Min dag i bilder


Knallade bort till Valley Road för att uträtta några ärenden.

Mitt första stopp blev GAP (visar längre ner vad som inhandlades där) och sen bar det av till posten.

Tredje stoppet: Starbucks för att träffa Loan en stund. 

Inte så svårt att föreställa sig hur det skulle se ut med en palm där istället, eller hur? (ja, jag är just nu lite besatt av California)

På the orientation i Stamford i januari så var brandstationer ett hett samtalsämne. Jag har fortfarande inte lyckats klura ut varför - vad är det som är så speciellt med denna byggnad?

Jag slutade jobba tidigare än vanligt idag och bestämde mig då för att promenera till Immaculate Conception Cemetery vilket är en enorm kyrkogård. Jag gillar inte alls kyrkogårdar egentligen, men det är något med denna som fascinerar mig och jag har velat gå hit sen jag anlände till Montclair i januari så det var enna på tiden.


Den här skulpturen/statyn gjorde mig lite smånervös...


Yes! Jag har äntligen lyckats få med en ekorre på bild!

Oops. Kanske dags att hugga ner det där trädet, innan det landar på någons biltak?

Det här huset är till salu så den som vill kan ju flytta dit. Det ligger precis vid Valley Road, väldigt nära mig, så vi skulle ju bli typ grannar!

När jag kom hem till huset lekte jag lite med D innan jag gjorde mig iordning för frozen yogurt med Lena och Caroline.

Denna fick följa med hem från GAP idag. Jag har velat ha en grå oversized hoodie i sisådär 3 år tror jag men aldrig köpt någon så för ett tag sen bestämde jag mig för att äntligen köpa en. Jag letade på H&M Herr men de var inte riktigt vad jag ville ha (massa konstiga detaljer och grejer) men så hittde jag denna idag och för 20 dollar blev den min. Jag älskar den redan!

Även denna fick jag med mig från GAP. Väldigt skön och väldigt jag. Funderar på att köpa den i vitt oxå... (sorry för att bilden blev rätt kass men ni får stå ut med det)

Torsdag 29.3

Asså, tiden här går sjukt fort ju! Redan torsdag! (eller, nu är det ju typ fredag) Vad hände med veckan lixom? Det är alltid samma sak, på måndagen känns det som att det är helt galet långt till helgen men poff! så är det fredag. Gött! 

Har haft en superdag. Började med att städa mitt badrum (oj oj oj, det var på tiden kan jag säga) samt fixade med tvätten, sen köpte jag äntligen huvudvärkstabletter på CVS (funkar ungefär lika bra som Alvedon hemma i Sverige, rätt dåligt med andra ord) och efter det hämtade jag kidsen på skolan. Väl hemma blev det läxor och sen lite tjafs med A om hennes TV-tittande, men förutom det så blev det en väldigt bra dag. När B kom hem så lekte vi jage och seriöst, det är himla roligt. För en gångs skull så slapp jag jaga alla, B var den som fick springa, och jäklar va vi sprang. Det stora samtalsämnet vid middagen var hur snabbt jag sprang (va? Jag, springa snabbt?). B jämförde mig med en Jackrabbit, vet inte riktigt om jag ska ta det som en komplimang dock... ;) Efter middagen gick vi allihopa till Keil's för att köpa lotter till ett megastort lotteri där man kan vinna 500 miljoner dollar (dragningen är imorgon, om jag vinner så lovar jag att bjuda alla som kommer hit på besök på en kaffe från Starbucks) och efter det blev det Starbucks med Lena. Mysdag alltså! Nu ska jag kolla på en film som snart försvinner från Netflix, sen sova, så godnatt America!

Update 30/3 kl 23.47: Det där lotteriet är verkligen en big deal här - på Twitter skrivs det just nu massor av tweets om det och på nyheterna skulle de tydligen presentera vinnarnumrena. This is America people, this is America...

Onsdag 28.3

Vill ni veta en sak? Bokstaven R verkar vara den svåraste bokstaven att uttala i olika språk. Tyskans R är helt sjukt svårt tycker jag, och idag har jag insett att för engelsmän är svenska R oxå rätt svåra. Vid middagen ville familjen lära sig lite svenska så det fick bli en rätt basic mening; "Hej, hur mår du?". Hej var inga som helst problem, det klarade alla av, men resten... Haha, har nog inte skrattat så mycket sen jag kom hit! B var den som till slut kunde säga hela meningen men även C var riktigt duktig. Dock tog det ett tag för dem att få till R-ljudet, vårt låter ju ganska annorlunda jämfört med engelskans, och i början lät det som "hyr mårthr dy?" typ. Men men, lite mer övning bara så kommer de kunn prata flytande! ;)

Kvällen har som ni kanske förstår varit väldigt bra. Det där med att det är mysigare med bara B hemma tar jag tillbaka, det är himlans trevligt att ha K hemma oxå. Innan middagen blev det lite jage i trädgården plus lek på studsmattan. Nu ska jag dock sova, sjukt trött!

Tisdag 27.3

Hade tänkt kolla lite på tv nu innan sovdags, men efter nattens sömnlöshet så tror jag att det får bli lite extra sömn istället. Inte fel. Har förresten haft en jättemysig kväll, det brukar ofta bli så när K inte är hemma. Don't get me wrong, jag tycker jättemycket om min host mom, men av nån anledning så är stämningen alltid lite mer lättsam när det bara är B här. Vet inte riktigt varför. Nä, dags för sängen, godnatt!

Förvirrad

Wow alltså, USA gör mig förvirrad. Förra veckan var det superfint väder hela tiden men igår fick jag plocka fram vinterjackan igen då det "bara" var 10 grader ute. Idag är det 0 grader. Vad hände? Från sommar till vinter bara sådär lixom. Sov med mina tre täcken igen men skulle kunnat ha en extra filt oxå, så kallt var det! 

Gårkvällen spenderades i sängen med magvärken från helvetet. Jag kunde knappt röra mig, så ont gjorde det. Inte kul. Jag hade hoppats på att det skulle försvinna inatt när jag sov men icke. Har iofs inte kunnat sova så bra heller så det kanske är därför, vad vet jag. Det gör iaf fortfarande ont, dock inte riktigt så mycket som igår. Jag har krupit ner i soffan och ska kolla på filmer hela dagen hade jag tänkt, känns som ett bra tidsfördriv :)

One more thing

Fick förresten en himla trevlig kommentar på bussen till NYC idag. När vi skulle gå av bussen sa tanten framför mig: "din engelska är fantastisk, man kan inte tro att du inte kommer från USA". Man tackar! Sånt gör mig alltid lika glad. Dock håller jag inte riktigt med, nog för att min engelska är bra, men inte så bra väl?

Söndag i New York


Jag och Lena deltog i Wicked-lotteriet igen men vann inte så istället testade vi lotteriet för Godspell...

...Och vann!

Så här såg den lilla teatern ut. Vi satt på golvet precis framme vid scenen!

Efter varje framträdande kommer skådespelarna ut och signerar vad man vill få signerat (i mitt fall var det min Playbill). Detta är Lindsay Mendez.

Anna Maria Perez de Tagle.

Min favorit, Nick Blaemire.

Min andra favorit, Hunter Parrish (som spelade Jesus).

Den obligatoriska bilden från Times Square.

Jag och Lena.

Jag lovar, jag är rätt mycket gladare än så för min signerade Playbill :P

Jag älskar New York på söndagar. Det är inte riktigt lika crazy då, lite mindre folk överallt men ändå tillräckligt många för att få den där New York-känslan. Söndagar brukar oxå bli ganska spontana, det är inte ofta vi har planerat något speciellt att göra då, precis som idag. Dock brukar det alltid bli så att vi per automatik promenerar upp till 50th Street och deltar i lotteriet om två biljetter till Wicked vilket vi gjorde idag men i vanlig ordning vann vi inte. Istället deltog vi i Godspell-lotteriet, trots att vi inte hade en aning om vad den handlade om (precis som med Chicago) men min host mom sa att den var bra så vi tänkte att vi skulle ge den en chans, och vi vann! Ja, VI - både jag och Lena. Alltså hade vi egentligen fyra biljetter, men jag hämtade aldrig ut min vinst eftersom vi inte behövde mer än två stycken. Istället fick någon annan lycklig människa mina biljetter, snällt va? Teatern var himla liten och vi satt på kuddar precis framme vid scenen. Min första tanke var "va FAAAN?" men tro mig - det var grymma platser. Inte de mest bekväma kanske, men det kändes verkligen som att vi var en del av musikalen. Himla trevligt! Efter Godspell stannade vi kvar på utsidan för att se om vi hade vunnit en backstage tour men där hade vi lika mycket otur som med Wicked-lotteriet. Dock fick vi träffa the cast och självklart tog jag kort med the two hottest guys in the musical, hehe. Efter att vi hade fått autografer av skådespelarna, drog vi ner till Times Square och kikade runt lite där och nu sitter jag i sängen och funderar på om jag ska kolla på film eller The Good Wife+Unforgettable. Svårt val det där.

PS. Godspell är förresten den roligaste musikalen jag har varit på. HELT galen men så himla bra. Definitivt värd 32 dollar!

Lördag (obs! Långt inlägg (tror jag))

Vilken jäkla seg dag. Klockan är nu typ tre på eftermiddagen och jag har precis gått upp ur sängen och tagit på mig kläder. Till mitt försvar så måste jag säga att jag var uppe sent igår efter en väldigt utmattande dag (kidsen slutade ju skolan tidigt) så jag tycker egentligen att det var helt okej att jag kunde ligga kvar lite extra länge... Fast till kl 3 är väl änna lite överdrivet kanske! Inte så mycket att göra åt det nu dock :P Ikvällblir det oxå ganska lugnt, familjen ska iväg nånstans så jag är hemma själv ett tag vilket ska bli himla skönt. Tänkte hyra en film, typ Crazy Stupid Love eller nåt. Det hade ju inte varit fel med lösgodis att smaska på...

Gårdagen blev himla lyckad, som alltid när jag hänger med vännerna. Vi bestämde tidigare i veckan att vi skulle käka på Cheesecake Factory och sen gå på bio. Sagt och gjort, kl 7.30pm sladdade vi in på parkeringen på Willowbrook, reserverade ett bord på CCF och fixade biljetter till The Hunger Games kl 10pm. Vi kikade oxå runt lite grann i butikerna men bara Isabell hittade något av intresse. På CCF blev det en SkinnyLicious Chopped House Salad som var sjukligt god! Det blev även en bit cheesecake, restaurangen är som ni kanske förstår (med tanke på namnet) känd för sin cheesecake, visst var den god men jag föredrar nog den från Junior's i New York.

Efter middagen åkte vi bort till bion och såg filmen The Hunger Games som har blivit ett ännu större fenomen än Twilight. Inte så mycket i Sverige, men här i USA är det sjukt stort! Hela veckan har den diskuterats på TV, radio och i tidningar. Framförallt åldersgränsen har skapat stor debatt och jag förstår varför - den är väldigt våldsam vissa stunder och att se de här ungdomarna förvandlas till monster så direkt (ni förstår snart vad jag menar) var faktiskt riktigt störande även för mig, som är äldre än hälften av alla som vill se filmen. Jag är förvånad över att min host mom låter A se den!

Filmen, som är baserad på böckerna med samma namn, handlar om Katniss som lever i en framtid som är en blandning av Star Wars och Gladiator. Varje år väljer The Capitol ut en tjej och en kille från 12 olika distrikt som ska slåss mot andra i något som kallas The Hunger Games - det är lite som Roms gladiatorer. Först blev Katniss lillasyster vald som representant för Distrikt 12 men Katniss valde då att frivilligt anmäla sig för att skydda sin syster. Man får sen följa Katniss och Peeta i deras kamp för att överleva i tävlingen som underhåller hela USA. En bra film men som sagt lite väl våldsam ibland. Trailern visar inte så mycket av det dock. Ni kan kolla på trailern HÄR. Nu ska jag fortsätta läsa min nya favoritblogg SMÄM!

För några timmar sedan

"Jag har en känsla av att något kommer gå himla fel snart - det är väldigt, väldigt jobbigt. Jag kan dock inte riktigt komma på vad det skulle kunna vara som jag tänker på, men det känns verkligen inte alls bra just nu. Jag önskar att klockan var lite mindre så att jag kunde ringa nån där hemma och prata av mig lite, men tyvärr är klockan redan över midnatt hemma och jag ska snart jobba. Visst har mina föräldrar sagt att jag kan ringa hem när som helst om jag skulle behöva det, men jag tror ärligt talat inte att de skulle uppskatta det så värst mycket. Bloggen får funka så länge. Oroa er inte för mycket nu bara, det är antagligen bara värmen som spökar, jag kanske har fått solsting eller nåt? Haha"

Så kändes det för några timmar sedan. Nu? Den där jobbiga känslan är helt borta. Skönt! Nu har jag slutat jobba iaf, vi spenderade kvällen på studsmattan och sen framför en film om Fred som kan vara den löjligaste TV-/filmkaraktären någonsin. Kolla HÄR om ni inte tror mig. Fast den är ändå lite rolig... Hehe. Lillebror S, du måste kolla på trailern - du kommer älska det! 

Nu ska jag skriva lite vykort tänkte jag - skulle egentligen gjort det för en månad sen men jag är riktigt bra på att skjuta upp saker, som ni kanske vet om. Men det börjar bli dags att skicka hem en liten hälsning, eller?

Bokat: Washington D.C.!




Vi ska bo i downtown Washington D.C., på ett Holiday Inn.

Innan jag åkte till USA så gjorde jag ingenting på dagarna. Jag förstår inte hur jag klarade av att bara vara hemma i sex månader - vad gjorde jag egentligen? Som det är nu så är jag så sjukt uttråkad efter att ha kollat mailen, bloggen och Facebook. Jag måste helt enkelt skaffa mig en hobby. Att ta tag i tyskan och lära mig lite nya ord eller så hade ju inte vart fel (jag fick lära mig idag att luftmadrass heter luftmadrasse. Fast jag vet inte hur det stavas), eller kanske franska. Fast idag får det bli körkortsteori, måste snart boka tid för provet.

Innan jag börjar plugga så måste jag dock berätta en extremt rolig sak: idag bokade jag, Lena och Frederike en resa till WASHINGTON D.C.!! Det ska bli så sjukt roligt! Vi åker den 21 april (bussen går kl 1 på natten/morgonen) och kommer hem igen kvällen efter. Jag ska berätta mer om det när resan närmar sig. En månad kvar idag!

Bilder: googlade fram dom.

Tisdag 20.3

Fick lite klagomål idag för att jag inte uppdaterat bloggen på två dagar (oj, det var himla länge...) så jag får väl ta tag i bloggandet och försöka bli lite bättre på det! Har dock inte så mycket att berätta om jag ska vara ärlig. Det har inte hänt mycket sen i lördags. Hela söndagen spenderade jag på rätt onödiga ting, det var tydligen riktigt gött väder ute och jag var inne hela dagen vilket inte var det mest intelligenta kanske. Till mitt försvar måste jag dock säga att jag är ute massor ändå, med tanke på mitt jobb. Kidsen älskar att vara utomhus i det fina vädret så gårdagen spenderades utomhus, vi lekte freeze-tag ett tag och hoppade på studsmattan. Dagens aktiviteter var typ samma, fast vi avslutade dagen med vattenkrig. Himla skoj faktiskt! Jag var helt genomblöt, haha. 

Nu ska jag sätta mig med körkortsboken igen och plugga lite grann, inte min favoritsyssla men det måste göras - om mindre än fyra veckor måste jag ha mitt NJ-körkort. Dessutom har mina host parent's försäkringsbolag sagt att jag måste ha det innan juni så YES - det är dags att sätta igång att plugga på riktigt! Dock har jag rätt bra koll faktiskt på vad som gäller med alla regler och så, så egentligen borde det inte bli så jobbigt. Det gäller bara att ta tag i det...

Because we're all Irish today



På vägen till 5th Ave hittade vi Magnolia Bakery, blev inget köp där dock.

Det var grönklädda människor överallt i hela NY.

Hello 5th Avenue - gatan där paraden hölls.

Fina hästar! 









Det här var definitivt min favoritdel av paraden. Helt plötsligt blev det så himla verkligt. Tänk att de människorna som går där i mitten av 5th Ave faktiskt var med i Vietnamkriget! Så fint.

Här har vi honom ju, lille Patrick.

Haha, älskar hattarna!

Fler fina hästar.



För första (och antagligen sista) gången i mitt liv har jag firat Saint Patrick's Day. Trots att ingen vet varför det egentligen firas, så är det väldigt stort här vilket märktes redan kl 9.45 när jag hoppade på bussen mot New York - den var proppfull av människor med gröna huvudbonader, t-shirtar och smycken. Ungefär hälften av dom var au pairer, förutom Lena, Kathy och Caroline som jag åkte dit med, så träffade jag sju andra som jag inte träffat på länge. Väl framme i New York såg vi fler grönklädda människor, alla lika glada och högljudda. Vi lyckades ta oss till 5th Avenue där paraden skulle starta kl 11 och vi alla var himla taggade! Dock måste jag erkänna att jag efter en timme var så uttråkad så jag inte riktigt visste vart jag skulle ta vägen. Stod ut en timme till dock, men sen drog vi därifrån och började leta efter en Irish Pub, utan större lycka ska jag dock tillägga. Inte för att det inte finns, det gör det - om man vill betala 20 dollar för en bit chicken pot pie vilket är typ det enda irländska jag skulle kunna tänka mig att äta. Istället blev det lunch på Times Square och sen åkte jag hem för att jobba. Barnen och jag lekte ute i trädgården efter att ha hämtat A från dansträningen och sen kom K och B hem igen runt halv 9, så jag jobbade bara några få timmar. Inte så farligt med andra ord. Det har helt enkelt varit en himla trevlig lördag! Ska avsluta den på ett rätt trevligt sätt oxå, dags att kolla på premiären av Fashion Star plus gårdagens säsongspremiär av Fairly Legal - som jag har längtat!

Weekend

Det blev inget Cheesecake Factory ikväll, väntetiden för ett bord var över en timme så vi ska ta det nån annan gång snart. Istället åt Lena, Caroline och jag i mallets restaurangdel där det finns massa olika grejer att välja mellan. Gissa vad jag åt...? Hamburgare - såklart. Den var helt okej, men Shake Shack är fortfarande det bästa stället jag har provat hittills. Efter att vi hade ätit så kikade vi runt i butikerna lite grann, jag letade efter en jacka (jag har bara två vinterjackor och behöver en tunnare) men hittade inget som jag var sugen på. Någon annan gick däremot loss inne i Ambercrombie & Fitch-butiken, hon som inte skulle köpa nånting... Dock gick jag inte helt tomhänt från Willowbrook shopping mall - något väldigt grönt fick följa med hem, på grund av morgondagens festligheter i New York. Saint Patrick's Day! Caroline, Kathy och Lena skulle alla ha på sig ett grönt linne så det slutade med att jag köpte ett oxå, jag kan ju inte vara den enda som INTE bär grönt imorgon lixom. $8,50 för två linnen, inte dåligt! Trodde aldrig att jag skulle köpa något från Old Navy, men det har jag nu gjort. Impressive. Nu är det dags för sängen så att jag orkar med St Patty's Day och eventuellt jobb imorgon!

Fredag 16.3

Har precis skypat med mina två bästisar vilket alltid är lika trevligt. Det var tre respektive fyra veckor sedan sist, helt sjukt! Tiden går väldigt fort här kan jag säga, det känns inte alls som att det var så längesen. Dock ska jag erkänna att det faktiskt är väldigt skönt att det går så fort. I början av min tid här, sa jag att jag skulle ge det två månader. Om det inte kändes okej då, så skulle jag åka hem. Nu har jag varit här i två månader och jag är inte redo att åka hem riktigt än. Jag har fortfarande inte sett hälften av vad New York har att ebrjuda och det är först då som jag kan känna mig klar här ;)

Dagens planer är samma som alltid på fredagar: köra till djurhemmet, leka med C, hämta A, leka med båda två och sen ut med hunden. Dock ska vi hämta girl scouts cookies idag efter djurhemmet så lite annorlunda blir det ju. Vad som händer ikväll är inte helt klart än, men nånting blir det iaf. Vi har pratat om att gå till The Cheesecake Factory och äta middag tillsammans, vilket jag är sugen på. Vi får se. Nu ska jag ta med hunden på promenad!

Company

Idag är det grått och tråkigt ute, inte så himla varmt heller, så det får bli lite körkortsplugg ett tag nu. Den här lilla filuren håller mig sällskap, visst är han söt? ;)

Trötter

Wow, jag blev helt plötsligt sjukt trött. Måste bero på värmen, dagens flexibilitet och städningen som jag ägnade mig åt nu ikväll. Plockade undan lite grann på rummet, lade in tvätten i garderoben och organiserade papper och sånt där. Inget komplicerat med andra ord.

Dagen blev inte riktigt som planerat - egentligen skulle jag skypat med BFF men hon glömde bort det (det brukar ju vara jag som glömmer sånt, hallå eller?) och när hon väl kom på det så fixade jag med kidsens tvätt och sen åkte jag för att hämta dem på skolan. C hade en playdate ett tag innan det var dags för läxor, sen lekte han utomhus och jag var med A på hennes rum och satte upp posters (jag är väldigt imponerad över att hon lyckas hitta plats för varenda liten bild). På kvällen skulle jag egentligen jobbat pga att min host mom skulle åka till LA med jobbet, men det blev avblåst vilket vi fick veta igår kväll men imorse sa min host dad att jag behövde jobba ikväll ändå, men när jag väl skulle åka och hämta A så sa han att de inte behövde mig trots allt. Flexibilitet på hög nivå, hehe. Skönt dock att det inte var tvärtom, att de sa att jag inte behövde jobba men sen fick göra det ändå vilket kanske händer på lördag. Håller tummen stenhårt för att det inte blir jobb då!

Skulle egentligen kollat på The Lying Game nu ikväll men jag orkar inte riktigt det, så det får bli lite läsning av The Lucky One istället.

Tisdag 13.3

Har varit på ett cluster meeting nu ikväll. Såå tråkigt. Det skulle börjat kl 19.45 och vi var där strax före 20. När klockan närmade sig 20.30 började vi med kvällens aktivitet - diskutera fram en lösning på ett problem och sen presentera det för resten av gruppen. Det tog knappt en timme. Sen var vi klara och fick åka hem. Ingen höjdare direkt. Det roligaste var att träffa Carina som jag inte har träffat på en månad eller nåt nu. Vi skulle egentligen träffats tidigare idag men det blev inte så, men nu fick jag ju prata lite med henne ändå ;) 

På grund av det där jäkla cluster meeting-et så missade jag premiären av Fashion Star ikväll, plus ett nytt avsnitt av New Girl. Enda dagen som jag faktiskt ville kolla på tv - och så bokar Lois in ett cluster meeting då. Så gör man ju bara inte :P Nu blir det iaf sängen, hörs imorgon!

Getting ready for...

...Saint Patrick's Day på lördag! Då blir det parad i New York med Lena och alla new yorkers såklart. Nu ska jag ut i solen och njuta tills det är dags att hämta kidsen, en Caramel Macchiato, blåbärsmuffins, min bok The Lucky One och vovven håller mig sällskap.

Måndag 12.3

Första jobbdagen denna vecka gick bra. Vi käkade glass på Applegates (jag tog mint cocolate chip, såå god) tillsammans med A's kompis Makenzie och C's kompis Lucas plus dennes mamma och syskon. Vädret var ju helt perfekt idag, soligt och varmt, och barnen hade verkligen kul tillsammans. Jag själv pratade lite grann med Lucas mamma som är väldigt snäll och trevlig. Hon berättade lite grann om när hon flyttade från mid-west (ganska nära Chicago) till New York, hon verkar ganska imponerad av att jag har lyckats anpassa mig så bra för enligt henne är det ett svårt område att komma till som utomstående. Tydligen är new yorkers ganska tillknäppta och reserverade till skillnad från mid-western people. Jag vet inte om det stämmer, men det är inte omöjligt. Skönt att prata av sig lite grann! Efter glass och lek åkte vi hem och gjorde läxor och sen lekte vi kurragömma/jage igen (haha, kidsen gillar verkligen det). Sen slutade jag.

Gissa vad jag har gjort nu ikväll? Två bra saker: jag har pluggat till körkortet (visserligen läste jag bara två avsnitt, men det är ju bättre än inget) plus kollat igenom alla pass som YMCA erbjuder. Onsdagar har de ett kickboxingpass som jag ska försöka ta mig till nästa vecka (jobbar denna onsdag), om jag nu lyckas få sällskap that is... Ska kolla med Carina imorgon om hon kanske känner för det. Annars får jag väl dra med kidsen eller nåt, hehe ;)

Dagens lunch


Första gången på länge som jag äter en riktig lunch, känns det som iaf. Pasta, tomatsås, hotdogs, spenat, tomater och morötter. Helt okej, men det hade varit godare med kyckling. Nästa gång får det bli det istället.

Central Park


Man behöver inte leta efter en bike rental direkt, de finns överallt i närheten av Central Park.

Denna man tog med oss till cykeluthyrningen...

Som var ett hål i väggen typ.

Perfekt att cyklarna hade korgar oxå.

Sen bar det iväg!

Ett rosa träd.




The Guggenheim Museum.





Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir


Det var ganska mycket folk...





Detta är vad amerikaner kallar slott...

Två fina tjejer och jag.

Vi avlsutade sedan dagen med cheesecake på...

...Times Square. Såklart.

Idag har nog varit den bästa dagen nånsin i New York. Perfekt väder, grymt sällskap och roliga aktiviteter. Jag, Lena och Frederike åkte in ganska sent, vi var framme typ halv ett. Vi tog då en tur till Wicked-lotteriet igen för att försöka vinna biljetter men självklart vann vi inte. Eftersom att vädret var väldigt väldigt bra så bestämde vi oss för att dra till Central Park och se hur mycket det skulle kosta att hyra cyklar. Efter att ha käkat lunch så betalade vi $20 för tre timmar, vi fick rabatt för att vi var "tre vackra damer från Europa" eller nåt sånt där, haha. Inte fel ;) Cykelturen i Central Park var iaf helt fantastisk. Jag skojar inte, det var så jäkla bra och definitivt värt pengarna. Parken är ju väldigt stor, visst kan man gå men det tar ett par timmar och då hinner man ändå inte se mycket. Cykeln är med andra ord ett bättre alternativ :)

Daylight Saving Time

Imorse när jag vaknade blev jag väldigt förvirrad. Min svenska mobil (som jag använder som väckarklocka på morgonen) sa att klockan var 08.48. Okej, tänkte jag, och kände ingen stress över att gå upp. Kollade då min amerikanska mobil för att se om jag fått nåt sms och ser då att den istället är 09.48. Fattade först inte varför den visade en helt annan tid men två minuter senare kom jag på det - vi ställde om klockorna till sommartid inatt. I Sverige dröjer det ytterligare ett par veckor innan ni byter till sommartid så för tillfället är jag bara fem timmar efter er! 

Spenderade dagen i NYC idag, det kommer snart upp bilder och en liten film därifrån. Stay tuned!

KONY 2012


Snälla ni, kolla på denna video. Se den, sprid vidare och signera sedan HÄR.

Lördag

Sådär ja, då var lördag nästan slut och jag har slutat jobba. Eller, jag slutade för ungefär 30 minuter sedan. Det blev en ganska slapp eftermiddag/kväll, A hade dansträning så det var jag och C själva mellan 17 och 18.30. Efter att ha hämtat A blev det pizza och bio och sen hem för att sova. Inte farligt alls! Vi såg filmen The Lorax som var himla söt ändå, och med ett himla bra budskap för barnen. Även för vissa vuxna kan jag tänka mig. 

Innan jag började jobba idag så kollade jag på massa avsnitt av The Lying Game, kollade upp några olika kurser som jag funderar på att ta, samt skypade med pappa och Simon (de andra sa typ ingenting), jag har inte skypat med dem på jättelänge så det var trevligt. Imorgon är jag ledig så då blir det New York igen, vad vi hittar på återstår att se men det är ju för fasiken New York så vi hittar nog nåt att göra, haha. Nu: läsa The Lucky One (väldigt bra, rekommenderas starkt!) och sova.

08.55

Vaken tidigt idag! Det blev inte en alltför sen kväll så det är väl helt naturligt. Jag känner dock inte gör att gå upp riktigt än, så nu får det bli lite catching up med alla serier som jag har struntat i att kolla på den senaste månaden, så som Revenge, Gossip Girl, Unforgettable och The Lying Game. Ikväll blir det jobb, vi ska gå på bio och se filmen Lorax!

Lets YO

Ikväll fick det bli lite frozen yogurt igen med Lena, Kathy och Frederike (som precis kommit tillbaka från Tyskland, yay!), men inte på Red Mango som vi ju besökte förra veckan, utan ett ställe som öppnade för bara ett litet tag sen, nämligen Lets YO. Så mycket trevligare att gå dit än till Red Mango! Roligare smaker, goda toppings, trevlig personal och helt enkelt en go stämning. Nästa vecka blir det ytterligare ett besök, looking forward to it! Ni som ska till USA (ni vet vilka ni är hoppas jag) borde verkligen testa detta. Bara ett tips.

Innan ni börjar tjata om socker och sådär: ja, jag vet om att det innehåller socker. Men 1) Man lever bara en gång. 2) Det finns faktiskt olika smaker som är utan tillsatt socker. Så det så. Nu blir det Stylisterna, sen sova!

Cupcake

Idag är det inte riktigt lika varmt här, endast 8 grader. Solen visar sig lite då och då, men inte så jätteofta tyvärr. Dock har det varit en himla bra dag hittills ändå! Jag har gjort upp planer för mig och kidsen imorgon (första gången på mer än en månad som jag jobbar en lördag, döda mig, snälla) plus hängt downtown med Loan, Lena och en dansk tjej som jag inte kommer ihåg namnet på (jag och namn alltså... Nästan pinsamt). Vi gick till ett café där de säljer cupcakes, det är precis nyöppnat och väldigt nice! Deras cupcakes var riktigt fina, synd att jag inte hade med mig kameran. Goda var de oxå, fast jag ångrar lite grann att jag tog en vanlig och inte en mindre. Men men, då vet jag ju det till nästa gång. Nu ska jag snart åka och hämta kidsen på skolan, sen blir det djurhemmet och lite lek hemma och när jag slutat ikväll, runt 17 nånting, så blir det mys med Lena, Frederike och säkert några till!

Torsdag

Som jag berättade tidigare idag så var ju vädret helt fantastiskt idag. Jeans och t-shirt var nästan lite för varmt, hur sjukt är inte det? Men jag älskar det, så himla gött! Känns dock lite småkonstigt att ena dagen bära vinterjacka och nästa dag har man ingen jacka alls, men jag ska väl inte klaga. Hoppas bara att vädret håller i sig! Mitt rum är även det sjukt varmt. Ända sen jag kom hit så har jag sovit med tre täcken för att det har varit så kallt, men nu skulle jag lätt kunna sova utan täcke över huvud taget. Så himla konstigt verkligen. Men som sagt, det är synd att klaga.

Dagen flöt på bra - kidsen lekte på skolan till 15.30 ungefär, sen åkte vi hem och gjorde läxor, men då A var på ganska dåligt humör så gick det rätt segt. A ville inte alls samarbeta. Senare visar det sig att hon hade massa mer läxor än jag fått veta, så det var väl inte den bästa eftermiddagen jag har haft här. Skönt dock att föräldrarna står bakom mig till 100% den här gången. Inte mitt fel att A inte skriver upp i sin planeringsbok vad för läxor hon har lixom. Nu på kvällen har de varit iväg på en konsert där A uppträdde, även jag var inbjuden men efter eftermiddagens påhitt så kände jag att jag behövde en paus från kidsen. Istället fick det bli en kvällspromenad i området och sen The Good Wife på datorn. En helt okej torsdag ändå :)

+20

Kära läsare. Idag är det den 8 mars 2012 och Montclair bjuder på strålande solsken, ljumma vindar och 20 grader. Hur kan man inte gilla det?!

En vanlig onsdag

Inget spännande har hänt idag. En typ helt vanlig onsdag: jag jobbade 7.30-8.10, kollade på Keeping Up With the Kardashians till 12.40, åt lunch och gick ut med hunden, hämtade kidsen 14.20, tog med en till tjej hem för en playdate för A, lekte kurragömma/jage, gick ut med hunden, hämtade K vid tåget, åt middag, jobbade 19-20 och nu ligger jag i min säng och ska kolla på Pretty Little Liars och GCB (en serie som började i söndags) innan det är dags att sova. 

Förresten, om man har SJUUUUKT torra händer och handkräm inte hjälper, vad gör man då? Tack på förhand.

En liten lista

Jag älskar såna här listor. Vet ej varför. Hoppas ni gör det oxå, för det kommer säkerligen dyka upp fler under året.

Vad var det första du tänkte när du vaknade?

"Var inte klockan alldeles nyss 5.23?"

 

Har du ringt någon idag? Vem och vad sa ni?
Ringde K på jobbet och berättade om dagens läxor.

 

Vilket humör är du på?
Trött men ändå ganska glad, allting har gått väldigt bra idag.

 

Vad har du på dig just nu?

Pyjamas.

 

Om du fick välja vad som helst att äta just nu, vad är du då sugen på?
Jag är konstigt nog inte sugen på någonting just nu. Nä, inte ens glass. Jag måste vara typ dödssjuk!

 

Hur mycket var din senaste lön på?
Samma som alltid: $200

 

Vad köpte du när du drog ditt kort senast?

Kaffe och blåbärsscone på Starbucks.

 

Vilken var den första hemsidan du gick in på på Internet?

Alltid Facebook, då det är min startsida.

 

Vad ska du göra ikväll?

Soooova.

 

Vilken låt lyssnar du på idag?

Ingen speciell direkt, lyssnar bara på radio i bilen och hemma gillar jag att ha det ganska tyst.

 

När fotade något senast, och vad?

I söndags, det var väl denna:


Min alldeles egna sjukgymnast

Herregud, jag ska aldrig flytta härifrån! Varför? Jo, efter mitt senaste blogginlägg, så blev nacken ännu sämre. Jag kunde titta åt sidorna och att backa ut bilen från parkeringen var inga som helst problem, men det gjorde ont. Dock låste sig nacken totalt när jag hjälpte C med sina läxor. Jag satt väldigt snett och konstigt så det var väl därför. Jag har inte haft nackspärr på jättelänge, varför nu? Att köra till museet där A har sin Art class var otroligt svårt, jag kunde lixom inte riktigt vrida på huvudet så ni kan ju tänka er... Dock har jag ju en sjukgymnast här i familjen, så när B fick höra att jag hade ont i nacken så frågade han om jag ville att han skulle hjälpa mig. Tur att jag tackade ja till det, jag vet inte exakt vad han gjorde mer än att trycka på sidorna av nacken, men nacken kändes mycket bättre direkt och nu är nackvärken helt borta! Även huvudvärken blev jag av med, tack vare B's behandling gissar jag. Nu frågar han mig dock hela tiden hur nacken känns, haha. Skönt att veta att han bryr sig dock :)

Trots att nacken och huvudet känns okej nu, så mår jag inte sådär jättetoppen faktiskt. Känner mig hängig och trött, ibland får jag även lite feberkänslor. B sa att han tyckte att jag kändes lite varm, så kanske att det faktiskt är så att jag har feber. Vill dock inte ha det, allt blir så komplicerat då. Ska sova bort alla sjukdomar, nackspärrar och huvudvärkar (?) nu, hörs imorgon!

Crappy Tuesday

När man blir sådär överoptimistisk, så blir allt bara skit dagen efter. Nä, okej, riktigt så farligt är det inte men min nacke gör så himla ont idag och jag vet inte varför. Jag försöker slappna av, men det går inte riktigt. Nån som har några tips på vad man kan göra? Det gör på riktigt JÄTTEont. Tack vare nackvären, har jag oxå fått huvudvärk. Men kul då, det kommer bli en himlans bra dag idag, eller? Tur att det är Art class för A idag, då behöver jag bara leka med barnen till kl 5 och sen slutar jag typ. Längtar så efter att få krypa ner i sängen och sova bort allt det onda.

En helt sjukt bra måndag

Jomen visst, som rubriken säger så har jag haft en himla bra dag idag! Kidsen har varit supersnälla hela dagen och vi hade riktigt roligt tillsammans under eftermiddagen - vi lekte en blandning av kurragömma och jage vilket höll barnen sysselsatta i nån timme, sen var det dags för middag innan B och A skulle åka iväg till en skola i downtown Montclair. Till hösten så börjar A i middle school istället för elementary school så denna vecka har alla skolor öppet hus för blivande elever och föräldrar. Detta innebär extra jobb för mig under kvällen samt att jag imorgon ska promenera med C till skolan. Fasen, jag måste gå upp hela 30 minuter tidigare än jag vanligtvis gör! Aj aj då. Haha. Dags att sova nu, så att jag orkar gå upp så tidigt ;)

Nytt i bokhyllan


Förra veckan investerade jag i lite nya böcker, jag har äntligen lyckats läsa ut den som jag tog med mig hemifrån. Priceless och L.A. Candy har jag velat läsa jättelänge så de fick följa med, de andra två av Nicholas Sparks verkade helt enkelt bra så då tog jag dem oxå. Jag läser just nu The Lucky One och hittills är den en typisk Emma-bok!

Sådär spontant lixom


Vi var inte ensamma om att vilja vinna biljetterna till Wicked.

Times Square, som vanligt.

Hallå där! Idag har nog varit min bästa, och mest spontana, dag här hittills. Jag sov väldigt länge för att vara mig, jag vaknade inte förrän runt halv 11 och käkade då lite frukost men kände mest för att krypa ner i sängen igen och kolla på Keeping Up with the Kardashian's (började kolla på det igår, så himla bra, haha). Dock smsade Lena runt 11.25 och frågade om jag kände för att hänga med till New York. Visst sa jag och 10 minuter senare satt jag på bussen, påväg till min favoritstad. Vi hade ingen som helst aning om vad vi skulle göra, men kom på att de har ett lotteri där man kan vinna rabatterade biljetter till Wicked (Broadwayshow) så vi testade det. Vi vann dock inte så vi traskade ner till de röda trapporna och på vägen dit hittade vi teatern där musikalen Chicago spelas. Varken jag eller Lena hade en aning om vad den handlar om, men vi tänkte att vi iaf kunde gå och kolla vad biljetterna kostar. Två minuter senare hade vi varsin biljett, 36.50 fick vi betala för det. Helt okej ändå! Fördrev tiden på Times Square, drack kaffe och åt scones och sen var det då äntligen dags för musikalen. Eftersom vi inte visste alls vad den handlade om, så hade vi inga direkta förväntningar, och min första tanke när den drog igång var "vad faaan är det här?" men den var riktigt bra faktiskt! Inte riktigt lika bra som Mamma Mia! dock, men verkligen bra. Det tyckte vi båda. Efter det drog vi hem igen och sen har det blivit chill med pizza som min host family hade köpt med sig hem. Imorgon får det nog bli en tripp till gymmet, efter den här helgens alla onyttigher så behövs det...

Saturday

Fasen asså, livet som au pair är rätt grymt ändå! Iaf livet som ledig au pair, haha. Jag, Lena, Kathy, Isabell och Caro åkte ju till T.G.I Friday's för att äta middag nu ikväll och det blev riktigt lyckat. Självklart blev det hamburgare (det äter jag alltid när jag äter ute, vet inte riktigt varför) och så unnade vi oss efterrätt oxå så då fick det bli cheesecake. Allt var supergott och personalen var väldigt trevlig (dock lite vimsig, haha) så dit kommer jag gå igen. Nästa gång kör vi dock The Cheesecake Factory! Efter middagen bestämde vi oss för att kolla på film så vi drog hem till mig och kollade på Almost Famous med Kate Hudson. Måste bara säga att den inte alls var vad jag förväntade mig. Jag trodde att det skulle handla om Kate Hudson som ville bli känd men inte riktigt lyckades, men nä då. Det var inte ens i närheten. Men den var bra ändå, det är en sån där måste-se-film precis som Fyra bröllop och en begravning, Notting Hill och andra såna där klassiker. Hoppas ni får en trevlig söndag!

TGIS

Nu sticker jag iväg med mina favorittjejer och käkar middag på T.G.I Friday's!

Brunch

Jag gick inte upp förrän strax efter 11 idag så det fick bli lite mer brunch-aktigt istället för frukost. Rostade nånting med cream cheese och fikonmarmelad, vaniljyoghurt med jordgubbar, blåbär, banan och torkade tranbär, ett glas apelsinjuice och en kopp te. Nu sticker jag till Willowbrook, ska leta efter ett par skor att ha på gymmet.

Change of plans

Kvällen blev inte alls som planerat. Det fanns inga roliga filmer på bion och dessutom kände Lena sig lite krasslig och jag ville spara pengar (att skaffa ett gymkort är dyrt kan jag säga) så istället försökte vi få till en filmkväll men vi hade ingenstans att vara. Då drog vi till stammisstället numero uno: Starbucks. Jag mötte upp Isabell och efter en kaffe och massa tjöt, drog vi till ett pizzaställe där Loan och Julia var och bestämde sen att käka glass för att vi alla var så sjukt sötsugna. Dock gick vi tillbaka till Starbucks och där fick det bli en liten Red Velvet Whoopie Pie, så sjuuuukt god! Jag kom nyss hem, så det blev en lång men extremt trevlig kväll :)

Hej fredag!

Skönt med fredag! Dagen har sett ut som den brukar göra på fredagar - först lite fix hemma i huset, sen promenix, dusch, häng med datorn och typ svara på mail och så, sen iväg för att hämta kidsen på skolan och köra iväg till djurhemmet. Dock har min host mom varit hemma idag så när vi kom hem efter att ha hämtat A på djurhemmet, slutade jag. Blev en rätt slapp dag med andra ord! Just nu håller jag på att planera kvällen, verkar som att det blir jag, Lena och Isabell som hänger ikväll. Antingen blir det film hemma hos nån eller så blir det bio, det blir nog riktigt trevligt vad vi än gör :)

March 1st

Sicken dag. Har haft lite att göra! Precis som vanligt, startade jag min lediga tid med en PW. Jag går alltid Valley Road -> Watchung Avenue -> Grove Street -> Overlook Road vilket är helt perfekt för mig. Lagom långt och det går lite upp och ner hela tiden, fram till Overlook som bjuder på en riktig mördarbacke, I love it! Efter promenaden åkte jag downtown till Bloomfield Ave för att hämta ett papper för min host mom, samtidigt passade jag på att kika runt på Urban Outfitters men de hade inget roligt. Jag letar efter ett par mintgröna jeans men det finns ingenstans! Tänkte ändå att UO kunde ha det men icke. Sökandet fortsätter... Samtidigt som jag var kring Bloomfield Ave så tog jag en sväng till ett ställe jag aldrig trodde att jag skulle sätta min fot på - gymmet YMCA. Jo, ni läste rätt. Jag skaffade ett gymkort. Får väl se om jag får användning för det, men jag tror faktiskt att jag kommer hänga där en del, iaf i poolen. Sen åkte jag hem och käkade lunch, kollade mailen och gick ut med hunden och efter det bar det av till skolan för att hämta kidsen. Efter läxor, playdates och gitarrlektion så slutade jag och kvällen har bestått av mail, körkortsplugg och bloggläsning. Rätt soft ändå. Åkte oxå ner till CVS för att införskaffa lite nya grejer till badrumsskåpet, och självklart lyckades jag få med mig en tidning och en bok oxå... Inte bra, men vad fasen, nåt kul måste jag väl få göra på dagarna! Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla på film tror jag, vilken vet jag inte riktigt men min Instant Queue på Netflix består av drygt 130 filmer så jag har lite att välja på!

På plussidan 29/2 2012

Dagens tre bästa händelser:

1. Jag träffade Lena och Kathy nu ikväll, Lena hämtade upp oss och sen drog vi till Bloomfield Ave (downtown) för att äta lite frozen yogurt (ja, det stavas så på engelska) på Red Mango. Man väljer först vilken yoghurt man vill ha (man kan välja flera olika sorter, jag valde kokos, ananas och vanilj) och sen topping (fanns massor av gott - jag tog kakdeg, jordgubbar, blåbär och granola) och sen väger man den och betalar. Det var ganska dyrt men väldigt gott. Nyttigare än glass oxå!

2. Jag har äntligen tinat upp. När jag vaknade imorse så frös jag som fasen och det höll i sig hela dagen och hela kvällen, men nu när jag har fått på mig pyjamas och mina tre täcken (ja, jag brukar sova med tre täcken. Dock är de så tunna så det blir typ bara 2 egentligen) så känner jag mig helt okej igen.

3. C krånglade lite grann med mig idag men A har faktiskt varit riktigt snäll hela dagen. Det är ju väldigt positivt!

RSS 2.0