Onsdag

Idag har det inte hänt mycket alltså. Åkte till MVC imorse för att hämta mitt körkort (ni ska bara veta hur jäkla gött det känns att ha det klart!), sen hem för att fixa med tvätten och under tiden som maskinen kördes så chillade jag i soffan. Pratade med Lena och världens bästa Caroline på Facebook, vilken framtid vi har framför oss! Vi ska starta vår egen musikal, vi ska vara med i ESC och så ska vi alla hänga i Tyskland och i Sverige. Haha, jag älskar verkligen de där två. Två utav världens bästa tjejer. Senare blev det jobb, läxorna blev snabbt överstökade och sen kom B hem från jobbet och då smet jag upp till mitt rum. Nu har jag massa överskottsenergi och skulle gärna ge mig ut på en löprunda, men det är lite för mörkt och lite för sent för det. Hade jag varit själv hemma så okej, men nu är ju hela familjen hemma så jag får ta det imorgon. Istället lyssnar jag på musik och ska snart kolla på säsongsavslutningen av Glee :)

Well, hello there...

New Jersey-körkortet!

Tisdag

Idag var det dags för jobb igen efter en fyra dagar lång helg, vilket kändes helt okej. När kidsen var i skolan så hängde jag på MVC och gjorde teoriprovet för mitt New Jersey-körkort och... JAG KLARADE DET! Yey! Dock slutade deras datorer fungera så jag måste tillbaka imorgon för att få körkortet. Men nu har jag iaf gjort det. Efteråt hämtade jag A & C från skolan, gjorde läxor och körde C till basketball practice. När vi kom hem därifrån så lärde han mig hur man åker skateboard och så spelade vi lite basket. Mysigt. På kvällen drog jag till Let's YO! med Lena, Frederike och Kathy. Den sistnämnda har nu gjort klart sitt år i USA så det blev lite som ett goodbye-party för henne. Det känns så himla konstigt bara... Hon har varit här lika länge som jag (rematch-historier) och nu åker hon hem? Crazy. Men men. Hon är excited about it och jag är glad för hennes skull :)

Memorial Day


Idag har det varit Memorial Day här i USA vilket innebär ledighet för de flesta (det är därför min värdfamilj åkte till Orlando i torsdags kväll). Jag åkte till New York med Lena runt 11 idag och vi traskade då över till västra sidan av Manhattan för att följa med på vad vi trodde var en guidad tur på Hudson River med ett örlogsfartyg (?). När vi kom dit visade det sig att fartyget skulle ligga kvar vid kajen så istället gick vi bort till Central Park där vi hade picknick med jordgubbar, smoothies från Jamba Juice och massor av vatten. Jag sov faktiskt nån timme, himla härligt! Dock var det sjukt svettigt, även fast vi låg i skuggan. Det har varit över 30 grader idag och så jäkla kvalmigt! Det är nog det värsta med det här stället, det blir lixom både varmt och fuktigt på sommaren. Not so very pleasant. Efter några timmar i parken, drog vi ner till Times Square där vi köpte iced coffee från Starbucks och gissa vad? Jag testade faktiskt vanligt kaffe med lite mjölk och caramel syrup i - and I liked it! No more Caramel Macchiato! Vi träffade oxå på några sailors (ÄLSKAR HATTARNA!) plus police officer Myers. En himla mysig dag!

Ikväll kom familjen tillbaka från Orlando så jag hämtade dom från Newark. Det var så himla skönt att få hem dem igen, jag har enna saknat dom lite granna i helgen... Jag har speciellt saknat B och våra morgonkonversationer. Inte för att de är så speciella egentligen, men det är mer själva grejen lixom. Nu är dock allt som vanligt igen vilket även innebär jobb imorgon så nu är det väl dags att säga godmorgon till er och godnatt till Montclair!

Update: Läste precis lite grann om örlogsfartyg/krigsfartyg - svincoolt ju! :D

New York


För att komma till Roosevelt Island så kan man åka linbana eller vad det nu kallas. Det kostar $2.25, samma som tunnelbanan.

Midtown.

Vad är det egentligen med New York och broar? De ska alltid vara så himla avancerade...

West Village <3

Man kan knappt tro att detta faktiskt är New York!

Tiles for America...

Detta är en memorial för alla de som dog i 9/11.

Hallå där. Först och främst vill jag säga grattis på Mors dag till alla mammor, jag hoppas att ni har haft en himla bra dag. Min dag har varit toppen - hunden åkte iväg till hundvakten kl 10 imorse och då åkte jag till New York med Lena. Vi besökte först Roosevelt Island vilket vi troligen inte hade gjort om det inte hade varit för priset ($2.25). Sen åkte vi till Meatpacking District och efter att ha promenerat där och i Greenwich Village och West Village en stund åkte vi tillbaka till Times Square och sen hem till Montclair. När jag kom hem bestämde jag mig av okänd anledning för att ta mig ut på en springtur. I mörker och även åska upptäckte jag när jag hade ungefär halvvägs kvar att springa. Men jäklar va gött det var ändå! Jag hatar att träna och sådär, men känslan efter ett riktigt svettigt pass på gymmet eller i nån park här i Montclair är faktiskt oslagbar. 

Nu ska jag kolla på ett avsnitt av CSI New York där min nya favoritskådis Ryan Johnson är med. Hörs imorgon!

7am

Det känns som att det är söndag idag, sicken tur att det bara är lördag! Väldigt tidigt på lördag morgon oxå. Klockan är 7.30 här borta och jag har varit vaken sedan 7, det var helt omöjligt att somna om. Varför? För att jag har sovit på soffan inatt. Inte avsiktligt dock! Jag var så himla trött igår kväll men bestämde mig för att kolla på film och av nåån anledning pausade jag filmen och en stund senare somnade jag. Gött iaf att jag tog på mig myskläder innan jag kollade på filmen igår, att sova i jeans är ju så himla obekvämt... Nu ska jag kolla klart på filmen (Abduction med Taylor Lautner och Michael Nyqvist, riktigt bra!), sen ta vovven på morgonpromenad och sen får vi se vad som händer idag :)

New in

Trots regn, slitet hår och en extremt smutsig spegel, så är jag himla glad idag. Det är sista jobbdagen innan en fyra dagar lång helg plus att jag har på mig finaste linnet och skönaste jackan! Jackan var på rea på Target och linnet var himla billigt det oxå. Inte fel. Nu ska jag alldeles strax åka och hämta kidsen på skolan, sen blir det lite snacks innan B kommer hem och då bär det av till flygplatsen!

Tisdag

Två dagar till att jobba, sen heeeelg. Som jag ser fram emot det!! Jag har verkligen haft en dålig dag idag, vet inte riktigt vad det var men humöret var då inte på topp. C valde definitivt fel dag att vara besvärlig mot mig... I vanliga fall brukar han vara enklast att hålla på gott humör, men inte idag. Aja.

Ikväll var det dags för cluster meeting och vi samlades på Eagle Rock. Som vanligt innebar mötet en massa prat om absolut ingenting fast sen gjorde vi ett quiz om New York. Gissa vem som vann? Jag! Eller ja, min grupp rättare sagt, så jag, Lena, Frederike och Julia var det. Vi vann ett sånt där roligt fodral där man kan förvara sina CD-skivor, himla gulligt av Au Pair in America att ge bort några såna! ;) Dock missade jag kvällens säsongsavslutning av Glee pga det här jäkla mötet... Lois lyckas då alltid pricka in fel dagar! 

Well well, klockan är nu 11 här borta så det är dags att sova. Godnatt på er!

Wicked witch & Darth Maul

Jisses sicken dag alltså! Jag och A gjorde ansiktsmålningar på varandra idag. Det började typ bra, hon målade först svarta ögonbryn och illröda läppar på mig medan hon fick grå ögonskugga och lite rouge. Sen gick det ju helt överstyr... A kladdade på färg i hela ansiktet på mig och när hon var färdig så var jag lika grön som the wicked witch i Wicked. Jag hämnades och målade A som Darth Maul. Haha, ni skulle sett B's min när han kom hem och såg hur vi såg ut... Ja, vad tycker ni då? Är vi inte helt fantastiskt fina? ;)

Kvällen spenderades på Starbucks tillsammans med Isabell. Vi bara tjötade och drack kaffe, sånt där som man behöver göra ibland. Bland annat planerade vi för nästa sommar, lilla Lavön får enna se upp; hela fyra tyska tjejer kommer komma dit då! Just idag känns sommaren väldigt långt borta, visst har det varit varmt men regnet har öst ner hela dagen. Konstigt med tanke på att helgen var så himla fin. Men aja.

10 frågor

1. Vilken är den bästa bok du någonsin läst? Alltså, jag läser ju så himla många böcker men den senaste som jag tyckte var riktigt bra var The Lucky One. Dock vet jag inte riktigt om det är den bästa någonsin.
2. Vilka tre saker skulle du ta med till en öde ö? En kille med gitarr, en filt och ett paraply.
3. I morgon ska du bjuda några vänner på middag, vad lagar du? Haha, jag kan ju inte laga mat! Fast hamburgare är ju inte så svårt så det får det nog bli då. Till efterrätt blir det kladdkaka med vaniljglass.
4. Katt eller hund? Katt!! Jag har alltid önskat mig en hund men nu när jag faktiskt har en här i USA så inser jag att jag är mycket mer kattmänniska än hundmänniska. Sorry D!
5. Vilken är din största framgång hitills? Att jag har lyckats ta mig till USA tycker jag. Det är inte alla som vågar ta det steget!
6. Vad skulle du aldrig sätta på dig? Man ska väl egentligen aldrig säga aldrig, men jag känner att en kjol som slutar mitt på vaden inte är riktigt min grej.
7. Vad är du mest rädd för? Späckhuggare, spindlar och clowner. I den ordningen. Sen är det klart att jag är ju rädd för att det ska hända något med alla de som betyder något för mig, typ mamma och pappa lixom, men det är väl alla.
8. Vad tycker du bäst om att göra? Jag gillar att göra massor! Nämen typ att hänga i New York är ju inte helt fel.
9. Vilken är den senaste film du såg? Kommer faktiskt inte ihåg, kan det ha varit Crazy Stupid Love?
10. Vad gör du om tio år? Då är jag för fasen 30 ju. Jag tycker att 20 känns gammalt, ska jag behöva tänka ännu längre fram nu alltså? Men okej, om 10 år... Då bor jag i en lägenhet i Brooklyn och jobbar med PR på Manhattan. Okej, jag kan tänka mig att bo i Soho eller West Village oxå, men inte längre upp än så.

Ni som läser här - kan inte ni svara på frågorna oxå så att jag har nåt roligt att se fram emot oxå? Skulle vara himla gulligt av er tycker jag. Tacktacktack.

Have I told you lately that I love you?


Top of the Rock med Central Park i bakgrunden.

Top of the Rock - Central Park.

Top of the Rock - Lower Manhattan.

Union Square.

Union Square.
Detta är himla roligt faktiskt! Ni ser klockan där på väggen. Den visar hur mycket klockan är nu (14:08:12:4:35 med tiondelar och hundradelar) och från andra hållet räknar den ner till midnatt, alltså är det 9 timmar, 51 minuter och 47 sekunder kvar tills alla siffror är noll! Saken i mitten innebär något oxå men det kommer jag inte ihåg, dock kommer jag ihåg vad den gula bollen på väggen är bra för - den visar alla månfaser. Denna information fick vi betala två dollar för så jag vill ha 25 cent från alla som läser detta!

Union Square.

Flatiron Building.

City Hall Park.

City Hall.

Brooklyn Bridge (jag behöver verkligen jobba på min hållning...)

Brooklyn Bridge.

Brooklyn Bridge Park, Brooklyn Bridge och skyline över downtown Manhattan.

Top of the Rock, Union Square, Flatiron Building, City Hall, Brooklyn Bridge och en liten detour med tunnelbanan till hjärtat av Brooklyn är vad min dag har bestått av idag, allt detta tillsammans med Frederike, strålande solsken och glada new yorkers. Underbart!

Söndag

Godmorgon! Klockan är snart 9 här borta och jag har varit vaken sedan kl 7. Skulle skypa med lillfaster innan jag åker till New York, men internetuppkopplingen var inte den bästa idag. Dumma Skype. 

Solen skiner och det är redan 16 grader varmt så klänning och sandaler får det minsann bli idag. Inte mig emot, som jag har längtat efter detta väder! Tänkte börja göra mig iordning redan nu så att jag slipper stressa bort till bussen sen...

Lördag

Ledig idag vilket i vanliga fall innebär New York, men på grund av födelsedagsbarn hemma i Sverige så blev det inget New York, utan massa skypande. Jag skypade med mamma och pappa imorse, sen blev det nästan fem timmars skypande med Louise. Så skönt att prata av sig lite grann! Ja, vi hade uppenbarligen mycket att prata om... På kvällen var jag och Lena på Starbucks och även vi två hade mycket att prata om, vi var där i 2 ½ timmar och vi var aldrig direkt tysta. Skönt att prata med henne oxå, ni där hemma har mycket bra att säga men ingen kan direkt förstå livet som au pair så bra som andra au pairer... Som luncboxar till exempel. Så fort en au pair nämner ordet lunchbox säger de andra "jag förstår PRECIS vad du menar", men ni där hemma säger typ "vaddå lunchboxar?". Haha. Okej, dåligt exempel, men så är det iaf.

Imorgon blir det New York igen, som jag saknat den staden! Ska åka upp i Top of the Rock igen, hoppas att vädret visar sig från sin bästa sida - isf kommer jag ha massa fina bilder på NY-utsikten att visa upp! Trevlig söndag på er!

Wishes


Att shoppa i USA är inte riktigt så roligt som jag trodde. Alltså, det finns ju massor av butiker men utbudet är inte det bästa. H&M är mycket bättre i Sverige än här kan jag tala om! Om jag hade varit hemma nu så hade jag haffat dessa finsaker från H&M, Bik Bok och Gina Tricot direkt.

InsaniTea

Flummigaste stället i Montclair? Helt klart InsaniTea. Ett himla trevligt flummigt ställe dock. Första gången jag var där var förra torsdagen och nu ikväll var vi där igen. Det känns verkligen som att man sitter hemma i någons vardagsrum och dricker te. Förra veckan var vi helt själva där, förutom ägaren förstås, men idag var det helt jäkla crazy alltså. De hade livemusik (HÖG livemusik dessutom) och massor av folk, bland annat några au pairer från mitt cluster. Till slut blev musiken för hög så vi gick därifrån. Men seriöst, InsaniTea är lite halvkonstigt men jag gillar det! 

Då var tisdagen slut, och idag har det varit en rätt lugn dag. Jag skypade med Mona, läste läxor med kidsen, lämnade av C på basketträningen och tog A till Let's YO! för en frozen yogurt, åkte till gymmet med C och spelade squash och sen hängde jag då på InsaniTea. En helt okej tisdag!

Strange feeling

Det konstigaste på länge hände mig idag. Ända sedan januari har jag ju pratat engelska ungefär 24/7 så att prata engelska är nuförtiden mer naturligt än svenska. Tänk er då hur det blev idag när jag träffade en ny svensk tjej i Montclair - total blackout kändes det som. Jag fick verkligen tänka för mig själv "glöm inte att prata svenska", himla konstigt! 

Jo, jag träffade som sagt en svensk tjej idag. Det första hon sa när jag presenterade mig var "du kommer från Göteborg va?" Man ba "hörs det så tydligt...?". Men hon var sjukt trevlig iaf! Vi åkte runt i Montclair lite grann, åt lunch på Smash Burger (godaste hamburgarna här!) och avslutade med en liten frozen yogurt på Lets YO!, himla trevligt. På fredag ska jag ta med henne till Willowbrook Mall och sen får vi väl se vad som händer mer. Det är iaf väldigt skoj att ha en svensk i närheten, även fast jag tycker väldigt mycket om mina tyska vänner oxå ;)

Nu ikväll har B varit iväg på nån slags utbildningsgrej så jag har hjälpt K med matlagning och sådär. Som jag sa till Lena; det var så hiiiimla svårt att laga mat idag, jag var tvungen att värma upp ugnen, sätta in pajen och sen vänta 90 minuter tills den var klar, plus göra en sallad till detta! Oj oj, jag är imponerad av mig själv, haha! Nu ska jag läsa min bok L.A. Candy en stund innan det är dags att sova, idag är det kallt i mitt rum igen... Jag blir aldrig riktigt klok på vädret här.

The weekend



Ögongodis, del 1: Richard Fleeshman

Ögongodis, del 2: Bryce Pinkham




Nybyggda Yankee Stadium


Men snälla, ge mig grisen! Sötast eller? :D

Yankees-legenden Andy Pettitte spelade idag sin första match på 600 dagar vilket var oerhört stort tydligen, alla i publiken jublade när han kom in...

Typ hela helgen har spenderats i New York! Igår åkte jag dit med Lena och det första vi såg när vi kom fram var en massa människor som mediterade på Times Square. Lixom, Times Square av alla ställen?! Vi hade bestämt kvällen innan att vi skulle gå på en musikal så vi deltog i lotteriet till Ghost där vi egentligen inte vann några biljetter men lyckades få tag på två stycken ändå! En av tjejerna som oxå deltog sa till oss att hon redan hade biljettet så vi fick hennes. Hur snällt? Musikalen (som förresten är musikal-versionen av filmen med samma namn med Patrick Swayze och Demi Moore) var så himla bra verkligen!! Storyn är riktigt fin, de visuella effekterna är grymma och skådespelarna/dansarna ska vi inte ens tala om... Ögongodis är bara förnamnet! Detta är definitivt en musikal jag kan tänka mig att se igen! Efter musikalen och the stage door så hängde vi lite mer på Times Square, tydligen firades World Falun Dafa Day igår (det var därför det var massa kineser som mediterade när vi kom fram till NYC) och därför hade de radat upp en massa små stånd med t-shirtar, mat och smycken längs med halva Broadway. Jag hittade en present till en liten kompis och Lena hittade en t-shirt. Falun Dafa (eller Falun Gong, jag vet inte riktigt vad det korrekta namnet är) är faktiskt värt att googla och lära sig mer om. Vi åkte sen hemåt och i kön till bussen började en amerikansk kille prata med oss om vad vi gjorde i Montclair och sådär, roligt att prata med en amerikan för en gångs skull, annars blir det typ bara snack med mina tyskar ;)

Idag var det då dags för Yankees-matchen som vi alla tre har sett fram emot! The Bronx är inte direkt New Yorks trevligaste område så jag var rätt nervös över att åka dit om jag ska vara ärlig, men som tur är så ligger Yankee Stadium precis vid tunnelbanestationen så vi behövde inte knalla runt i Bronx direkt. Själva matchen var nog det tråkigaste jag har varit med om. På riktigt. De bara kastade den där jäkla bollen och sprang lite då och då! Nä, asså, aldrig er baseball. En gång är definitivt nog för mig. Yankees spelade rätt dåligt oxå vilket såklart gjorde det hela ännu tråkigare. Yankees förlorade till slut matchen mot Seattle Mariners. 

Nu är jag hemma och det är dags för ny arbetsvecka. Vi får väl se vad den kan tänkas bjuda på!

Fredag

Nyss hemkommen från myskväll hos Lena. Vi kollade på film och åt pannkakor samt planerade lite grann för Memorial Day, vilket gick lika bra som igår och alla andra gånger vi har försökt planera något för den helgen - alltså inte alls. Vi slopade Chicago pga dyra flygbiljetter. North Carolina var oxå galet dyrt. Då kom vi (eller snarare Lena) på att vi skulle kunna åka till New Haven över en dag och se Yale University. Lät ju himla bra. Priset? 100 dollar per person för en tågbiljett från New York till Connecticut vilket är ungefär 2 timmar bort. Galet? Oh ja. Så nä, det blir inget New Haven då. To be continued...

Imorgon blir det New York med Lena, är ledig hela helgen och faktiskt så ska jag dit även på söndag, mycket new yorkande eller vad säger ni? I love it! Imorgon blir det musikal (ska antagligen se en som jag har velat se himla länge) och på söndag ska vi se när New York Yankees krossar Seattle Mariners (baseball). Härlig helg framför mig med andra ord!

Corbin Bleu

Som utlovat - en bild från när vi pratade med Corbin Bleu. Efteråt var man enna lite starstruck alltså, det ska jag erkänna, men när vi pratade med honom så var det som att prata med precis vem som helst. C är väldigt imponerad över detta, och mina host parents tycker det är himla coolt att jag har varit på en bilboard på Times Square, haha.

Idag har jag tvättat, jobbat samt varit på gymmet. Körde ett spinningpass med en väldigt intressant instruktör, haha hon var på riktigt helt galen! Dock spelade hon lite svensk musik så hon får godkänt ;) Ska antagligen till gymmet imorgon oxå fast då blir det kanske inte spinning utan typ kickboxing eller så. Får se vad Isabell är sugen på. Nu blir det dock ett avsnitt av Don't Trust the B---- in Apt. 23!

Måndag



Som ni vet så sa vi hej då till Caroline idag men innan vårt tårfyllda kramkalas i eftermiddags så hann vi med både frukost på IHOP och en tur till Eagle Rock Reservation. IHOP betyder International House of Pancakes så ni kan ju gissa vad vi åt. Jag valde Banana & Strawberry Pancakes som var helt okej. Lite småtråkiga, men goda. Hade varit mycket godare med färska jordgubbar dock. Nästa gång ska jag testa blåbärspannkakorna! Efter IHOP vinkade vi av Kathy som skulle hem och sen åkte vi till Eagle Rock Reservation vilket är ett naturreservat i West Orange där man har grymmaste utsikten över NYC. Vårt nästa cluster meeting ska vara där uppe, kan bli intressant! Vi hängde iaf där i ungefär två timmar men sen var det dags att åka hemåt igen. Vi lämnade av Caro först och det var så jobbigt. I bilen på vägen hem till Lena och mig så var vi alla tre helt tysta, vi har ju umgåtts med Caro så himla mycket de senaste två månaderna och nu är det över? Sjukt. Att vara själv hemma i huset med inget annat sällskap än en lat hund och mina tankar var inte helt lätt så att åka till skolan och hämta kidsen var idag en lättnad. Tack och lov för mina underbara ungar säger jag bara. Vi städade C's rum, lyssnade på musik och skämtade med varandra och sen kom K hem från sjukhuset men kidsen valde faktiskt att vara med mig istället, score säger jag bara! På kvällen så har jag hängt med C på hans rum, vi har lyssnat på musik på min laptop och diskuterat om USA eller Sverige är bäst på hockey. Ni kan ju gissa er till vad vi tyckte...

Söndag


Mina tyska tjejer - Lena, Caroline och Frederike.

Lena läser Wicked-programmet, aldrig tidigare har jag sett någon så exalterad över ett sådant.

Älskade Times Square.

Här är vi! Tydligen heter vi Margareth Goorma och kommer från Paris. Jo, det var vi (eller rättare sagt Lena) som valde namnet, något vi var väldigt glada över när vi såg att det kom med på billboarden. 

Som vanligt när jag är ledig blev det en dag i New York - och vilken dag. Det började med att vi snackade lite grann med Corbin Bleu (ni vet killen som spelar bästa vännen i High School Musical) som sprang runt på Times Square för att han är nya Jesus i Godspell. Jag vet nu vilken skostorlek han har och han vet vad vi heter. Han kommer definitivt komma ihåg det om en vecka... Bilder på detta kommer, Lena har dom på sin kamera. Efteråt gick vi till M&M-butiken och tog kort i en sån där rolig fotoautomat och seriöst - det var sjukt svårt! Det där lilla båset är till för två personer så ni kan ju tänka er hur det var att klämma in fyra stycken där inne... Men bilderna blev superfina iaf, haha!

Efter kändisträffar och trånga fotobås, var det dags för Wicked-lotteriet igen, som vanligt alltså. Jag vet inte riktigt hur många gånger vi har varit med i lotteriet utan att vinna men idag var tydligen vår lyckodag för Caroline vann två biljetter!! Eftersom vi var fyra pers så köpte vi två extra biljetter. Svindyrt, men det får vara värt det. Lena var så himla söt när hon insåg att vi faktiskt skulle se Wicked, haha. För er som inte vet vad Wicked är så kan jag berätta att den är baserad på Trollkarlen från Oz vilket jag insåg idag. Mina förväntningar var höga och jag blev lite besviken faktiskt; visst var den bra, men för det priset? Njaa... Den var inte bra. 

Efter Wicked traskade vi glatt ner till Times Square där vi kikde in på en klädbutik som har en enorm billboard på Times Square. Om man handlar något i den butiken, så kan man välja att ta ett kort som fem minuter senare hamnar på deras billboard. Både Caroline och Lena shoppade där så självklart tog vi ett foto och fem minuter senare var vår bild på Times Square! Ni fattar hur coolt det är va? 

New York är alltid helt fantastiskt, men idag har varit grymmare än vanligt. Dock har det även varit en ganska ledsam dag - detta var Carolines sista dag i New York. Imorgon åker hon hem. Jag kommer sakna henne så himla mycket och att säga hej då imorgon kommer bli helt sjukt jobbigt. Tänk att man kan komma en människa så nära på bara två månader fast med tanke på att man typ "tvingas" umgås med varandra så är det väl inte så konstigt. Det kommer iaf bli himla tomt utan henne här men nästa år ska jag åka till Tyskland och hälsa på alla mina tyska vänner och Caroline blir nog första stoppet!

Imorgon kommer som sagt bli en jobbig dag; om jag inte uppdaterar här så vet ni varför. Trots att jag egentligen inte vill att det ska bli imorgon så ska jag sova nu, New York gör en helt utmattad! Godnatt USA!

Lördag

Ikväll blir det jobb men jag vet inte riktigt när jag börjar så jag hänger just nu i mitt rum och väntar på att mina host parents ska åka hemifrån. Skypade med familjen (fick äntligen pratat ordentligt med lillebror D oxå, wiie!) i tre timmar igen, hur kan det hända så mycket på bara en vecka? Längtar så tills de kommer hit Att åka hemifrån så här får en verkligen att inse hur mycket ens familj betyder för en, iaf är det så för mig. Vill bara att de sista åtta månaderna ska gå fooort så att jag kan få komma hem igen!

Kikar just nu på bussresor till North Carolina och Pittsburgh, i slutet av maj är det långhelg här och tanken var från början att åka till Chicago men flyget dit är svindyrt just med tanke på att det är helgdag och alla vill åka dit då så det blir inte så. Dock vill jag göra nånting, men att åka buss till Wilmington i NC är fan svindyrt det oxå. Visst skulle jag kunna åka till Boston eller Philadelphia eller nåt annat som ligger rätt nära, men det vill jag hellre göra när jag bara har en vanlig helg då jag är ledig. Aja, vi får väl se vad jag hittar på. I annat fall får jag väl stanna hemma och ta hand om huset för familjen ;)

Förresten, om ni inte har läst alla inlägg om min helg i Washington DC, så kan ni göra det HÄR!

Washington DC, dag 2: Random


En svensk flagga! Första som jag har sett i det här landet sen jag anlände i januari (förutom den vid Rockefeller Center kom jag på)

Jag visste faktiskt inte att FBI hade sitt huvudkontor i Washington!

Jag försöker tyda tidtabellen för bussen vilket gick sådär. Himla komplicerat.

Washington DC, dag 2: Old Post Office (clock tower)






Högst där uppe var vi!

Om man vill kolla ut över hela Washington DC, så ska man bege sig till Old Post Office och gå på en gratis tur i klocktornet. Efter att ha sett utsikten från våning 12 och kollat på klockorna på våning 10 (vad hände med våning 11?) så kan man åka ner till bottenvåningen och äta lunch, fixa naglarna eller bara kika runt i de cirka 15 souvenirshoparna som finns där inne. Är ni där en söndag så behöver ni inte åka dit före kl 12; de öppnar inte dörrarna förrän då, trots att det står kl 10 på lappen om öppettider. Det kan bli himla kallt att stå utanför i regnet och vänta på att de ska öppna...

Hello weekend!


Caroline jobbar på de där jäkla muttrarna... Varför ska de alltid sitta så jäkla hårt??

Äntligen fredag! Eller det är förresten redan lördag, herre så fort tiden går. Direkt efter jobbet idag åkte jag och Caroline till Willowbrook för att boka bord på Cheesecake Factory och lite senare kom Frederike dit oxå (saknade dock Lena, buhu). Provade en Factory Burger som var helt okej men jag tror att antingen Classic eller Old Fashioned Burger är godare (om ni nu vill veta vad jag tror alltså). När vi var på väg hemåt tyckte vi att bilen lät lite småkonstig så vi stannade till och upptäckte då att vi hade fått punka på bilen. OMG säger jag bara. Som tur är så har min älskade pappa alltid tvingat mig till att vara med och hjälpa till att byta däck på bilen hemma så jag började plocka fram alla grejer vi behövde, hissade upp bilen och började lossa de där jäkla muttrarna - som satt jäkligt hårt. Så hårt så att jag inte kunde lossa dem. Ringde B som fick komma och hjälpa oss. Jag var hemma för 30 minuter sedan, alltså två timmar efter att vi lämnade Cheesecake Factory. B är dock himla imponerad över att vi lyckades hissa upp bilen, nice job dad! Du har en beundrare här i Montclair ;) Ja, roligare än så blev det inte idag. Fast jag och Caroline hade himla roligt när vi väntade på att B skulle komma ut till Willowbrook... Det blir lätt så när man är lite smånervös över att vara själva på en tom parkering utanför en tom restaurang med en mörk skog precis intill... Trots detta så var fredagen en himla lyckad kväll, inte så konstigt med tanke på att jag var på CCF med de bästa. Hoppas er fredag var lika bra som min och att eran lördag blir minst lika bra, godnatt på er!

Washington DC, dag 2: Smithsonian National Air & Space Museum













Söndagen den 22 april öste regnet ner i DC (fast det var ännu värre i New York). Vi bestämde oss därför för att besöka ett museum och valet föll på det berömda rymdmuseet som är världens mest besökta museum tydligen. Vi åkte dit mest för att se Discovery, ni vet rymdfärjan som Christer Fuglesang var med på, så vi blev rätt besvikna när vi fick höra från personalen på museet att den fanns i deras utställning vid flygplatsen i Virginia. Inte roligt. Därför åkte vi därifrån rätt snabbt, för själva museet var inte så jättespännande faktiskt. Tur att det var gratis att gå in... Utanför museet fanns förresten den minsta McDonald's jag nånsin har sett, lite småsöt sådär eller vad tycker ni?

Torsdag 4.5

Visst har jag varit en duktig bloggare idag? Hela sex inlägg på en dag, plus detta! Haha. Jag vet inte riktigt varför jag inte har bloggat, men det har inte hänt så mycket så det är inte direkt så att ni missar nåt. Söndagen spenderades i New York med Lena och Frederike, vi gick till FN-byggnaden och jag hittade massa Dag Hammarskjöld-byggnader i samma område. Han är en riktig kändis i den där stan kan jag säga, jag tror att det finns typ 7 olika byggnader med hans namn? Jag kommer inte ens ihåg vem han är. Det enda jag kommer ihåg är att han gjorde nåt för FN. Bra va? Nu visar det sig säkert att det är fel bara för det...

I måndags blev det jobb som vanligt, och på kvällen mötte jag upp Lena, Kathy, Caroline, Isabell och Frederike på Let's YO! för en frozen yogurt. På tisdagskvällen blev det extrajobb i en timme ungefär, inte så farligt alltså, men igår (onsdag) fick jag jobba mellan 14.30 och 22.30 och jag undrar verkligen hur andra au pairer klarar av att jobba så länge! Wow, jag var redo att gå och lägga mig före halv 7! A bråkade lite med mig men bad om ursäkt senare på kvällen så vi myste en stund i soffan innan hon gick och lade sig. Jag somnade i soffan och vaknade inte förrän the host parents kom hem kl halv 11 vilket gjorde det himla svårt att sova igår kväll... 

Idag skickade jag iväg C på en playdate med Joshua och då blev det lite mys på Starbucks för mig och A. Strax före kl 17 mötte vi upp C, Joshua och hans mamma Carol på Red Mango (frozen yogurt-place, men inte ens hälften så bra som Let's YO!) och jag diskuterade pilotyrket med Carol. Hon jobbar som pilot vilket faktiskt är mitt drömyrke så hon erbjöd sig att hjälpa till med vad jag än behövde hjälp med. Hur grymt är inte det? Tydligen finns det en rätt bra utbildning här i USA som hon rekommenderade. Vi får väl se vad som händer... Ikväll blev det frozen yogurt igen med Caroline, Kathy, Lena och Frederike. Nu får det vara slut på allt detta socker, jag vill inte veta hur mycket socker jag har fått i mig sen jag kom hit! Tack host family för att ni iaf äter någorlunda hälsosam mat... Nä, nu ska jag sova, imorrn blir det minsann jobb igen! Det kunde väl ingen gissa?

Washington DC, dag 1: Random


Fråga mig inte vad detta är, jag tyckte bara att de var lite söta.

Jag vet inte vad detta är heller, men det låg på 16th Street vilket är typ mitt i Washington DC så det måste vara något viktigt.

Lena och Frederike på väg mot Starbucks för frukost.

Ibland är det inte lätt att stå framför kameran... Vita Huset.

The Treasury Department.

The Treasury Department med Washington Monument i bakgrunden.

Nånstans bakom de där träden finns Vita Huset.

Folk spelade baseball på ängen.

Lena smygfotade.

Resans största besvikelse: Lincoln Memorial Reflecting Pool. Denna utsikt ÄR Washington DC för mig - och så har de inget vatten i poolen? Illa.

Fred och Lena på väg mot Thomas Jefferson Memorial.

Vi hittade ett träd.

Tidal Basin och Washington Monument.

Utsikten från Thomas Jefferson Memorial.

Downtown DC.

The U.S. Capitol.

Old Post Office fick sig ett snabbt besök.

Tidningar, tidningar, tidningar...

Inuti denna byggnad (Archives of The United States of America) föreställer jag mig att det finns massor av gamla böcker fyllda med allt som har hänt i USA under de år som landet har existerat. Sant eller falskt? Google it.

Under trädet i regnet framför The U.S. Capitol. Har jag förresten berättat att jag gillar min hoodie?

Tunnelbanan. Rent och snyggt, det kan man inte säga om New York!

Washington DC, dag 1: The U.S. Capitol







Efter en hel dag med cirkus 30 grader och strålande solsken, började det regna när vi var på väg till The U.S. Capitol. Vi lät dock inte det stoppa oss (just då iaf) utan vi traskade glatt vidare och tog några kort från under ett träd vilket var ungefär det enda stället där det var någorlunda torrt. Otrevligt nog så hade jag lämnat mitt paraply på hotellrummet... Vi var konstigt nog de enda som var ute i regnet den kvällen, hur kommer det sig? :P The Capitol är dock en himla fin byggnad, även i ösregn. Efter denna lilla tur ville vi tillbaka till Lincoln Memorial för att se hur det såg ut upplyst men på grund av regnet och för att det var en jäkla bit att gå trots att vi använde oss av tunnelbanan, så åkte vi tillbaka till hotellrummet och slocknade ganska direkt i våra sköna hotellsängar.

PS. De vita prickarna på den sista bilden är som ni kanske förstår regndroppar, inte snö som jag tycker att det ser ut som.

Washington DC, dag 1: White House Garden Tour









Att promenera runt i Vita Husets trädgård var rätt coolt måste jag säga. Lixom, jag har gått på samma ställen som Barack Obama. Kom igen, lite häftigt är det väl? Eller? Hur som helst, efter vår vandring till The Pentagon var vi rätt trötta men vi ville ju såklart ändå se trädgården så vi begav oss till Vita Huset. Jag är väldigt glad över att vi gjorde det, trots smärtande fötter och solbränna (ja, jag blev ordentligt röd efter en heldag i solen). Trädgården var egentligen inget speciellt så, det är bara själva grejen att ha varit där som är rätt cool, speciellt med tanke på att detta är något de gör fyra gånger per år. Vilken tur att vi valde just den helgen att åka till Washington DC!

Washington DC, dag 1: The Pentagon






När vi pratade om vad vi ville göra i DC, så var alla tre rätt sugna på att se The Pentagon och enligt kartan vi hade var det helt okej att gå dit. Det fanns t.o.m två broar som vi kunde utnyttja, det lät ju superbra! tänkte vi efter alla memorials och började vår promenad mot den där stora, femkantiga byggnaden. Två saker: 1. Lita aldrig på kartor. Det tog tre timmar att gå dit p.g.a att vi valde att gå över bron som visst var en motorväg oxå. Vi var tvungna att gå runt halva Lady Bird Johnson Memorial Park för att komma till pentagonen. 2. Seriöst, tråkigare byggnad får man leta efter. Slutsats: The Pentagon är verkligen inte värd allt besvär. Extremt tråkig och om man väldigt gärna vill se ytterväggarna av en enorm brun-beige byggnad så rekommenderar jag er att ta tunnelbanan eller bussen dit. Dock har jag nu besökt staten Virginia oxå, det var ju lite roligt förstås!

Washington DC, dag 1: Memorials















I DC finns det en massa olika memorials och alla ligger väldigt nära Vita Huset, med andra ord väldigt centralt i staden, så efter vårt snabba besök vid presidentens bostad promenerade vi vidare till George Washington Monument (bild 1-3), World War II Memorial (bild 4-6), Lincoln Memorial (bild 7-9), Korean War Monument (bild 10), Martin Luther King Memorial (bild 11), Franklin D. Roosevelt Memorial (bild 12-13) och Thomas Jefferson Memorial (bild 14-15).

Washington DC, dag 1: White House








Här kommer äntligen ett inlägg om min helg i Washington D.C.! Eller rättare sagt en del av det. Jag har så många bilder och så mycket att berätta så jag har bestämt mig för att dela upp det i flera inlägg, annars kommer det här bli alldeles för långt ;)

Det första vi gjorde när vi kom fram till DC (klockan 7 på morgonen) var att åka till hotellet och lämna av våra väskor, sen blev det frukost på Starbucks (så originellt va) och när vi var mätta och glada så bar det av till Vita Huset. Vi bodde ungefär 10 minuter ifrån denna fina vita byggnad så det passade ju bra att ta det först. När vi kom dit gick det runt en massa folk som delade ut några slags biljetter och vi frågade vad det var och fick veta att det var en biljett till en rundvandring i Vita Husets trädgård, helt gratis var det och det genomförs fyra gånger per år. Självklart fick vi våra biljetter och även om biljetten egentligen var för turen kl 11.30 så bestämde vi oss för att ta det lite senare på eftermiddagen så bilder därifrån kommer i ett senare inlägg.

RSS 2.0