Snabb update

Hej på er - jag tänkte bara ge er en snabb uppdatering om Sandy. Det blåser en hel del men är sagt att bli som värst imorgon kväll, ungefär runt 10. Just nu är det väl nere vid kusten som det är absolut värst, bilderna som jag har sett därifrån på nyheterna är inte vidare kul alltså... Jag är så himla glad över att inte bo i Jersey Shore för tillfället! Skolorna är stängda imorgon och eventuellt på tisdag, K och B är hemma från jobbet måndag oc tisdag och de har stängt av kollektivtrafiken både här i NJ och i NY. Ja, vad ska man säga? Happy helloween! (Det stod så på en tidning som jag såg idag)


2012-10-27

Angelique
Tiny's
 
Min lördag har varit himla mysig måste jag säga. Jag träffade en gammal klasskompis från gymnasiet inne i New York! Hon har precis flyttat hit och jobbar som au pair i Upstate New York och frågade om jag ville träffas. Det blev först en tur till Sockerbit för att köpa godis, sen fika på Angelique i West Village, vidare över till Soho där det blev lite shopping, igenom Chinatown för att gå till Brooklyn Bridge fast då var vi så hungriga så vi bestämde oss för att hitta nånstans att äta lunch/middag och valet föll på restaurangen Tiny's i Tribeca som ägs av bland annat New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist. Hur coolt? Tyvärr var han inte där idag, men han brukar enligt min kompis vara där rätt ofta så jag får väl gå tillbaka dit och äta igen ;) Efter det åkte vi upp till Times Square och drack kaffe innan jag var tvungen att åka hem för att jobba. Jag var sådär halvtaggad på kvällsjobb men kidsen skötte sig exemplariskt så det gick bra ändå. 

Igår (fredag) var lika mysig som idag - jag hade ju min engelskakurs på morgonen och efteråt var jag tvungen att få i mig lite koffein så jag drog med mig Rilana till Starbucks och drack kaffe samtidigt som jag började med min läxa som jag hade fått. När jag kom hem så hade min värdmamma precis kommit innanför dörren och sa att hon skulle köra A till hennes optiker, vilket jag egentligen skulle gjort men nu slapp jag ju det. Istället hämtade jag C vid bussen och han provade sin Halloween-kostym som han skulle ha på sitt Halloween-party igår kväll. Kvällen spenderades på Starbucks med Rilana och Akie och seriöst, jag har inte haft så kul sen Lena åkte härifrån. Massa tjöt om våra senaste crushes (ändrar man ens ordet när man använder det som plural? Googlade och hittade en fantastiskt rolig text om "crush" som ni kan läsa HÄR), nagellack och killar som äter trä (haha alltså jag dör bara jag tänker på det). Vi hade en fantastiskt trevlig kväll och jag tror som sagt inte att jag har skrattat så mycket sen min fina Lena åkte tillbaka till Tyskland. 

Förresten, jag antar att ni har hört att det ska bli orkan eller nåt här i helgen, och jag tänkte bara säga att min värdfamilj har förberett sig för detta sen igår och kommer fortsätta imorgon. Hittills har vi flyttat in alla flyttbara saker från trädgården, fyllt badkaret med vatten och laddat på ficklampor och telefoner. K sa oxå till mig att om det blir riktigt blåsigt så kommer hon inte låta någon sova på andra eller tredje våningen utan då campar vi på första våningen. Ni behöver alltså inte oroa er för att jag typ ska få ett träd i huvudet och dö, eller torka ut eller sådär. Bli inte heller för oroliga om jag inte uppdaterar på ett par dagar; det finns garanterat en naturlig förklaring till det. Nu ska jag sova, imorgon ska jag till Starbucks så tidigt som möjligt och plugga och på eftermiddagen blir det jobb. 

2012-10-25

Det där med att berätta om Boston gick ju sådär idag... Anledningen? Jag kollade på film (Rock of Ages) och drack kaffe på Starbucks två gånger, först med Julia och Michele och sen med Rilana. Jag har upptäckt att jag har varit där alldeles för ofta det senaste; i förrgår så sa killen som gjorde mitt kaffe "here you go Emma" utan att jag hade sagt nåt till nån om vad jag hette, och idag visste han precis vad för slags kaffe jag ville ha. Ska man skratta eller ska man gråta? Min värdmamma bara skrattade åt mig när jag berättade för henne om dagens Starbucks-besök... Jag gillar mitt lilla Starbucks på Valley Road. Innan jag åker härifrån så måste jag ta kort på personalen, haha. 

På eftermiddagen bestämde A och jag att vi skulle åka och shoppa, hon har ett Halloweenparty imorgon kväll och behövde lite nya prylar. Jag köpte inget (att shoppa på arbetstid är väl inte sådär jättesmart, eller?) men hittade massor av fint som jag ville ha. Resten av kvällen blev det jobb då B skulle iväg på nån slags mattegrej på A's skola och K hade bokklubbsmöte. Nu målar jag naglarna och tänkte kolla på nya Hart of Dixie, mystorsdag med andra ord. Imorgon är det fredag, woho! :D

2012-10-24

Den här veckan har gått sjukt fort! Imorgon är det torsdag, sen fredag och sist men inte minst - helg! Visserligen jobbar jag hela helgen typ (lördag kväll och söndag eftermiddag+kväll) men det blir en sväng till New York på lördag vilket ska bli mysigt. Jag gillar New York. Det kommer kännas oerhört konstigt att lämna den staden.

På tal om det, vet ni vad jag kommer göra den 20 december? Något som jag är sjukt taggad på och som jag aldrig trodde att jag skulle få chansen att göra... Jo, jag kommer flyga till Texas den dagen. Min värdfamilj bjöd med mig till Texas för att fira jul där. Woah lixom! Det ska bli så sjuuuukt awesome!! Vi åker som sagt den 20 december och stannar ett bra tag. Jag kommer inte komma tillbaka till New York innan jag åker hem, utan jag flyger direkt från Texas... Wahwahwah. Om 8 veckor kommer jag alltså ha min sista helg i New York på ett bra tag. Åh, vilken separationsångest jag har. Jag vill inte åka härifrån. De senaste veckorna har jag varit så himla taggad på att få komma hem, hem till Lavön, men nu när jag bara har några få veckor kvar i Montclair och New York så har jag insett att det kommer bli så svårt att åka härifrån. New York har under dessa 9 månader blivit mer hemma än någon annan stad jag nånsin besökt, och min värdfamilj har kommit att bli extra föräldrar och extra syskon. Bara tanken på att säga hej då till A och C gör mig lite tårögd faktiskt... 

Okej, enough dysterhet - jag har ju faktiskt 8 veckor kvar tillsammans med New York och hela 11 veckor kvar med min underbara värdfamilj. Det här med att jag åker till Texas (södra Texas, kommer ej ihåg namnet på stället just nu) och inte kommer tillbaka till New York innebär ju att om ni får för er att skicka typ julkort och så, så är det inte säkert att jag får dom. Jag kan ju tycka att ni kan spara portokostnaden till en fin julklapp- och välkommen hem-present istället... ;) Nämen seriöst, känn inte att ni måste skicka hit en julhälsning - det är bättre att jag får det när jag landar i Sverige. Och om nån har funderat på att skicka hit en julklapp så har jag bara en sak att säga - GÖR DET INTE. Jag kommer garanterat inte ha plats i min resväska och jag vill ju inte lämna det här. Så det är bättre att ni sparar den (och pengarna ni skulle behöva spendera på portot!!) till senare. OBS! Det är inte så att jag förväntar mig att få julklappar från er där hemma i Sverige, utan jag bara säger detta mer som en slags försiktighetsåtgärd typ. 

En sista sak innan jag släcker ner här; har ni kollat på Torka aldrig tårar utan handskar? Om inte - SE DEN. Det är det bästa på svensk TV på länge. Jag såg hela igår (tre delar, varje del är 1 timme lång), jag kunde inte sluta kolla. För er som är intresserade så finns den på SVT Play i ungefär 27 dagar till. Enjoy guys.

Jag ska berätta om Boston oxå, men det blir först imorgon för nu ska jag sova. Trevlig torsdag!

2012-10-21

Times Square imorse kl 5 - ganska tomt.
Brooklyn Heights.
Brooklyn Heights - gatorna runt denna "park" heter Pineapple (ananas), Orange (apelsin) och Cranberry (tranbär), därav namnet "Fruit Street Sitting Area".
Downtown Manhattan.
Brooklyn Bridge.
Lycka!
Mums! Är inte godispåsen helt fantastiskt söt förresten?
 
Hej på er! Jag är nu hemma från Boston, inlägg med bilder på vad jag hade för mig där igår kommer imorgon eller på tisdag (har ju min engelskaläxa att skriva oxå så det kanske t.o.m. blir först på onsdag som jag har tid att berätta om helgen). Jag hade det iaf ganska bra där uppe, bra blandat med dåliga händelser men det mesta var bra. En sak som inte var bra var att bussen i fredags till Boston var över en timme sen (så jag kom fram till Boston kl 6 istället för 5... vilket iofs inte gjorde så mycket, men ändå) och även bussen hem inatt var sen.
 
Jag kom fram till New York kl 5 imorse och promenerade då upp till Times Square och åt frukost på Starbucks (de har gratis wifi där vilket är enda underhållningen så tidigt i New York). Klockan 8 öppnade Forever 21 på Times Square så jag spenderade några timmar där inne och sen blev det en sväng till H&M, souvenirbutikerna runt Empire State Building och Victoria's Secret. Svängde förbi Sockerbit i West Village och köpte med mig en Marabou Mintkrokant, lösgodis (alltså guuuuuud va gott det är) och en t-shirt som det står "Ha en söt dag" på, så gullig. Kul att prata svenska en liten stund oxå, fast jag har märkt att den senaste tidens svenska konversationer via iMessage har börjat messa med min engelska... Inte bra.
 
Sedan åkte jag över till Brooklyn, närmare bestämt Brooklyn Heights, för att vänta på att min värdfamilj skulle åka hem. De var i DUMBO och frågade om jag ville ha skjuts hem vilket ju är dumt att tacka nej till så de hämtade upp mig och vi åkte hem till Montclair. Det första jag gjorde när jag kom hem var att lägga mig och sova i två timmar - jag kunde inte direkt sova på varken bussen till Boston eller bussen från Boston, jag har sovit ungefär 5 timmar sen i fredags så jag var helt utmattad. Vaknade igen runt kl 18 och bestämde mig då för att hålla mig vaken så att jag kan sova inatt, smart va? Jag hjälpte K med middagen och efter middagen skickade de upp mig till mitt rum så att jag skulle gå och lägga mig, B blev t.o.m. lite småtrött på mig när jag sa att jag iaf kunde plocka undan min egen disk, haha. Så söta är dom. 
 
Nu är det dock verkligen dags för mig att släcka ner här, klockan är snart 10 vilket är lite väl sent med tanke på hur mycket jag har sovit de senaste dagarna... Men aja. Jag hoppas att ni får en trevlig måndag!

2012-10-19

Hej från New York. Är just nu på Starbucks och väntar på att klockan ska bli ungefär 11:15pm så att jag kan börja promenera ner mot 34th St där bussen till Boston väntar. Jag är rätt uttråkad för tillfället, det finns inte mycket man kan göra här vid den här tiden på kvällen, så vad passar bättre än att skriva ett litet inlägg till er?

Min engelskalektion var helt okej idag, jag tycker fortfarande inte om läraren men mina "klasskompisar" är väldigt snälla. Och snack time var bra oxå, massa göttigt idag! På eftermiddagen blev det massa bilkörning, både A och C behövde åka tillbaka till skolan för att hämta lite skolarbeten. Runt kl 19 skulle jag åkt till NY men glömde min mobil hemma så jag var tvungen att gå tillbaka och hämta den och då missade jag ju såklart tåget... Men men. Jag kom hit vid 9 ungefär och väntar som sagt på att få åka till Boston. Bara två timmar kvar tills bussen går...


2012-10-18

Stort tack till mamma, Mona och Sabina som faktiskt deltog i min lilla tävling! Mamma var snabbast med att ge rätt svar och hennes pris är att hon får träffa mig på flygplatsen när jag kommer hem. Ni andra två får ett tröstpris; ni får träffa mig när jag kommer hem. Vilka fantastiska priser va? ;) Rätt svar är iaf St. Louis i Missouri. 
 
Idag var det dags att tvätta och att fixa ihop snacks för morgondagens engelskalektion. Jag köpte en bakmix (vilket var grejen jag skulle använda idag för första gången någonsin i hela mitt liv) och det är så typiskt amerikanskt - de har färdiga mixar för allt. Jag har varit lite emot det, dels för att jag tycker att kakor och sånt man bakar själv är mycket godare men oxå för att jag kan lättare hålla koll på vad för slags ingredienser jag har i bakverken, men i de där bakmixarna måste det ju finnas typ tusen olika kemikalier. Dock har jag inte riktigt tid att baka plus at jag inte visste riktigt vad jag skulle baka så det blev en sväng till mataffären och där hittade jag alltså en bakmix för Fudge Brownies vilket ju lät himla gott. Så det bakade jag idag. Det blev dock inte riktigt brownies utan mer... Fudge-bitar. De är små men smakar helt okej iaf vilket ju är bra. 
 
När A kom hem så blev det läxläsning med henne, när C kom hem åkte vi till doktorn för att de skulle få lite influensavaccin typ och när vi kom tillbaka så blev det lite mer läxor. Efter middagen åkte jag till Let's YO! med Rilana, Lisa och Sabine och det var precis lika mysigt som alltid. Nu hade jag tänkt ge mig på ett avsnitt av American Horror Story, tydligen är Adam Levine (sångaren i Maroon 5) med och lite ögongodis får man ju ha så här strax efter 11 på en torsdagskväll... Right? Imorgon åker jag förresten till Boston så det blir nog ingen uppdatering förrän tidigast söndag. Trevlig helg på er!

2012-10-17

Men gud så roligt att ni alla engagerade er så mycket i mitt inlägg här nedanför! Två kommentarer - båda från mamma. Inte för att det inte är roligt att mamma kommenterar, men jag menar hallå eller, ni är väl iaf några fler som läser den häringa bloggen som kan lämna en liten kommentar om vart K befann sig igår? Jag tänkte hjälpa er lite grann för det kanske är så att bristen på engagemang från er sida beror på att utmaningen är alldeles för stor för er, så här har ni några ledtrådar:
 
- Grundades år 1764 av en fransman och en amerikan.
- Staden var värd för OS år 1904.
- Hemstad till en nobelpristagare år 1948.
 
Jag hoppas på lite större deltagande denna gång. Visste ni förresten att den där jäkla bågen är 192 m hög? Vad ska man med en sån hög båge till egentligen? Dessa amerikanare alltså, jag säger då det.

Förutom ert uppenbara ointresse för vad min värdmamma har för sig på jobbet så har min dag varit rätt trevlig. Jag shoppade snacks till fredagens engelskalektion (imorgon ska jag använda mig av något som jag aldrig har använt förut - det kommer bli så himla spännande! Stay tuned, ska förklara imorgon), sen följde jag med Rilana till en piercing/tatueringsstudio (lugn, det var inte för min skull utan för R, men jag ska erkänna att jag är himla sugen på en till tatuering) och efter det blev det en kaffe på Starbucks. Som vanligt var det dags för jobb kl 14:30 och ännu en gång var C jättejobbig med läxorna, jag fattar inte varför. De blev gjorda iaf, men något som vanligtvis tar honom en timme att göra färdigt, tog idag hela tre timmar. Efter middagen pratade jag och B om vad jag kan göra i Boston. Harvard är väl ett måste gissar jag, liksom Freedom Trail och Boston Tea Party Ship, men förutom det så vet jag inte riktigt. Jag funderar på att göra något helgalet och som verkligen inte makes sense för mig att göra, men det är så galet coolt. Ni får höra på söndag eller måndag om hur det blev ;) 

Imorgon ska jag gå upp tidigt för att köra lillkillen till skolan lite tidigare än vanligt - vi får väl se hur bra det kommer gå... Dags att sova nu dock. Godnatt på er!

2012-10-16

Tänka sig, halva oktober har passerat nu. Ibland känns det som att tiden går jättesnabbt, andra dagar går det så himla sakta så jag nästan blir uttråkad av att tänka på det. Okej, det var en dålig jämförelse, men you get the point. 

Idag har varit en bra dag! Jag åt frukost tillsammans med C och min host dad, French Toast stod på menyn vilket jag var tvungen att prova (nej, jag har aldrig (vad jag vet) ätit denna delikatess tidigare) och att äta tillsammans med dem är ännu en sak jag var tvungen att testa. Förutom min andra morgon här i Montclair, så har jag aldrig ätit frukost tillsammans med min värdfamilj vilket faktiskt är lite småkonstigt men aja. Jag följde även med C till bussen på morgonen vilket jag inte har gjort på ett tag - han har blivit så stor så han klarar av att gå dit själv, men han frågade mig om inte jag kunde följa med honom idag så då fick det allt bli en liten promenad. Inte kan man säga nej när en liten sötnos frågar en så snällt lixom. Sen blev det häng på Starbucks med Carla och Akie - en Cinnamon Dolce Latte och massor av skvaller senare blev det hemgång. Eftermiddagen spenderades som vanligt med läxor, på kvällen var det dags för simning och presidentdebatt och nu börjar det bli dags för att sova men först måste jag bara visa er vart min värdmamma just nu befinner sig. Hon mailade mig denna bild tidigare idag. Nån som vet vart man hittar denna fantastiskt vackra båge? Jag vet, hihi. 

Gårdagens shopping


2012-10-14

Gårdagen spenderades i New York, det var verkligen dags för ett besök där med tanke på att jag inte har varit där på typ tre veckor. Helknasigt. Jag hade först tänkt åka över till Brooklyn och hänga i Dumbo eller Williamsburg men det blev inte så utan istället traskade jag söderut på Broadway och kikade runt i butikerna. Inne på H&M hittade jag en jacka som jag har förälskat mig i, men jag tycker inte riktigt att den är värd de 80 dollar som den kostar så det blev inget köp. Däremot hittade jag massor av fint på Forever 21 vilket det kommer upp bilder på lite senare. Efter några timmars shopping och lunch utomhus på Shake Shack så åkte jag över till West Village och den svenska godisbutiken Sockerbit (man kan ju inte annat än älska den butiken). Jag hade inte tänkt köpa något, men lösgodiset såg ju så himla gott ut så jag köpte med mig några bitar... Jag betalade drygt 3 dollar för godiset, vilket är ungefär 22 kronor, men hemma i Sverige hade jag nog fått betala typ 7 kronor eller nåt - det är med andra ord ganska dyrt här. Inget man köper varje lördag alltså. Gick längs med Hudson River och genom Meatpacking District på vägen till tunnelbanan, och sen åkte jag hem och kollade på Revenge och 666 Park Avenue. 

2012-10-13

I lördags spenderade jag hela dagen hemma då mina värdföräldrar hade sagt att jag skulle jobba på kvällen. Det gav mig tid att skriva färdigt min sammanfattning av en artikel om kloning av människor (seriöst) vilket ju var bra men det var ändå lite småsurt när K smsade mig kl 18 och sa att de hade bestämt sig för att stanna hemma ändå... Då hade jag ju kunnat åka till New York en stund istället, men aja. De bjöd iaf med mig ut till Grimaldi's, en väldigt känd och populär pizzeria som alltid har kvarterslånga köer utanför sin Brooklyn-location men inte ens halvfull lokal i Clifton, NJ, vilket var den location som vi åkte till. Pizzan är helt okej men inte så bra som man kan tro när man hör om hur långa köer det är i Brooklyn. Efter pizzan så åkte vi hem igen och stannade till vid ett hus som är väldigt känt i Montclair och de närliggande samhällena. Med Halloween alldeles runt hörnet så har ägarna av detta hus satt upp massor av dekorationer och det ser helt galet ut - jag hade tyvärr bara min iPhone med mig så bilderna blev inte sådär jättebra men det är iaf hundratals Halloween-dekorationer. A höll sig nära mig och klagade på alla gigantiska spindlar som de hade lite överallt, fast jag måste säga att saken på sista bilden var den läskigaste... Tänk er den, sittandes i en gungstol precis vid gatan. Fy. Men det var iaf roligt att ha sett det här på nära håll! 

Resten av kvällen blev ungefär lika festlig; jag började kolla på White Collar men somnade mitt i avsnittet så jag bestämde mig för att det var dags att släcka ner och sova... Trots att klockan bara var 23. Hur gammal är jag nu igen...?

Oktober & november

Oktober och november kommer bjuda på en massa roligheter; resor, musikal och två väldigt amerikanska högtider.
 
19-21 oktober: Jag åker till Boston sent på fredag kväll/tidigt på lördag morgon och kommer hem igen på söndag morgon. Ser jättemycket fram emot detta!
31 oktober: Halloween!
6 november: Min värdfamilj åker på semester och ger mig ledigt i ungefär 5 dagar. Dessutom är det dagen då USA röstar om vem som ska bli landets nästa president. Ja, och så är det såklart min lilla tjejs födelsedag!
9-11 november: Jag flyger bort till Chicago för att hänga med Frederike i ett par dagar!
16 november: Twilight: Breaking Dawn part 2 har premiär!
18 november: Dags att se musikalen Once som jag fick biljetter till av mina värdföräldrar. 
22 november: Thanksgiving som antagligen kommer firas i Connecticut.
23 november: Black Friday - jag åker tillbaka till New York och trängs i butikerna tillsammans med tusentals andra new yorkers som hoppas på att göra riktiga fynd, butikerna sänker priserna rätt rejält vilket man ju aldrig tackar nej till.

Ja, lite så här kommer oktober och november månad se ut för mig. Jag klagar då verkligen inte, massa skoj saker händer ju! Just det, om någon har några tips på saker man inte får missa i Boston och Chicago så får ni gärna dela med er!

Nu ska jag sätta mig med min läxa som jag fick igår, förhoppningsvis blir jag klar rätt fort så att jag kan ta mig ut på en promenad i det fantastiska höstvädret (och så att jag kan åka till New York imorgon såklart).

2012-10-12

Detta är helt klart det bästa med min engelskakurs: snack time! Varje vecka bjuder tre personer på snacks och idag blev det cupcakes som var väldigt goda. 
 
Herregud vilken seg dag det har varit idag! Fredagar innebär skola för mig så jag måste gå upp tidigare för att hinna med att göra mig iordning innan jag börjar jobba vilket leder till att jag är otroligt trött. Idag somnade jag nästan på lektionen... Det har nog aldrig hänt förr. Efter skolan så var det dags för jobb. A hade en playdate så jag behövde bara köra henne dit och sen hämtade jag C vid bussen och vi svängde förbi biblioteket och Let's YO! innan vi hämtade hem A från playdaten. K hade precis kommit hem från jobbet när vi kom tillbaka och vi pratade om dagen, min engelskakurs (läraren är lika hemsk som förra veckan och K sa att jag antingen kan stå ut, hoppa av, prata med skolledningen eller skriva ett urkasst omdöme i slutet av kursen, det lutar nog åt det sistnämnda alternativet, haha) och kvällens middag, haha. Det blev även en snabbis till Starbucks med Franzi, har inte träffat henne på ett tag. Jag är dock så himla trött så jag åkte hem rätt tidigt... Frågan är varför jag fortfarande är vaken, om jag nu är så trött? Haha, ibland orkar jag inte med mig själv... 

2012-10-11

Förra veckan var en väldigt speciell vecka. Som ni vet så flög B ner till Texas på måndagen och lämnade K, barnen, hunden och mig kvar i New Jersey. Anledningen till detta var en familjekris vilket ju inte är roligt på något sätt, men något positivt förde det med sig iaf. Eftersom att jag och K var de två som ansvarade för att allt skulle flyta på bra här hemma så spenderade vi ganska mycket tid tillsammans på kvällarna vilket har lett till att vi har fått en helt annan slags relation. En väldigt mycket bättre sådan, ska jag väl tillägga. Detta märktes speciellt mycket i måndags när K kom hem från jobbet. Hon gav mig ett tackkort för att jag hade passat hunden när de var i Texas vilket ju var väldigt snällt av henne, men det låg nånting inuti kortet oxå... Ja, ni ser på bilden vad det var som gömde sig där i. Två biljetter till musikalen Once som jag har velat se i tusen år typ. När jag läste det som stod på papperet så blev jag lite tårögd faktiskt, det är inte varje dag jag får en så dyr present som tack för att jag passar hunden lixom. Visst, det är säkert en hel del annat som bidragit till att jag fick biljetterna, men ändå lixom - musikalbiljetter är inte billiga kan jag tala om. Hur som helst så kändes det verkligen som att min värdmamma uppskattade mig otroligt mycket mer än hon nånsin tidigare har gjort vilket jag tyckte kändes väldigt bra. 

I övrigt så börjar det märkas att jag snart lämnar Montclair. K och B matchade med en ny au pair igår, A är helt underbar mot mig och tycker att jag ska börja plugga på Montclair State University och bo hemma hos dem, C är sitt vanliga glada jag och D... Ja, han är väl som vanligt. Lite mer öronpussar än jag är van vid kanske. Dagen flöt på bra; C tog sig bort till bussen själv imorse, jag skypade med bästa Lena, kidsen kom hem från skolan tidigare än vanligt, A hade typ ingen läxa, C hade lite mer läxor än sin syster, vi åt Summer Pasta till middag, Vampire Diaries hade säsongspremiär och Beauty & The Beast började oxå. Perfekt kväll! Imorgon är det dags att åka till ECC igen för min engelskakurs... Döda mig någon, snälla?

2012-10-09

Nu har jag inte bloggat på tre dagar vilket beror på lathet. Jag har blogg.se-appen på iPhonen men trots det blir det lite segt på bloggfronten... I lördags var jag ju iaf på bio och såg Pitch Perfect som var helt sjukt jäkla bra alltså. Jag bara älskar Anna Kendrick, hon är fantastisk! Jag gillade henne inte i Twilight, där hon spelar Bellas kompis Jessica, men det senaste har jag sett andra filmer med henne och jag är väldigt imponerad, på riktigt (googlade henne precis och såg att hon är 27 år - wtf?? Hon ser ut att vara i typ min ålder). Jag ska inte säga mycket om filmen, men den var verkligen galet bra och ni borde se den om ni får chansen. Om ni vill så kan ni kolla på trailern HÄR. På kvällen hämtade jag K och barnen från flygplatsen och ni kan aldrig gissa hur skönt det var att få hem dom igen. Jag fick en present från Texas, som ni ser på bilden där uppe; en t-shirt som enligt K är väldigt "Texas" och ett vykort med en välkänd cowboy från norra delen av staten. Så himla gulligt! 

Söndagen var första dagen på nästan två veckor då jag var helt ledig och inte behövde bry mig om nån annan än mig själv. Jag skypade först med mamma & pappa, sen skulle jag egentligen skypat med Lena men det blev inte så utan istället fick jag tag på Louise som jag inte pratat med på två månader...! Kan ju säga att vi hade en hel del catching up to do. På kvällen blev det middag i soffan samtidigt som vi kollade på The Avengers och jag förvånade min kära värdmamma med att ta en portion till vilket har hänt ungefär en gång tidigare under mina 9 månader här. Avslutningsvis blev det Revenge och 666 Park Avenue i soffan.
Måndag bjöd på ungefär 3 grader utomhus - alldeles för kallt om ni frågar mig. Kidsen var lediga från skolan men K skulle jobba och B var fortfarande i Texas så det var full rulle från kl 6:45 när K åkte fram till kl 20 när vi äntligen hade ätit färdigt middagen. Vi hann bland annat med lite matte, en playdate med Catie och Oliver samt en tur till Stockholm igen. C var så uttråkad och när vi gick ut med hunden så sa jag att vi ju skulle kunna åka dit och han nappade direkt, så vi fixade ihop lunch och åkte dit. Jag har nu bilder på kidsen vid Lake Stockholm samt vid björnen som säger "Welcome to Stockholm" och kidsen kan säga att de har varit i Stockholm, win-win ju! När K fick höra att vi hade varit där så skrattade hon massor, jag undrar varför, Stockholm i NJ är ju så himla coolt lixom... Efter middagen åkte jag till Starbucks med Rilana och drack alldeles för mycket kaffe, och när jag kom hem igen så hade B precis kommit hem från flygplatsen och det var så himla skönt att se honom; han hade varit borta i en vecka lixom. Det första han gör är att ge mig en kram och säga tack. Väldans va tacksamma alla är, hihi :) 

Idag var det en vanlig jobbdag med start kl 7:45. Jag ägnade hela dagen åt tvätt, trots att jag startade maskinen redan kl 8 imorse, så var jag ändå inte färdig förrän kl 13:30! Sjukt irriterande när jag hade bestämt mig för att börja tidigt så att jag skulle bli färdig snabbt oxå lixom... Jag hann iaf med att boka en resa till Boston i förmiddags, så nästa helg åker jag dit! Jag kommer dit tidigt på morgonen och åker hem runt midnatt igen (när K fick höra det så skakade hon på huvudet och sa att jag var helt galen, men man får väl passa på att göra sånt när man fortfarande är ung och inte behöver så mycket sömn ;)) När A kom hem från skolan så gjorde vi läxor i hennes rum och sen hämtade jag C från School of Rock. Vi gjorde oxå läxor när han kom hem och sen åt vi middag tillsammans allihopa, supermysigt att ha hela gänget samlat igen. B är ganska imponerad över att det finns ett Stockholm här i NJ så idag frågade han mig massor om hur Stockholm (i Sverige alltså) är och varför jag gillar Göteborg bättre och sådär... Det blev typ värsta förhöret :P Och som vanligt på tisdagar så blev det veckans Hart of Dixie och Go On ikväll och nu är det minsann dags att försöka sova i mitt iskalla rum (det är helt galet kallt här). Det har jag sett fram emot hela dagen, tråkvädret här i Montclair gör mig jättetrött och frusen... :(

2012-10-06

Hej gänget - sorry för de senaste dagarnas frånvaro här på bloggen men det har varit fullt upp då det bara har varit jag, K och kidsen hemma. B flög ju ner till Texas i måndags morse och sen dess har det varit kaos här. Typ. Tänkte sammanfatta de senaste dagarna då det har hänt både bra och dåliga grejer.

Tisdag 2/10:
Dagen började med att jag fick otroligt tråkiga nyheter från Texas. Sen åkte jag och Franzi åkte till Staples för att inhandla lite skolgrejer, pennor och sånt där kul. Blev även en sväng till Willowbrook där vi kikade runt en stund men ingen av oss köpte något. Däremot fick vi massa gratis mat vilket inte var helt fel! På eftermiddagen blev det jobb som vanligt, jag hämtade C på skolan och sprang runt i de helt tomma korridorerna där vilket var ganska läskigt om jag ska vara ärlig... Som tur var så hade kidsen inte så farligt mycket läxor så det blev en ganska lugn eftermiddag. K kom hem tidigare från jobbet men kvällen blev ändå lite kaosartad då vi försökte få ihop simträning, skolmöte, flygbiljettsbokning och middag samtidigt - som ni kanske förstår fick vi inte riktigt ihop det men middag fick vi i oss och flygbiljetter till Texas bokades. Runt kl 21 var jag helt utmattad och slocknade i sängen rätt fort, fast först efter att jag hade sett nya avsnittet av Go On.

Onsdag 3/10:
Bästa dagen i veckan måste jag säga! Varför? Jo, det ska jag tala om. Jag fick äntligen bokat biljetter till The Windy City aka Chicago!! Den 9 november lämnar jag New Jersey för tre dagar tillsammans med bästa Frederike i hennes nya hemstad. Jag längtar sjukt mycket, det kommer bli helgrymt! På eftermiddagen blev det läxor som vanligt, packning för barnen, simträning för A, presidentdebatt (jag bryr mig inte om vad folk säger, Obama är helt klart vad det här landet behöver. Screw Romney) och kvällspromenad med vovven.

Torsdag 4/10:
Alarmet gick igång kl 4:20 och jag var knappt medveten om vad jag gjorde. Strax efter kl 5 hoppade allihop in i bilen och åkte till LaGuardia där K, A och C skulle hoppa på planet till Texas. Sen fick jag köra hem helt själv och jag kan nu skryta med att jag har kört bil i tre av New Yorks stadsdelar - Queens, The Bronx och Manhattan. Rätt coolt faktiskt! Jag körde över George Washington Bridge som ni ser på bilden här ovan, vad är det egentligen med New York och broar? Det finns ju hur många som helst... Visst, New York består av x antal öar men 56 broar i hela staden är väl lite överdrivet kan jag tycka. Eller?
Väl hemma så sov jag ett par timmar, men sen bar det av på roadtrip till... Stockholm! Ja, ni läste rätt. Ungefär 35 minuter härifrån så finns faktiskt ett ställe som heter Stockholm. Jag har vetat om det ett tag och velat åka dit (jag menar, hallå eller, Stockholm i New Jersey? Det måste man ju besöka om man är svensk) så jag och hunden hoppade in i bilen och åkte dit. Seriöst - det var så sjukt fint där. Eller okej, kanske inte själva Stockholm men Lake Stockholm var väldigt fint. Eller hur? 

Fredag 5/10:
Fredag och dags för min första lektion på Essex County College! Jag är inte helt nöjd med läraren - hon är helknäpp och behandlar oss alla som lägre stående individer på grund av att vi inte kan engelska lika bra som hon. Jag hoppas att de 9 närmsta veckorna går sjukt fort... Vi fick iaf läxa och igår eftermiddag spenderade jag tre timmar på Starbucks med att skriva två final drafts som ska vara klara på tisdag. Känns bra att ha det klart! På kvällen kollade jag på 5 Year Engagement och The Lincoln Lawyer, fast jag somnade när jag såg den sistnämnda så jag är inte helt säker på att jag fattade vad som egentligen hände... 

Ja, där har ni min vecka! Jag har ett exremt sug efter att åka till New York idag men jag har ansvar för hunden vilket betyder att jag inte kan åka hemifrån mer än några timmar i taget... Jag ska dock på bio senare, tillsammans med Rilana. Vi ska se Pitch Perfect som jag har hört ska vara väldigt bra! Ikväll ska jag hämta hem K, A och C från LaGuardia och ännu en gång köra i Queens, The Bronx och Manhattan... Spännande. 

2012-10-01

Fasen alltså, oktober är här och jag njuter av drygt 20 grader utomhus. Rätt gött ändå! Dagen har varit himla bra vilket även min host mom höll med om. Kidsen skötte sig exemplariskt med läxorna vilket alltid är största utmaningen med dagen!

Imorse så åkte jag ju ut till Willowbrook för att köpa ett case till min iPhone. Jag hittade ert superfint med massa kul mönster och grejer. Jag fick även med mig en väska och ett annat case hem, åh så nöjd jag är. Förutom det, så hittade jag även massa annat fint, bland annat pälsjackan och blusen på bilden men även ett par byxor, en prinsessklänning och en kavaj. Dock fick inget av det följa med hem.

Nu ikväll kollade jag på säsongspremiären av The Good Wife och 666 Park Avenue och jisses va bra de var. Har saknat TGW en hel del faktiskt. Skönt att ha det tillbaka.


2012-10-01

Bild från min promenad med vovven.

Godmorgon! Jag har precis kommit hem efter att ha lämnat av C på skolan. Han åker dit tidigare på måndagar vilket för min del innebär att jag börjar jobba tidigare än vanligt. Idag var jag tvungen att gå upp redan kl 6 då K körde B till flygplatsen redan kl 4 och hon var inte säker på när hon skulle komma tillbaka och ville att jag skulle se till att A kom iväg till skolbussen. När jag kom ner så var K redan här... Men men. Det var ganska skönt att ha en lugn morgon där jag kunde bestämma när C skulle gå upp! Efter att ha lämnat av honom på skolan så blev det några snabba ärenden; hämta C's hoodie, tanka bilen, lämna böcker på bibblan samt en sväng till Starbucks. Det är min måndagsrutin, att köpa kaffe efter att ha lämnat av C. Nu ska jag ta mig ut till Willowbrook för att köpa ett case till min iPhone!


Instagram

Om ni har Instagram så tycker jag att ni ska ta och följa mig @berntssonemma. Tjenare, det här med att ha en iPhone är himla skoj; jag kan blogga, twittra, instagramma, pinteresta, facebooka... Varför har jag inte skaffat nig en iPhone tidigare? Nu blir det Svenska Hollywoodfruar innan nya säsongen av Revenge drar igång kl 9!


RSS 2.0