The past few days

Oj så mycket vi har hunnit med sen i torsdags. 

Fredag: Louise fick sova ut medan jag åt svensk frukost, drack massor av te (den där jäkla förkylningen har fortfarande inte släppt, jag är jättehes och kan knappt prata på dagarna) och sen åkte vi till IKEA för att shoppa inför midsommar. Vi åt pannkakor där vilket var något av det värsta jag ätit i det här landet. Vi åkte oxå till Eagle Rock och kollade på utsikten över New York och på kvällen åt vi middag på T.G.I. Friday's. Väl hemma hyrde vi filmen Monte Carlo som faktiskt var helt okej. 


Lördag: Vovven åkte iväg till hundvakten kl 10 och då åt vi frukost. Sen bestod dagen av förberedelser inför dagens stora midsommarfirande; vi gjorde köttbullar, äpplepaj och kanelbullar. Vi tog ett glass-break med Lena och Frederike och sen fixade vi det sista. Förutom problem med diskhon så hade vi en himla härlig kväll tillsammans med Lena, Frederike, Isabell och Lisa!





Söndag: Hello New York! Vi började med häng på de röda trapporna på Times Square, sen åkte vi downtown för att hoppa på en båttur runt nedre Manhattan. Inte värt pengarna ska jag säga, jag hade kunnat visa Louise alla dessa grejer själv... Det var iaf härligt att vara ute på vattnet en stund. Vi såg Statue of Liberty, Ellis Island, Gouvenor's Island, Brooklyn Bridge, Manhattan Bridge och Empire State Building. Efteråt åkte vi uptown till Columbus Circle och köpte kaffe på Starbucks (eller jag gjorde det iaf...) och lunch/middag i en av alla matvagnar på gatan (tro mig, maten är faktiskt helt okej!) och sen satte vi oss i Central Park där vi fick njuta av bra musik av några halvgulliga killar. Vi skulle egentligen besökt Empire State Building oxå men vädret blev sämre under våra timmar i parken så istället besökte vi Apple-butiken på 5th Ave och promenerade sedan ner mot Times Square och tog kort i M&M-butiken där. Sen åkte vi hemåt.


Måndag (idag): Vädret visade sig då verkligen inte från sin bästa sida idag så istället för New York, blev vi upphämtade av Lena imorse och åkte till en typ outlet-mall i Elizabeth för lite shopping. Vi besökte Victoria's Secret, Hollister, Abercrombie & Fitch, Aldo och massor av andra butiker och allihop fick med sig något därifrån (fast min påse innehåller faktiskt presenter till mina bröder). Och så träffade vi Justin Bieber oxå, haha! På vägen hem hamnade vi mitt i rush hour så det tog ett bra tag att komma hem, men det var okej. Väl hemma gjorde vi carbonara till middag (OMG va gott det var!!) och sen fick vi be grannen om hjälp med diskhon. Vilken lättnad att vi lyckades lösa problemet! Nu sitter vi i soffan, jag med datorn och Louise med hennes iPhone samtidigt som TVn visar senaste New York-nyheterna. 

Imorgon blir det New York igen, vad vi hittar på beror på vädret men på kvällen ska vi iaf till 9/11 Memorial. Kanske att vi möter upp Lena nånstans för lunch, you never know. Nu tänkte jag fråga Louise om vi kanske ska gå och lägga oss... ;)

Glad midsommar!


Midsommar idag ju, roligt! Jag firar inte riktigt midsommar idag faktiskt utan imorgon istället, vilket passar mig himla bra ändå. Ska dock åka till IKEA idag för att köpa några grejer inför imorgon (och flädersaft till B, kul att han gillar det!) så det blir väl som att halvt fira midsommar. Jag kan tänka mig att de kanske har nån slags midsommarbuffé där eller så, who knows.

Igår landade ju iaf bästis på Newark och jag har nog aldrig varit så lycklig över att se henne. Jag hade tänkt att vi skulle ha en lugn kväll hemma i huset men så blev det inte riktigt... Vi körde typ all in från start! Jag visade runt i Montclair, vi åkte till min favoritrestaurang Uptown för att äta lunch men där var det stängt så istället åkte vi till Bloomfield Ave för att äta där men där fanns inte riktigt nåt som vi var sådär supersugna på så då bestämde vi att åka till Willowbrook där vi åt hamburgare från Wendy's (hey, USA är känt för sin snabbmat så man måste ju prova det!) och sen kikade runt på H&M, Forever 21 och Victoria's Secret. Vi båda shoppade på H&M............ (hur rolig får man vara lixom?) Sen sprang vi helt oplanerat in i Lena så vi pratade med henne en stund och vi bestämde att vi skulle mötas upp på Let's YO! för en frozen yogurt. Vi möttes upp runt 8 och åkte hemåt igen halv 11. Då hade stackars Louise varit vaken i mer än ett dygn... Jag kände mig lite elak som drog med henne på massa olika saker redan första dagen här, men samtidigt så har vi massor som vi ska hinna med i Montclair och jag har redan nu kunnat bocka av några saker på listan! Idag ska jag nog ta med henne till Starbucks, det är ett måste här i USA och jag vill ju även visa henne mitt stammis-Starbucks (på Valley Road). Först ska jag dock njuta av mitt svenska bröd som hon gav mig, åh va lycklig jag är över det! 

Typ förkyld


Jamen gud va roligt då, 18 timmar innan bästis kommer hit så drar jag på mig en förkylning. Det började redan igår kväll med halsont och imorse när jag vaknade gjorde det ännu mera ont plus att jag hostade och höll på. Sen blev det lite bättre under dagen men nu rinner näsan som aldrig förr och det kittlar som fasen i halsen. Förhoppningsvis är det borta imorgon, jag menar, den här förkylningen har ju hittills gått rätt fort. 

Som sagt, om 18 timmar landar bästa Louise på Newark. Om 18 timmar har jag semester i drygt en vecka. Om 18 timmar behöver jag inte längre bry mig om lunchboxar, morgonmedicin eller tandborstning - så sjuuuukt jäkla gött! Aah, I'm so excited! Först ska jag dock ta mig igenom en glassdejt med Lena, det kan ju bli himla jobbigt i denna 36-gradiga värme...

Ballet

Idag har jag varit i New York (hur många inlägg har jag egentligen börjat så? Känns som att det är en standardinledning för mig nuförtiden). Tanken var från början att åka till Coney Island men det blev inte så då vi skulle iväg på trevligheter senare på kvällen. Nope, istället åkte vi till Staten Island och det är nog det mest amerikanska jag har sett under mina fem månader i USA. Vi åkte iaf till en strand där det firades Back to Beach (vad nu det är för nåt), de hade massor av små stånd längs med boardwalken där det såldes smycken, kläder, mat, leksaker, tavlor... Lite av varje. Efteråt åkte vi tillbaka till Manhattan där vi åt middag på Subway (jag vet, superlyxigt) och senare åkte vi till Lincoln Center för att gå på balett. Ja, ni läste rätt - balett. Urhäftigt kan jag säga! Visst, jag somnade i tredje akten och under andra var jag så rastlös och ville bara röra på benen, men den första akten var helt magisk. Jag vill oxå dansa balett ju! Vi tog massor av coola bilder utanför Lincoln Center innan vi gick in men de befinner sig på Frederikes kamera och jag vet inte riktigt när jag får dom så ni får vänta lite grann. Vi hade väldigt roligt iaf, som alltid. Om ungefär 6 timmar ska jag skypa med bästis som landar i USA om ungefär 5 dagar så jag tänkte passa på att sova en liten stund. Trevlig söndag på er!

Perfect Friday

Det där med att gå till gymmet idag blev det inte mycket med. Jag jobbade längre än vad jag trodde att jag skulle göra (ge mig semester, snälla!!) och när jag väl slutade så var det dags att åka till Let's YO! med Lena och Frederike. Efteråt åkte vi en snabbis till Eagle Rock och sen hyrde vi filmen New Years Eve som faktiskt var helt okej. En massa kändisar (Zac Efron, Jon Bon Jovi, Halle Berry, Lea Michele, Josh Duhamel, Jessica Biel, Michelle Pfeiffer, Sarah Jessica Parker... and so on. Namnen tar aldrig slut) vilket i vanliga fall innebär at tjag inte gillar filmen (New York, I Love You och Valentine's Day är två utmärkta exempel på det, riktigt kassa filmer) men NYE var som sagt bra. Det kan ju bero på att den utspelar sig i världens bästa stad... En stad som jag ska besöka imorgon! Längtan är stooooor. Nu: sängen, längtar efter det oxå!

Welcome weekend!

Hur galet skönt är det inte att det är helg? Ska antagligen jobba typ en timme nu i eftermiddag, men sen är jag ledig ända fram till måndag morgon. A W E S O M E tror jag det heter va? När jag har slutat idag så tänkte jag faktiskt dra iväg till gymmet (!) och ikväll ska jag träffa Lena och Frederike, som vanligt alltså. Inte fel! Imorgon blir det New York som vanligt, tänkte besöka Coney Island (en strand i Brooklyn) och på kvällen ville Lena gå på en balettgrej i Downtown så jag hänger med på det oxå. Kan ju bli... intressant. Haha. Anyways, enjoy your weekend people, vi hörs senare!


Lazy day

"Crazy day", "lazy day"... Hm, vad har hänt med mitt ordförråd och fantasi tro? Hur som, jag har faktiskt haft en riktigt slapp dag. Skypade med Caroline och gjorde upp planer för nästa år (det kommer bli helgrymt!) samtidigt som jag tvättade (fast jag struntade i att vika den, det ska jag göra imorgon istället), sen hämtade jag kidsen och pluggade matte med C och när jag slutade jobba så blev jag ensam i huset då familjen skulle iväg på en End of the Year-picknick på skolan. Rätt skönt att få ett litet break, jag tycker jättemycket om min värdfamilj men att spendera så mycket tid tillsammans med dem kan göra vem som helst galen. Jag åkte iaf iväg till A&P och köpte hallon som jag smaskade på framför några avsnitt av Burn Notice som tydligen hade säsongspremiär ikväll. Inte fel kan jag säga! Nu är det bara en dag kvar att jobba, sen är det minsann helg och jäklar va jag ser fram emot det!

 

PS. Grattis till världens bästa vän som idag äntligen fick säga tack och hej till en himla bra körlärare, när man väl har körkort så behöver man ju inte körskolans tjänster längre lixom... :D <3


Crazy day

Känns som att dagen har gått i ett verkligen. Efter att ha jobbat imorse, startade jag en tvätt samt bokade skype-dejt med Caroline, sen drog jag ut på en promenad i drygt en timme, sedan tog jag hand om resten av tvätten, duschade, käkade lunch, startade diskmaskinen, tog hunden på promenad, hämtade C på skolan, gjorde läxorna där medan vi väntade på att A skulle komma tillbaka från sin skolresa, åkte hem och lekte med C, pratade med host parents om dagen som varit, tog hunden på en promenad igen, åt middag, åt fruktsallad och nu sitter jag här. Faktiskt är det rätt skönt dock att ha lite att göra, tiden går mycket fortare då lixom. Imorgon ska jag träffa Amanda för lunch ute (att komma ut ur huset är väl aldrig fel?) och på kvällen kan jag tänka mig att det blir mys med Lena och Frederike, tisdagar är våran dag lixom. Tisdag, torsdag, fredag, ibland lördag och söndag. Haha, jag hänger med dom en hel del märker jag... Det märks även på sättet de pratar nuförtiden. Precis som jag använder orden 'typ' och 'lixom' när jag pratar svenska, så använder jag ordet 'like' hela tiden (på ett väldigt irriterande sätt) när jag är med dom och nu har de oxå börjat med det. Haha, you just gotta love it! 

PS. Grattis på födelsedagen farmor! Hoppas du har haft en superbra dag :)

Another day in New York


Christopher Street


Lyckan när man kommer in i Sockerbit. Åh <3


Tror minsann att jag befinner mig i Chinatown...

Trevlig utsikt från Battery Park.

Sen blev det en tur till indianmuseet där det bjöds på coola kostymer...

...parodier på Statue of Liberty...

...och fina drömfångare (en fick som ni ser följa med mig hem)

Avslutningsvis kan jag nu skryta med att jag (nästan) har varit med om ett röda mattan-event. Ganska coolt väl? ;)

Frederike och jag åkte till New York idag (nej, vi gör inget annat än hänger där). Tanken var att gå söderut på Broadway till Canal Street, följa Canal St till Christopher St för att där besöka den svenska godisbutiken Sockerbit (åååh, det kändes som att vara hemma igen!) och sen hänga i Soho resten av dagen. Had ejag varit själv så hade det blivit så, men nu hade jag ju Frederike som sällskap så det blev lite annorlunda. För det första; Broadway går diagonalt över Manhattan och korsar alltså de olika avenyerna på olika ställen över halva stan - 7th ave korsar Broadway på 42nd St tror jag, 6th ave korsar på 34th St och 5th ave korsar Bway på 23rd St. Vi traskade på Broadway som helst plötsligt blev 6th ave då den korsade 34th St (vilket vi inte fattade alls just då, faktiskt så var det min host dad som berättade för mig nu när jag kom hem hur det ligger till) - vi var himla förvirrade där ett tag. Vår plan förstördes helt, för plötsligt hittade vi Christopher St och gick dit före Canal St. Vi hittade til Chinatown och irrade runt där ett tag. För det andra; Frederike hade fortfarande några saker kvar på sin must-see-in-NYC-before-I-leave-for-Chicago-lista. Därför åkte vi ner till Battery Park och hälsade på Statue of Liberty en snabbis. Där fanns även ett museum om indianer, nämligen National Museum of American Indians. Förstår ni hur lycklig jag var när jag hittade det? Dessutom var det helt gratis då det är en del av Smithsonian. Awesome. Frederike var snäll och lät mig gå runt där inne i drygt en timme, sen åkte vi upp till Upper West Side där vi lyckades hamna mitt i Tony Awards (det största priset en Broadway-musikal kan vinna) och sen åkte vi hemåt. Träffade på Amanda på bussen hem så vi snackade lite grann om hennes host family och sådär. Väl hemma i Montclair, mötte Lena upp oss på Coldstone för en kvällsglass och sen promenerade jag hem och diskuterade mina äventyr med B. Imorgon ska jag utsätta honom för det ultimata New York-testet - hur uttalar man Houston Street? Det kan ni ju fundera på till imorgon. Den som svarar rätt vinner en kaffe från Starbucks (den som vinner måste dock komma hit för att inkassera sin vinst). Hörs imorgon folks!

Sleep over

Min lördag spenderades i New York, precis som alla andra lediga lördagar. Lena, Frederike och jag köpte biljetter till musikalen Phantom of the Opera som var helt okej. Ghost kommer alltid vara min favorit (den är verkligen oslagbar!) men Phantom of the Opera seglar nog in på en fjärdeplats ändå. Innan musikalen slog vi oss ner i Bryant Park med varsin kaffe och efteråt käkade vi pizza samt hängde i vår favorittrappa, den röda på Times Square ni vet. Väl hemma möttes jag av en andfådd B, en glad C och fyra skrikande tjejer. A har en sleep over i helgen tillsammans med fyra kompisar! De lekte kull när jag kom hem så jag joinade dem en stund, jag och B gjorde verkligen allt för att fånga dem alla. Vi vann faktiskt alla rounds! Teamwork ftw ;) Efteråt var det dags för efterrätt och film men då gick jag upp till mig och nu tjötar tjejerna ihjäl sig där nere... A's rum är precis under mitt så jag hör ända upp till mig minsann. Gör inte så mycket dock, så länge de inte skriker allt för mycket :P Nu ska jag kika på en film, tror jag kör The Rebound som är så himla bra. Really like that one. 

PS. På tal om kaffe förresten... Jag tror att jag numera är kaffeberoende. I tre dagar har jag haft huvudvärk. Jag har tagit tabletter men den kommer alltid tillbaka. Idag drack jag kaffe för första gången på tre dagar och huvudvärken försvann på en gång. Bara ett sammanträffande eller är det faktiskt så att jag numera måste dricka kaffe VARJE DAG för att inte få huvudvärk?? GAAH på det sista. Jag håller tummen stenhårt för att det bara är ett sammanträffande... (innan ni säger massa saker om att kaffet jag dricker knappt innehåller kaffe, så kan jag berätta att jag inte dricker Caramel Macchiato eller Vanilla Latte längre. Nope, nu är det vanligt kaffe med caramel syrup istället. Då kanske ni förstår varför jag är lite nervös över det där kaffeberoendet...)

Fredag idag!

Hej på er där hemma! Idag är det fredag och ingen är lyckligare än jag. Jag har varit så extremt trött de senaste dagarna, därav dålig uppdatering här på bloggen. I onsdags gjorde jag ingenting egentligen, jobbade en stund som vanligt men på kvällen hade jag inga planer alls vilket var himla skönt faktiskt. Jag kollade ett avsnitt av Revenge och sen släckte jag redan 21.30! Välbehövligt kan jag säga. Igår jobbade jag från kl 15 till 20.30 ungefär, B hade nån slags utbildningsgrej med jobbet och K var iväg på ett bokklubbsmöte. Ikväll ska jag jobba igen, men bara mellan 19-21 så inte så himla länge alltså. Tror att vi kör igång en film eller nåt. Nu ska jag dock fixa med tvätten och sen springa bort till Keils och köppa bussbiljetter till NYC!

Tisdag

Spenderade typ hela dagen i sängen med några avsnitt Vampire Diaries. Har nu sett klart säsongen och längtar till nästa! Sen blev det jobb, läxläsning och basketträning idag, och på kvällen var jag på Starbucks med Lena och Frederike och senare joinade även Valerie. Drack kaffe, pratade med en creepy amerikansk kille och delade bilder från våra senaste helger i New York. Inte fel. Nu är klockan dock alldeles för mycket så nu ska jag sova :)

Idag är det måndag...

...Och jag tror att jag lider av lite måndagsångest eller så. Deppade ihop totalt precis innan host dad kom hem från jobbet runt 17. Det kan iofs bero på vädret som verkligen inte har visat sig från sin bästa sida; regnigt och blåsigt och kallt - bara 15 grader. Ja, det är bara! Efter en helg med närmare 25 grader och solsken så blev det lite av en chock att idag ta på sig kofta och jacka när jag gick ut med hunden. Men men, det var väl egentligen inte så farligt. Fast kallt var det.

Ikväll träffade jag Loan, Valerie, Inna, Isabell, Frederike och Carolin på Starbucks. Loan åker iväg på sin travel month imorgon så vi hade lite hej då-mys. Sicka tjejer alltså. Alla är så himla härliga verkligen, jag kommer så sakna dem allihop när de åker hem! Inom loppet av 6 veckor kommer fyra av dessa tjejer lämna Montclair. GALET. Jag är iaf superglad över att ha lärt känna dessa fantastiska tjejer. Nu ska jag sova, är helt slutkörd efter den här deppdagen. Förresten, för ett tag sen så fick jag en förfrågan från Skandinaviska Institutet om jag ville svara på några frågor om mitt liv som au pair i USA. Om ni är nyfikna på det så kan ni klicka HÄR.

Svenska vs. danska

Att hitta något att göra ikväll var inte så svårt. Mina host parents hade över några vänner från Maryland samt Montclair, familjen från Maryland hade med sig sin danska inneboende Anders så jag snackade med honom hela kvällen. Det stora samtalsämnet var såklart skillnader och likheter mellan svenska och danska. Han förstår svenska och han kan enligt honom själv även prata svenska (det var inte helt dåligt men man hör ju att han inte kommer från Sverige) och jag varken pratar eller förstår danska när jag hör det. Att läsa danska är dock inte så svårt. Anders tycker att svenska och danska är jättelika och jag säger att det är två totalt olika språk. Visst finns det likheter men det finns det ju för fasen mellan svenska och engelska oxå. Jag menar, hans namn till exempel: Anders. Ni vet ju hur vi säger det på svenska, men vet ni hur det sägs på danska? "Annas". Vart är likheten?? Anders stod fast vid att svenska och danska är superlika och var övertygad om att jag förstod vad han sa när han pratade danska med mig. Jag förstod inte ett ord... Haha, roligt hade vi iaf, speciellt när alla kids (totalt sju stycken) lade sig i våra diskussioner om ifall svenska och danska är lika eller inte. Mina kids stod såklart på min sida ;)

Den här Anders var iaf sjukt trevlig. Synd att han för tillfället bor i Maryland, 6 timmar härifrån... Fast han åker hem till Danmark om två veckor. Kul för honom! Förutom danska och engelska (och svenska enligt honom själv) så pratar han även tyska vilket jag fick veta när jag sa att jag kunde tyska oxå... Oj oj, min tyska är inte den bästa men jämfört med honom så är jag verkligen urkass! Fast han bor 20 mil från den tyska gränsen så det är väl inte så konstigt kanske att han är grym även på det. Lite avis är jag allt...

Haha, som ni märker så tyckte jag verkligen om att snacka med den här killen, vilket även min host mom märkte. Jag vet inte riktigt om jag ser fram emot morgonens jobb, då kommer jag garanterat få en massa kommentarer från min host dad om det oxå... :P

Update 5/6 2012: Pratade lite grann med en annan dansk idag och jag frågade henne om hon tycker att svenska och danska låter lika. Först sa hon ja, men efter ett tag sa hon oxå att hon tycker att tyska och danska är mer lika. Hah Annas, där hör du!! Tihi.

Helgen som varit


Inte den bästa bilden, men killen i mörkblå tröja är iaf Ben Stiller.

Har varit en helt okej helg. På grund av tråkväder igår morse så blev det inget New York för min del, istället skypade jag med Louise en stund samt sprang iväg till GAP och Starbucks. På kvällen blev det jobb. Idag skulle jag skypat med lillfaster men något är sjukt fel med våra skype-konton för det funkar aldrig när vi ska skypa. Hur som helst, 9:30 åkte jag till New York med Lena och Frederike och drog direkt till Central Park där vi hyrde en båt och paddlade runt i sjön. Vi har pratat om att göra detta i flera veckor och nu äntligen blev det av! Solen sken och det blåste sådär lagom så det var helt fantastiskt. Efter nån timme i båten gick vi till Bryant Park där vi åt lunch och på vägen dit såg vi ingen mindre än Ben Stiller! Alltså, det är ju enna rätt coolt ändå. Corbin Bleu är visserligen känd, men inte lika känd som Ben Stiller så nu kan jag faktiskt säga att jag har sett en riktig kändis! Han spelade in en film (vad annars?) på 6th avenue. Kom igen, visst är ni lite avis?

På grund av regn, åkte vi hem tidigt från New York. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på, kanske hänga lite med Isabell eller ge mig ut på en löprunda. Får se vad som händer :)

Heeelg!

Helgens ankomst firades med att hämta hem host mom redan kl 16, skicka iväg C på en playdate och kolla på film med Lena och Frederike. Inte fel alls kan jag lova. Filmen vi såg var Hugo som vann typ 5 Oscars eller nåt sånt där - jag förstår verkligen inte varför. Helknäpp film. Jag fattade inte mycket av budskapet... Men men, nu har jag iaf sett den! Imorgon blir det New York med samma tjejer som alltid och eftersom vi ska åka dit tidigt (jag jobbar antagligen) så säger jag godnatt nu!

Torsdag

Men okej - VART TAR DAGARNA VÄGEN EGENTLIGEN? Nu är det lixom juni (om ungefär 1 timme). Häromdagen var det mars känns det som. Wow. Heeeelt galet. 

Dagen har spenderats hemma mestadels, jag skypade med Mona och sen blev det jobb. Läxläsning, städa A's rum och senare köra henne till simträningen stod på schemat idag minsann! Inte så värst jobbigt. Direkt efter simningen drog jag till gymmet med Lena och efteråt mötte vi upp Frederike på Starbucks där vi drack kaffe och skrattade åt urlöjliga saker. Köpte med mig en smoothie hem ikväll som jag mumsar på nu. Massa roliga bär och utan tillsatt socker. Bra grejer det. God oxå. Nu: Unforgettable!

RSS 2.0