog jag till Bloomfield och hämtade Denisse för att sen åka vidare till Willowbrook (köpcentret ni vet). Kom hem därifrån runt 13.30 och tog då vovven på promenad nummer två, slängde i mig lite lunch och drog till skolan för att hämta kidsen. Sen har det rullat på som vanligt - läxor, middag och packning för helgen. Jag själv surfar för tillfället runt på Forever21.com för att se om det är nån idé att dra dit imorgon när jag ändå är i NY, jag behöver ju inte gå dit om jag inte hittar något som jag är intresserad av. Fast de har ett par jeans, en väska och en jacka som verkar helt okej... Blir nog en tripp till Fifth Avenue för lite Forever 21-shopping och även en sväng till H&M kanske, när jag ändå är där?

På plussidan 15/2 2012

Herregud, för tillfället känns det som att jag inte gör annat än bloggar, hela tre inlägg idag och detta blir fjärde! Dagens tre bästa händelser:

1. K fyllde år och vi åt därför tårta till frukost. Tårtan var väldigt smaskig, sicken tur att det fortfarande finns lite grann kvar...

2. Jag och Denisse bestämde att vi drar till Willowbrook imorgon, mys med vänner är aldrig fel ju.

3. Jag hittade balsam i samma serie som mitt nya schampo (från Redken), nu kommer mitt hår må bra!

En helt vanlig söndag i New York


Lämnar bussen och åker ner till våning ett...

Där köpte jag för första gången en smoothie från Jamba Juice som är ett av få hälsosamma ställen i det här landet.

New York, I really do love you när du bjuder på solsken!

Jag fattar knappt att jag faktiskt är i New York, helt fantastiskt ändå!

Yankees club house, nästa gång kanske jag kikar in och köper mig en keps eller så.

En vanlig syn i New York - gula taxibilar. Såklart.

Kathy och jag gick till The MoMA, det kommer ett separat inlägg om det lite senare.

Efter museet så gick vi på en Broadwayshow, gissa vilken?

(Förlåt den extremt dåliga bilden, så kan det bli ibland)
Det blev Mamma Mia! Den var faktiskt riktigt bra och det var definitivt värt 30 dollar!

Så här såg det ut i New York i söndags. Från början hade jag inte tänkt åka dit men så smsade Kathy och sa att hon hade fixat biljetter till Mamma Mia! så då åkte jag dit ändå. Musikalen började inte förrän kl 19 och jag var i New York runt kl 13, så vi drog till The MoMA under tiden. Seriöst - vilket museum! Jag är inte direkt konstintresserad, men det här museet var helt fantastiskt. Dessutom träffade jag the love of my life där - trodde jag iaf, sen upptäckte jag att han var tysk så då var han inte så rolig längre, haha. Jag hade iaf en himla bra dag i NYC med Kathy. På fredag ska jag tillbaka dit för att lämna av kidsen, längtar!

På plussidan 14/2 2012

På Valentine's Day borde det inte hända dåliga saker och faktiskt så hände det (nästan) bara bra saker för mig igår.

1. C valde att åka med mig för att hämta A istället för att hämta sin mamma. Jag finner inga ord för att beskriva hur bra det kändes.

2. Jag insåg att jag har hamnat i en väldigt, väldigt bra familj. Jag kommer inte gå in på detaljer, men igår kändes det verkligen som att de bryr sig om mig och det är skönt att veta.

3. Dagen flöt på huuur bra som helst verkligen! Kidsen lyssnade relativt bra, vi hann med att ta ut hunden på eftermiddagspromenaden, alla var på gott humör och verkade må bra!

1 månad

Jag glömde helt bort att nämna en sak igår - då var det en månad sedan jag landade hemma hos min värdfamilj i Montclair. Ibland känns det som att jag har varit här längre än så och ibland känns det som att jag har varit här i en vecka ungefär. Dock gör det mig faktiskt lite ledsen att säga att det nu bara är 11 månader kvar av mitt år i USA. Herregud, det svänger ganska mycket det där! Förra veckan ville jag ju räkna veckor istället för månader för då kändes det som att det gick snabbare, haha... Allt har inte varit helt enkelt den senaste månaden - hemlängtan, två barn som inte ville göra det jag ville och så själva grejen med att anpassa sig till nya rutiner och miljöer. Svårare än jag trodde, men nu har allt fallit på plats vilket känns himla bra!

Under min månad här har jag gjort så mycket roliga saker, bland annat:

- Åkt skridskor i Central Park
- Besökt två museum i New York
- Sett en Broadwayshow
- Ätit tårta till frukost (två gånger till och med)
- Åkt skridskor med C, A och B
- Träffat massor av nya människor!
- Besökt Starbucks sjukt många gånger
- Gått på en basketmatch

Och massa annat säkert, men ni vet ju hur mitt minne är... Idag fyller K år så jag ska snart dra bort till CVS och fixa ett kort. Present har jag ingen aning om än, får se om jag hittar något fint nånstans på vägen :)

Happy Valentine's Day

Alla ni fina som kikar in här - jag hoppas att er Alla Hjärtans Dag har varit bra och fylld med kärlek (och choklad, det absolut viktigaste). Jag saknar er allihop jättemycket ska ni veta, men jag har iaf lärt mig att hantera det vilket ju är positivt. Right? Nu blir det Hart of Dixie innan jag somnar, hörs imorgon!

På plussidan 13/2 2012

Igår hände det egentligen inte mycket alls i Montclair. Ibland är det rätt skönt men det gör det lite svårare att komma på bra saker som hände under dagen. Därför blev det mest småsaker den här gången, men även det är ju positivt såklart!

1. Allt funkade jättebra med kidsen. Jag fick t.o.m en kram från C, betyder det att jag är godkänd som hans nya au pair?

2. Jag skypade med familjen hemma vilket alltid är lika nice. Eller det var alla utom mamma förresten.

3. K bjöd på supermumsig efterrätter från helgens middagar som jag hade missat. De var alla SJUKT goda.

Nets vs Spurs - video


Dåligt gjord men jag har varken tid eller lust att göra något mästerverk, jag siktar lixom inte riktigt på att vinna en Oscar med den här haha. Men så här såg det iaf ut i lördags på matchen, enjoy!

Nets vs Spurs


San Antonio Spurs anländer.

New Jersey Nets anländer nån minut senare!

Killarna värmer upp.

Inte varje dag man ser Kris Humphries (#43)

Så här högt upp satt vi, inte världens bästa platser med andra ord.

Ser ni killen i vitt till vänster som går mot korgen? Det är Tony Parker (#9). PÅ andra sidan ser ni en kille i blått som tittar upp mot korgen och det är Kris Humphries (#43)

Tony Parker skjuter en straff (tror jag, jag vet inte riktigt hur basket funkar)


Lite pausunderhållning.


Här ser ni #43 och #9 lite bättre.

Matchen slutade 103-89, SAS vann. Fasen då...

I lördags var jag iväg på en basketmatch i Newark tillsammans med Kathy, Miriam, Lena, Frederike och två till som jag inte kommer ihåg riktigt vad de hette. Vi såg New Jersey Nets spela mot San Antonio Spurs, tyvärr vann inte Nets som såklart är laget jag hejade på. San Antonio lixom, vart ligger det ens? (googlade och kom fram till att det är Texas. Fasen, jag gillar ju Texas) 

Jag måste erkänna att det var tråkigare med basket än vad jag trodde att det skulle vara. Det kan bero på våra platser, vi satt väldigt högt upp som ni ser på bilderna, så alla spelare var pyttesmå där nere på plan. Det roligaste med matchen var definitivt spelarna - som ni har kunnat läsa på Facebook så spelar det riktiga kändisar i dessa två lag... I Spurs spelar en kille som heter Tony Parker som var gift med Eva Longoria från tv-serien Desperate Houswives under några år. Under 2010 kom det fram att Tony hade varit otrogen mot Eva och paret ansökte om skilsmässa.

I Nets hittar vi Kris Humphries som gifte sig med Kim Kardashian, stjärna i realityshowen Keeping up with the Kardashians, i augusti 2011. De skilde sig dock efter endast 72 dagar vilket såklart skapade stora rubriker både här och i Sverige. 

Erkänn, lite coolt är det väl ändå? Jag tycker iaf det. Det händer bara i USA lixom, att man ser Kris Humhries spela basket med Tony Parker. Haha. Lite senare kommer det upp en video från matchen oxå, håller på att ladda upp den på Youtube just nu, så stay tuned!

Förlåt!

Jag är för tillfället sämsta bloggaren i landet (vet ej om jag menar Sverige eller USA, men ni får nog avgöra det sälva). Jag har inte riktigt haft tid att uppdatera. Dock kommer det snart en uppdatering, nu ska jag dock krypa ner i sängen, de senaste dagarna har gjort mig helt galet trött plus att jag börjar känna av en förkylning. A har smittat mig... Hörs imorgon, då kommer ett inlägg om basketmatchen, min söndag i NY samt plushändelserna för 13/2.

På plussidan 12/2 2012

Inte bra att ge er två likadana inlägg utan något annat emellan, men jag hinner inte uppdatera om basketen eller min dag så det får bli så här helt enkelt.

1. Drog, väldigt spontant, till New York med Kathy. Vi hittade på massa roliga saker, vad ska jag berätta imorgon.

2. Jag har äntligen köpt present till Mona, håll utkik efter ett platt paket i brevlådan ;)

3. Jag såg en svensk kändis i NY, wow!

På plussidan 11/2 2012

Lördagens tre bästa händelser är följande:

1. Jag kunde sova ut efter en helt crazy vecka, så himla skönt. 

2. Jag skypade med Louise, du är saknad kan jag ju säga!

3. Jag gick på mitt livs första basketmatch, imorgon kommer en utförligare rapport om den. Tills dess kan jag säga att jag hade grymmaste sällskapet med mig plus grymma spelare på plan.

Såklart har det hänt annat bra idag oxå, men just nu orkar jag inte berätta. Det har dock hänt en tråkig sak oxå - Whitney Houston är död. Hon blev 48 år gammal. RIP.

Nu är det dags att sova, imorgon blir det kanske NYC en stund, får se om jag känner för det när jag vaknar :)

Lakrits + film

Tog en liten promenad idag på eftermiddagen efter att ha skypat med Louise och råkade visst gå förbi en affär där de sålde lakrits. Jag smaskar på den nu men jag tycker det är okej för det är lördag kväll och dessutom har jag lte lågt blodtryck eller vad det var så därför får jag lov att äta hur mycket lakrits jag vill, hähä. Närå. Men idag får jag äta lakrits. Kollade på film oxå, You Again med Kristen Bell och Jamie Lee Curtis. Den var lite småsöt sådär. Inget superspeciellt men bra.

Nu sticker jag och massa andra tjejer iväg till Newark för att gå på en basketmatch! Det är New Jersey Nets som möter San Antonio. Vi får väl se hur roligt det blir, men det är en sån där amerikansk grej som inte går att undvika om man är här som au pair. Bjuder på bilder när jag kommit hem igen, om det inte är alltför sent, annars blir det imorgon :)

The Vow


Vi såg ju som sagt The Vow igår, en dramafilm med Channing Tatum och Rachel McAdams. Mina förväntningar var höga vilket jag vid det här laget borde ha lärt mig att de inte ska vara för jag blir alltid besviken. Filmen var bra men inte så bra som jag trodde - slutet var till exempel långt ifrån vad jag ville ha. Dock var den mer realistisk än vad jag hade förväntat mig och det tycker iaf jag är ett stort plus. Sen så är ju Channing ganska trevlig att titta på oxå... Haha.

På plussidan 10/2 2012

Gårdagens bästa händelser:

1. Jag träffade Kathy som är så himla himla söt. Alltid jättetrevlig och snäll så varje gång jag träffar henne blir jag på riktigt gott humör.

2. Gick på bio med Lena, Frederike, Julia och Daniela, trots att jag körde vilse och blev väldigt sen så hade vi ändå en väldigt mysig kväll.

3. Jag fick hem mitt Social Security Card i brevlådan!

Att köra vilse i Montclair är inte svårt

Hemma i Sverige tycker jag om att köra i mörker. Att blända av helljusen var och varannan minut gör att jag håller mig vaken vilket ju alltid är bra när man kör bil. Att köra i mörker i Montclair är inte riktigt lika roligt. För det första; alla gator ser likadana ut. För det andra; gatuljusen här är EXTREMT dåliga. Det är nästan så att det är ljusare på Lavön... För det tredje; inte nog med att gatorna ser likadana ut, även husen är väldigt lika varandra. Jag skulle ju åka och hämta Lena idag för att sedan åka vidare till bion i Caldwell. Jag susade upp till hennes gata och parkerar utanför vad jag trodde var hennes hus och skickade iväg ett sms om att jag var utanför huset. Får tillbaka "Vart då? Jag är utanför!" så då hade jag kommit till fel hus. Jaha. Åkte fram och tillbaka på den där jävla gatan ett par gånger innan jag hittade henne... Haha. Filmen som vi skulle se, The Vow, skulle börja 7.45 pm och 7.56 var vi framme på bion och fick då veta att alla biljetter till den föreställningen var slutsålda. Istället köpte vi biljetter till nästa föreställning, kl 10.10 pm, och åkte hem till Julia. Efter nån timme där så åkte vi tillbaka till bion och såg alltså The Vow som jag ska berätta mer om imorgon för nu är jag jättetrött och ska sova. Imorgon kommer oxå dagens På plussidan-inlägg (exakt hur länge ska jag hålla på med det Erica? :P). Så ja, godmorgon Sverige och godnatt America!

Galen dag

Ja, dagen har varit helt galen. När jag inte har något inbokat på förmiddagen brukar det alltid bli lite skypande med folk hemma, så även idag, med min fina fru. Sen kom våran cleaning lady Maristella hit och började städa huset och då smet jag som sagt iväg till Tinga med Kathy för att käka lunch. Jag åt Buffalo Chicken Salad som var väldigt spicy men god! Jag ska definitivt besöka den restaurangen igen, den var inte helt dum. När jag kom hem tog jag med mig vovven på promenad och sen iväg för att hämta kidsen. Dagens aktiviteter var djurhemmet för A och wall ball (man kastar en tennisboll på en vägg) för mig och C. Vi käkade dock bara knäckebröd (så sjuuukt gott ju, älskar det! Tack King's Supermarket!) och lyssnade på min musik på min "svenska telefon" som C brukar kalla den. Efter att ha hämtat A på djurhemmet så åkte vi till CVS för att köpa valentine-boxar (det var inte så svårt som det verkade Mona, haha) och sen hem för att göra middag så att barnen kunde åka iväg till sina kvällsaktiviteter mätta och belåtna. Nu ska jag sticka iväg på bio med Lena, Frederike och Daniela, vi ska se The Vow som verkar väldigt bra! 

Mot Tinga

Tjenare! Nu sticker jag iväg för att äta lunch med Kathy på Tinga, en mexikansk restaurang. Hoppas det smakar bra, men det gör det nog alldeles säkert. Lite senare blir det jobb och ikväll bio, nice dag helt enkelt.

På plussidan 9/2 2012

Dagens plushändelser:

1. Jag träffade Valerie. Hon är seriöst en av de bästa tjejerna jag har träffat här, så jäkla härlig! 

2. Jag bestämde med mina tyska tjejer att vi ska på bio imorgon, tror att vi ska se The Vow. Längtar!

3. Jag hittade knäckebröd i mataffären, det var asgott, på riktigt. Bjöd kidsen på det and they liked it!

Tredje gången

Har varit ute en sväng med Valerie nu ikväll. Vi hade väl inte direkt några planer mer än att kolla upp vad det skulle kosta att signa upp sig på gymmet YMCA (ja, ni läste rätt - ett gym. Ska jag fortsätta att dricka så mycket onyttigt kaffe som jag gör nu så måste jag röra på mig lite mer än jag gör för tillfället, plus att typ alla au pairer i Montclair hänger på YMCA på Park Street så det är ju ett bra sätt att träffa folk. Jäklar vilken lång parantes det här blev nu då, förlåt). Det enda vi visste om YMCA var att det låg i närheten av Bloomfield Ave så vi åkte dit och jag hatar seriöst att köra där - så stressigt. Inte riktigt lika jobbigt som att köra i Göteborg, men definitivt jobbigt. Vi körde iaf vilse men något som är bra med USA är att allt är uppbyggt i fyrkanter lixom så det är bara att svänga åt samma håll några gånger så hittar man tillbaka. Vi lyckades hitta tillbaka till Bloomfield Ave och bestämde oss för att dra till Starbucks. Vi fick adressen till YMCA och åkte dit, kollade in lite hur det såg ut och sådär men valde att fundera på det där med medlemskap. Sen åkte vi vidare för att hitta nåt ställe där man kunde sitta ner och prata utan att äta men som INTE var Starbucks. Det gick inte så bra. Vi åkte till Valley Road och försökte hitta nåt ställe där, men hamnade till slut på Starbucks ändå som var enda stället som hade öppet. Jag köpte en Caramel Macchiato och blev kär, lite mer kaffesmak än vaniljlatten så det är ju ett steg framåt i mitt kaffedrickande. Nästa gång ska jag testa en Cinnamon Dolce Latte som tydligen ska vara god. Det jag ville säga med detta inlägg är att jag har varit på Starbucks tre gånger idag plus minst en gång varje dag hela veckan. Imorgon är första gången som jag inte har något inbokat på Starbucks. Helt galet och som jag har sagt nån gång tidigare - Starbucks måste verkligen älska au pairer! Nu ska jag snart sova fast först ska jag skriva mitt På plussidan-inlägg.

Starbucks - igen...

Haha, jag gör inget annat än hänger på Starbucks! Idag ska jag träffa Aline, kidsens förra barnvakt. Jag hoppas att hon kan ge mig några användbara tips om hur jag ska kunna göra vardagen lättare för alla här i huset. Får väl se vad hon har att berätta :)

Idag bjuder Montclair på solsken, minusgrader och snö (okej, snön har nästan smält bort nu) - vart tog våren vägen? Vädret här gör mig förvirrad. Det gör mig även frusen, så jag ska hoppa in i duschen nu för att försöka tina upp lite grann. Hörs senare, ha en fin kväll!

På plussidan 8/2 2012

Jag fortsätter att göra min läxa (det är nog första gången på många år som jag gör en läxa så här bra, grattis till dig kära faster), idag har följande bra saker hänt:

1. Jag träffade tre au pairer, Miriam, Vera och Carina. Jag klickade väl inte riktigt med de två förstnämnda men Carina var supertrevlig! Våra värdfamiljer är som sagt väldigt nära vänner (jag vill så gärna veta hur de lärde känna varandra, så sjukt nyfiken!) så när B fick höra idag att jag hade träffat henne så blev han väldigt, väldigt glad och sa att det är superbra att jag umgås med henne, haha. Playdaten fick oxå godkänt!

2. Jag bokade in en lunchdejt med en kompis på fredag, då blir det mexikansk mat på Tinga minsann. 

3. Jag invigde min rosa klänning med svarta stjärnor. Det var lite småkallt men jag kände mig fin iaf, fast lite grann som en skolflicka oxå då jag hade en svart tröja över och klänningskragen utanpå tröjan. Men som sagt, jag trivdes i det och kände mig fin och B tyckte oxå att det var fint. Haha.

När B kom hem från jobbet var han på himla bra humör vilket även gjorde mig på gott humör så hela kvällen har varit väldigt mysig, inte helt fel. Jag har oxå lyckats fixa ett eget Netflix-konto så nu kan jag hyra film lite hur jag vill för endast $8 i månaden. Med tanke på att jag tjänar ganska mycket mer än så under en månad och att jag älskar att kolla på film så är det ganska värt det :P 

--

Okej, min vädergrej på laptopen är konstig - enligt den är det just nu strålande solsken här. Det har det inte varit överhuvudtaget idag. Det är snarare regn i luften. Hoppas det är uppehåll nu när jag ska ut med hunden bara...

Träffade ju en tysk tjej på Starbucks idag, och hon hade även med sig två andra tjejer. Den ena är faktiskt au pair i en familj som är nära vänner med min värdfamilj så det känns ju himla bra! Vi ska försöka få till en playdate snart, skönt både för mig, henne och barnen att hitta på något. I eftermiddag blir det dock Applegates för att äta lite glass med kidsen, mums!

I hate to turn up out of the blue uninvited but I couldn't stay away

Dagens låt: Someone Like You - Adele, därav rubriken, den meningen sitter verkligen på hjärnan idag. Jag menar inget med det egentligen, så ni behöver inte bli oroliga för att det har hänt något. Lovar. Igår var det Stronger (What Doesn't Kill You) med Kelly Clarkson som gick på repeat här. Deppig musik kan tyckas, men jag gillar det. 

Onsdag idag, redan! Vart tar dagarna vägen? Idag har jag dessutom varit i USA i 4 veckor. Jag vet egentligen inte om jag ska säga "bara" eller "redan", men så är det iaf. 48 veckor kvar to go och sen kommer jag hem igen! Haha. Jag tror att jag kommer räkna veckor istället för månader, jag menar, 48 veckor låter inte alls lika mycket som 11 månader. Kanske borde jag skaffa mig en almanacka oxå där jag kan skriva upp massa roliga saker som händer. Jag har visserligen med mig en kalender men jag lyckas alltid glömma bort att använda den... En almanacka som hänger på väggen skulle nog funka bättre för mig. Får se om jag lyckas hitta nån fin nånstans. 

Snart ska jag till Starbucks (igen, Starbucks måste verkligen älska au pairer) och träffa en tysk au pair. Av de 40 au pairer som bor här i Montclair så tror jag att ungefär hälften är tyskar, om ni tycker att jag hänger med väldigt många tyska tjejer menar jag. Måste börja göra mig iordning nu, tänkte promenera dit istället för att ta bilen.

På plussidan 7/2 2012

Dagens tre bästa händelser:

1. Jag träffade den nya franska tjejen, Valérie. Sjukt trevlig. Jag gillar verkligen henne och hon verkar tycka om mig oxå, haha. Trots att hon är 26 så känns det som att vi är ungefär lika gamla - jag vet egentligen inte om det är bra eller dåligt, men vi hade iaf jätteroligt idag på Starbucks!

2. Kidsen hade inte alltför mycket läxor vilket var skönt. Något som var ännu skönare var att de inte strulade överhuvudtaget med dom!

3. Alla, inklusive jag själv, har varit på gott humör idag. Awesome. 

Jag har oxå aktiverat mitt bankkort idag plus satt in massa pengar på mitt konto, tror att det totalt blev 140 dollar plus att jag redan har lite grann insatt där. Gött att ha senare, jag menar, shopping är roligt och Starbucks har gott kaffe men jag behöver ju inte spendera alla mina pengar på kläder och kaffe lixom. Därför har jag bestämt mig för att sätta in ungefär 75% av min lön på mitt konto och spara resten i plånboken. Amerikaner älskar cash så mitt kontokort kommer bara användas i nödfall. Herregud, om jag faktiskt lyckas med detta, att sätta in så mycket pengar på kontot utan att använda dem, så kommer jag vara stenrik efter ett tag. Oh my... 

Kvällen spenderades framför nya avsnitt av Glee och New Girl, och seriöst va bra de var. Har nog aldrig skrattat så mycket åt ett NG-avsnitt. Nu ska jag kolla på gårdagens avsnitt av Hart of Dixie, min favoritserie för tillfället, och efter det blir det sängen. Have a good night :)

+7

Massa plusgrader (trots att klockan bara är 9 på morgonen här) och solsken i Montclair idag, härligt. Jag har käkat frukost precis och ska fixa lite grann på barnens rum innan jag gör mig iordning och traskar iväg till Starbucks där jag ska möta en ny fransk tjej. Kan nog bli trevligt! 

I helgen var tanken att jag skulle åka till New York och gå på Giants Super Bowl Victory Parade 2012, men tyvärr är den idag och jag har ju som sagt redan planer för dagen, så jag måste hoppa över det. Dock sänder de live HÄR så jag får väl kika där lite grann under dagen, kanske att jag kan få se lite av Eli Manning ;)

På plussidan 6/2 2012

Dagens tre bästa händelser:

1. Jag har fixat mitt Social Security Card så nu är jag snart klar för teoriprovet för mitt amerikanska körkort. Dags att börja plugga till det...

2. Jag har diskuterat igenom dagens händelser med läxan med K, B och A. Jag var livrädd i början, men det visade sig att jag inte hade gjort något fel, tvärtom. Det är nog på riktigt det bästa som har hänt under dagen. 

3. Jag lyckades hitta tillbaka till mitt vanliga positiva jag!

Positiv inställning

Som min kära pappa sa här om dagen så är jag ganska bra på att skaka av mig jobbiga saker som händer. Jag kan hitta något positivt i det mesta, det behöver inte vara nån stor grej, så länge det är något. Dock var det inte så enkelt förra veckan när det hände en väldigt jobbig grej. Trots att peppande kommentarer, mail och PM på Facebook strömmade in så kunde jag ändå inte riktigt släppa den där jobbiga känslan. Efter en mysig helg med mina favoriter här i Montclair så kändes det dock bättre och jag insåg, dagen efter att jag hade pratat med mamma om det, att det jobbiga faktiskt kunde vara till min fördel. Jag fick oxå ett mail från min fina faster som hjälpte oerhört mycket - hon jämförde mitt liv med en skidåkare och skrev oxå om positiv inställning. Jag brukar som sagt vara ganska bra på det där med positiv inställning så imorse bestämde jag mig helt enkelt för att det skulle bli en bra dag. Gissa vad? Det blev det. Nästan.

Min entusiam dämpades något när jag kom ner i köket imorse men jag tänkte bara att va fasen, alla har väl lite dåligt morgonhumör då och då. Jag har det hela tiden hemma (men inte här konstigt nog, det är väl för att jag inte är hemma hos min egen familj) så varför ska inte min host family få ha det bara för att jag är här? När jag åkte och hämtade kidsen tänkte jag att nu ska jag göra det här till en himla bra dag och hade planerat att ta med dom på en cykeltur innan läxorna skulle göras. Dock gick det inte riktigt så bra som jag hade hoppats. A strulade med läxorna som vanligt men vi har nu pratat igenom allt och förhoppningsvis blir det bättre. Dock känns inte allt hopplöst för tillfället, så jag tror verkligen att min positiva inställning funkar! Inte för att det blev en perfekt dag men som sagt så har jag ju inte deppat ihop totalt. Gött.

Planerna för ikväll är faktiskt att stanna hemma. Dock känns det rätt okej efter kvällens diskussion med K och A. Ska se om jag hittar något roligt på min tv, annars blir det väl nån serie på datorn :) Snart kommer dagens "På plussidan" upp oxå och den är positiv idag kan jag ju säga!

Social Security Office/Card/Number

Precis hemkommen från Social Security Office här i Montclair där jag ansökte om ett Social Security Card (typ amerikanskt personnummer). Detta kommer jag behöva när jag ska boka mitt teoriprov för körkortet. Egentligen skulle jag träffat en tysk tjej idag men hon var tvungen att avboka då hennes ena kille var sjuk. Tråkigt, men ändå bra för då kunde jag ju faktiskt fixa mitt Social Security Card. På vägen hem stannade jag till på banken för att aktivera mitt bankkort, men då funkade inte automaten så istället drog jag till Starbucks och köpte med mig varm choklad. Mums. Fick ju, som ni ser, en väldigt fin mugg oxå.

Om två timmar är det dags att hämta hem kidsen, fram tills dess ska jag plocka ur diskmaskinen, duscha, äta lunch och gå ut med hunden. Busy busy med andra ord. 

Fick oxå veta precis att jag är ledig i helgen, gött! Kanske att det blir NY igen, men på kvällen ska jag iaf iväg på en basketmatch i Newark. Wahwahwah, excited som tusan! Jag och alla mina favorittjejer - kan ju knappast bli bättre.

På plussidan 5/2 2012

Here we go again, tre bra saker som hände den 5 februari:

1. Vädret var superbra så jag kom äntligen ut på den där promenaden som jag har tjötat om i ungefär 2 veckor.

2. Hade myskväll hos Lena med massa andra tjejer och kollade på Super Bowl och Giants vann!

3. Jag fick ett väldigt nice mail som gjorde allt lite lättare.

(Förlåt Erica att jag inte utvecklar så himla bra idag, hoppas det funkar ändå :P)

Super Bowl Party


Massa onyttigheter - pizza (älska home delivery), chocolate chip cookies, tortillachips med salsa och popcorn. Vi drack dock vatten till! ;)

Pizza i USA är såå mycket godare än hemma!

Superfina bilder tagna på tvn. Gissa vilka som vann Super Bowl?

NY Giants såklart! Gissa hur lyckliga vi var!

Gissa vem detta är?

Matchens stjärna och min nya kärlek Eli Manning, quarterback i NY Giants.

Tro mig - Manning var grym i kvällens match, as always. Trots att jag inte är en new yorker så är jag ändå så stolt över mitt favoritlag. Nästa helg blir det antagligen den stora paraden i NYC, längtar!!

Klockan fem idag åkte jag hemifrån för att spendera kvällen hos Lena tillsammans med, trodde jag, fem andra tjejer. När jag kom fram fick jag veta att Daniela skulle bli sen och då skulle även Denisse bli sen för hon skulle åka med Daniela. Debora skulle inte ens komma dit. Så det blev jag, Lena och Frederike. Vi hade det dock supermysigt! Vi beställde hem pizza samt käkade tortillachips och popcorn, inte helt fel. Vi var supertaggade på matchen och jäklar va bra den var! Giants gjorde första poängen, men New England gjorde en touchdown och i slutet av andra kvarten (de spelar 4x15 minuter) så trodde vi faktiskt att de skulle förlora. Madonna uppträdde i halvtidspausen och jag måste erkänna att jag gillade det. Inte musiken och inte henne men showen var bra. Sen kom Daniela, Denisse och Debora dit och vi kollade på tredje kvarten innan de åkte hem igen. I slutet av fjärde kvarten så satt vi alla som på nålar - men Giants lyckades göra ännu en touchdown och vann matchen med 21-17! Nästa helg kommer alla spelare till New York för en stor parad och om jag inte jobbar då så ska jag definitivt åka dit och kolla. Egentligen ska vi alla på basketmatch då, men skit i den, Giants är viktigare!

Söndag


Trots att det är söndag så är det ändå galet många nere på Valley Road.

Lite lugnare här dock...

Favvisarna var såklart med.

Jag gick och gick och gick...

... Och nådde till slut mit mål - Edgemont Memorial Park!

Edgemont Memorial Park (denna del heter dock något med Gardens men jag kommer inte ihåg vad, så det får helt enkelt vara Edgemont)

Monumentet i Edgemont Park.

Så himla fint är det!

Patriotismen gör sig påmind igen, men I like it.

På andra sidan parken.

Monumentet är rest för att hedra de som stupade i Första världskriget samt Korea- och Vietnamkriget.

Om ni kommer hit nån gång - mata inte gässen! Om polisen ser er så blir ni skyldiga $300. Inte så roligt va? (och mamma, det är faktiskt varken ankor eller änder - det är GÄSS)

Ni förstår att jag gillar detta va?

Okej, ganska dålig bild egentligen, men detta är iaf krigsmonumentet. 

Gillar verkligen detta träd, fläckigt och fint.

Bakom trädet gömmer det sig en polisbil. Jag är livrädd för dem...

... Men jag var ju såklart tvungen att ta kort på den. Mina favoritfärger lixom, hihi.

Påväg hem igen.

Köpte med mig vanilla latte från Starbucks, perfekt söndagstreat.

Fråga mig inte vad detta är, men jag tycker det är fint iaf.

Hemma på min gata igen!

Har haft en fantastiskt bra söndag. Började med att skypa med mina fina vänner (saknar er båda så otroligt mycket!) och sen drog jag ut på en promenad, denna gång till Edgemont Memorial Park som faktiskt är mitt favoritställe i Montclair. Det finns inget som gör mig så lugn som vatten. Hemma skulle jag kunna sitta vid havet en hel dag utan att tröttna. När det då finns en park med vatten och som dessutom har ett väldigt fint momument så kan det ju inte bli mer än rätt. När jag kom hem igen och jag berättade för B vart jag hade gått så sa han att jag hade gått väldigt långt, vad tog det, kanske en halvtimme att gå dit? Inte så farligt. Jag gissar att avstånd blir något helt annat här i USA jämfört med hemma, där jag kunde gå till Ellös utan problem. Nu på kvällen har jag hängt hemma hos Lena och kollat på Super Bowl, vilket jag ska berätta mer om alldeles strax, men först får ni några (ganska många) bilder från min promenad på Valley Road till Edgemont Memorial Park.

På plussidan

Igår när jag skypade med lillfaster så fick jag en läxa av henne - varje dag ska jag berätta om tre bra saker som har hänt under dagen (faktiskt en ganska bra läxa). Dock orkade jag inte igår (huvudvärk) så jag kör idag istället: Tre bra saker som hände den 4 februari 2012!

1. Jag åkte till New York med Lena och Frederike. Vi hade en grymt bra dag, visserligen var det lite kallt men solen sken för det mesta och det var ändå superroligt att åka skridskor i Central Park, promenera på 5th Avenue (och att hitta Lindt-butiken där, wow säger jag bara) och käka lunch/middag på Times Square.

2. Vi bestämde att vi ska kolla på Superbowl hemma hos Lena ikväll. Go Giants!

3. Kollade på film med K och A (grabbarna är iväg på nån slags scoutgrej så det var bara vi tjejer hemma igår). Vi såg From Prada to Nada som faktiskt var helt okej - väldigt förutsägbar men ändå bra. Vet oxå att K och A kollade på Dirty Dancing men då låg jag i min säng och försökte att inte skjuta mig själv pga huvudvärken :P (hoppas att det fortfarande räknas som en bra grej trots att jag klagar på huvudvärken? Annars har jag en till bra grej som hände: jag bestämde med en fransk tjej att vi ska träffas på tisdag. Gött!)

There's nothing you can't do in New York













1. Columbus Circle.
2. Central Park.
3. Frederike och jag inne i Wollman rink, Central Park (vi trotsade kamerförbudet... Och nej, vi hade inga hjälmar. Förlåt alla som blir oroliga, men jag lovar att ingen av oss ramlade)
4. Kan ju säga att denna utsikt tar andan ur mig. Helt jäkla fantastiskt.
5. Ankor i Central Park.
6. På väg till 5th Avenue, den dyra shoppinggatan! (blev dock ingen shopping)
7. Helt enorm Forever 21-butik. Ni ser ju själva hur små människorna är jämfört med ingången.
8. Amerikanare älskar sitt land. Helt klart.
9. Rockefeller Center (tror det är Top of the Rock va?)
10. Hittade mina kompisar Kakmonstret 1 och Kakmonstret 2 - men vänta nu. Är Kakmonstret 2 en människa? OMG ;)
11. Times Square. Kärlek <3
12. Jag i de röda trapporna på Times Square.

Så här såg det ut i New York idag. En fantastiskt trevlig dag med Lena och Frederike, och senare joinade Daniela oxå. Jag längtar redan till nästa NY-besök, kanske nästa helg? 

Har dragit på mig världens huvudvärk, sån där som gör riktigt jävla ont så nu ska jag krypa ner i sängen och sova bort det onda. Ska bli skönt.

Off to New York


Nån är trött idag... 

Nu sticker jag iväg till New York med Lena, Frederike och Daniela, vi ska bland annat åka skridskor i Central Park. Förhoppningsvis har jag några bilder att bjuda på när jag kommer hem senare ikväll. Hoppas er lördag än så länge har varit bra, min kommer bli super!

Filmmys

Äntligen hemma! Tror att jag somnade ett par gånger i Frederikes säng när vi kollade på filmen, haha. Vi såg Marley & jag som är så himla fin. Jag vill oxå ha en labradorvalp nu ju. Det blev en himla trevlig kväll, även fast alla var sjukt trötta. Vi var ju hemma hos Frederike och Lena var där plus Julia från Tyskland som jag träffade förra veckan på bion samt två tjejer från Colombia och Mexiko, Daniela och Debora. Så himla snälla och trevliga allihopa! Precis vad jag behövde efter 24 hemska timmar. Imorgon verkar det även som att vi ska till New York och åka skridskor i Central Park. Excited! Hoppas att det blir av bara - som sagt är alla ganska trötta... Annars finns det ju fler helger såklart. Nä, om jag nu ska orka ta mig till NY imorgon så är det nog dags att sova nu tror jag. Godmorgon Sverige, godnatt America!

What doesn't kill you makes you stronger


Kära Kelly, jag håller med: What doesn't kill you makes you stronger. Det är lite så jag försöker tänka nu, och jag tror ändå att det går ganska bra faktiskt. Hela förmiddagen bestod dock av nervositet och magont och det var inte så trevligt. Hemlängtan blandat med nya miljöer blandat med jobb som inte går som man vill är helt enkelt lite för mycket ibland. Att prata med mamma och pappa hjälper dock rätt mycket. Något som denna gång hjälpte ännu mer var att prata med min Community Counselor som känner min värdfamilj lite bättre än jag, så hon förstod precis vad mitt problem var. Så himla skönt att få höra från någon som knappt känner mig att det inte är något att oroa sig för (föräldrar är lixom tvingade till att säga så, det vet väl alla) och som förstod hela grejen med hemlängtan och allt. Ja, det var faktiskt ganska underbart.

Tråkigt nog är det så lätt att bara fokusera på allt dåligt som händer, den här bloggen är för tillfället inget roligt att kika in på känner jag. Så jag tänkte berätta om bra grejer som har hänt oxå. T.ex. så skypade jag ju med mamma och pappa idag, och även om jag inte var direkt glad så var det ändå skönt att få prata av sig lite. Jag ska skypa med lillfaster i helgen förhoppningsvis. Jag har nästan helt bokat en skypedejt med Louise oxå. När jag träffade Lois (Community Counselor) så var även en annan tjej där och vi bestämde att vi skulle ses nästa vecka. Det har varit solsken idag. Lois är förresten helt underbar, jag tycker jättemycket om henne. Anledningen till att jag var där var för att hämta två biljetter till två basketmatcher - en nästa helg och en i mars. Yes, jag ska på basketmatcher! Något att se fram emot. Betalade endast 20 dollar för dem båda oxå och i vanliga fall kostar EN biljett 40 dollar. What a bargain (oxå positivt).

(Ser du nu pappa att jag faktiskt kunde hitta något positivt som hänt? Jag är fortfarande mig själv alltså... Gött)

Nu är familjen iväg på en monstertruck-show och jag är ensam hemma. Dock ska jag iväg till en tysk tjej och kolla på film, mys! Jag hoppas att det får mig att må ännu bättre. Annars har jag några personer att skypa med imorgon och jag är ganska säker på att det kommer höja humöret några snäpp. 

I'm trying to keep it together

Snart dags att hämta hem kidsen från skolan. Om jag ser fram emot det? Nej. Inte alls. Eller egentligen är det väl inte själva grejen att få hem barnen igen som är det jobbiga, utan allt runt omkring. Fan alltså, det är ganska jobbigt för tillfället.

"Make plans"

Fick ett mail från min host mom för ett par timmar sedan där det stod: "You're off this weekend. Make plans!" (översättning: Du är ledig i helgen. Gör upp planer! ungefär, ganska direkt översatt). Jo, det är ju så enkelt. Ingen bil mer än kanske på söndag, vilket betyder att jag får åka tåg eller buss. Kul. Men aja, det löser sig. Om nån känner för att komma hit över helgen så är det helt okej.

Nu sover kidsen och mina host parents är hemma. Äntligen ledig!

For you, daddy

Till pappa: familjens grill. Inte så himla stor.

Humörsvängningar/hemlängtan

Ja, mitt humör går just nu lite upp och ner. Ena sekunden är jag superglad och skrattar och håller på. Nästa sekund har jag världens hemlängtan. Jag tackar gudarna för Skype, fast ibland måste jag erkänna att det bara gör allt lite värre, så på ett sätt hade det nog varit bättre om det inte fanns. Fast de bra sakerna med Skype överväger de dåliga, helt klart!

Just nu skypar jag med Simon och vi diskuterar skor - jag har lyckats lära honom någonting iaf ;)

Onsdag


Dagens lunch - omelett med mozarellaost, skinka och såna där gröna bön-grejer.

Fina vovven.

Vädret har varit helt fantastiskt idag - soligt och varmt!

Jag gick aldrig till banken idag, jag skypade med Mona istället och sen kollade jag på filmen No Strings Attached. Vet inte riktigt vad jag ska säga om den, mer än att jag inte tyckte att den var så där himla bra. Kommer knappt ihåg vad den handlade om vilket väl säger det mesta.

Dagen har varit lite annorlunda idag jämfört med vad den brukar vara. För det första så hade jag ju K hemma på förmiddagen p.g.a A's Broadwayshow. Jag gjorde egen mat till lunch istället för att värma något från kylen (jag har för första gången i mitt liv gjort omelett). Jag åkte till skolan för att hämta C's ryggsäck och skickade sen iväg honom på playdate. Sen rullade det på, C kom hem strax efter 16 och en timme senare kom B och ytterligare 30 minuter senare kom K och A tillbaka från New York. Jag tog vovven på en promenad och önskade att jag hade en bättre kamera så att jag kunde ta kort på alla fina hus i mörkret. Jag kollade oxå på stjärnorna vilket jag alltid tycker är lika fascinerande. Någon dag snart ska jag till ett ställe med bästa utsikten - måste bara ta reda på hur man kommer dit först. När jag har varit där så lovar jag att bjuda på bilder för de kommer vara heeelt fantastiska. Lovar.

Nu ska jag vara en duktig dotter/syster/vän och svara på brev samt skriva brev. Det är ganska bra att göra det tror jag, jag behöver lära mig att skriva snyggt igen...

Godmorgon!

Klockan är inte ens 9 på morgonen och jag är redan färdig med morgonens uppgifter, så som frukost, tvätt och fixa på kidsens rum. Härligt! Idag är min host mom hemma ett tag oxå, A ska iväg på en Broadwayshow i eftermiddag och då ska K följa med. C ska på playdate så det betyder att jag är hemma själv fram till kl 4 idag, inte dåligt. Får väl se vad jag hittar på, men jag vet iaf att jag ska till banken snabbt och aktivera mitt nya kontokort och då blir det väl antagligen ett stopp på Starbucks oxå... Tänkte promenera dit så att jag får lite motion, det har blivit alldeles för lite av det de senaste dagarna. Vovven ger mig bara lite frisk luft, han stannar typ var 10e meter eller så... Irriterande, men han är ju så söt så det är okej. Nä, dags att göra sig iordning för banken, talk to you later!

Bilder från idag


Solen värmde skönt idag, våren är på väg på riktigt nu.

På fötterna satt såklart mina nya favoriter.

Det är något speciellt med de här skyltarna som gör att jag älskar att ta kort på dem. Konstigt, jag vet.

Lille vovven, så fin är han.

Elston Road är min favoritgata i området.

Home sweet home! (kass bild, jag vet)

Kvällens aktiviteter: basketträning och art class, båda på Bloomfield Avenue. Alltid väldigt mycket trafik och grejer, men jag gillar det. Här finns nog oxå bästa shoppingen i Montclair, eller vad sägs om Urban Outfitters och Oasis? Inte illa.

Ja, så här såg min eftermiddag/kväll ut. Det har varit en ganska crazy dag, men det har iaf gått bra. Kidsen lyssnade på allt jag sa och vi lyckades komma fram till alla aktiviteter i tid så alla är nöjda och glada. Jag och min host dad har pratat igenom lite saker som har hänt idag vilket känns skönt, han är nöjd med mitt sätt att hantera problem som dyker upp vilket alltid är trevligt att höra. Han visade mig oxå hur Netflix funkar så nu kan jag hyra film helt gratis på deras konto, det är ju alltid nice! Ska kolla in utbudet imorgon och på torsdag kväll, när K & B är inne i NYC och jag är ensam med kidsen, så ska jag kolla på film. Vilka planer jag har.

RSS 2.0