Edgemont Park


Precis hemkommen från Bloomfield Ave där jag drack kaffe med Denisse (gissa vad? Jag smakade på hennes kaffe som inte var vaniljlatte och jag gillade det). På vägen hem körde jag förbi Edgemont Park och var tvungen att ta några kort. Den här parken är känd för sitt World War I-monument som ni ser på bild 1+3, det är ett av Montclairs landmärken. Tänk hur fint det kommer vara när våren kommer hit på riktigt...

Off to Starbucks

Men hallå där! Idag var första gången som jag sa högt att jag har hemlängtan. Min host dad frågar alltid hur jag mår och imorse var jag verkligen helt ärlig och sa att jag är homesick men att jag har ett besök i maj att se fram emot. Kändes faktiskt bättre att erkänna det än att som vanligt säga "jag mår bara bra, själv?". För ärligt talat så är det ganska jobbigt att vara flera tusen mil hemifrån, faktiskt jobbigare än jag trodde. Men jag vägrar ge upp. Det ska fan gå bra det här. 

Om en timme ungefär ska jag träffa Denisse på Starbucks så det är väl dags att börja göra sig iordning. Later guys!

Måndag

Känns helt sjukt att detta är min tredje måndag i Montclair, men det är det faktiskt. Det känns som att jag kom hit typ förra veckan! Det gör inte mig nånting alls egentligen, det är bara skönt att tiden går fort. 

Min måndag har bestått av tre saker - Skype, bilkörning och shopping. Jag skypade först med Louise och sen med familjen hemma, sen hämtade jag kidsen och A skulle iväg till optikern idag så då fick jag åka iväg till Willowbrook med henne och C. När B kom dit drog jag till köpcentret Willowbrook och shoppade lite grann. Blev mest tråkig shopping (ja, ibland kan shopping vara tråkigt oxå), ett par tights bland annat. Kikade oxå på Macy's lite grann men seriöst - jag förstår ärligt talat inte varför det är så populärt. Bara massa prylar överallt! Det känns lixom inte som att de har nån ordning på grejerna utan bara har ställt några bord här och där och sen lagt dit tusentals olika plagg och accessoarer. Bloomingdales är samma sak, så jag gillar inte det heller riktigt. 

Innan jag åkte hem så svängde jag in snabbt på King's (mataffär) och vad hittade jag där om inte Lindt-choklad och svenska pepparkakor! Ni fattar hur bra det kändes va? Andra gången som jag faktiskt känner igen något här i USA. Jag köpte inga pepparkakor (1. Det är inte jul, 2. De var från Annas och jag gillar inte riktigt dem) men däremot choklad - Lindor-tryfflar (?) och mjölkchoklad med russin, mandel och hasselnötter. Typ samma som Marabous Frukt & Mandel va? God var den iaf. Ja, jag äter på den nu. Men jag lovar - efter dessa två så ska jag försöka hålla mig ifrån godis. På riktigt. Eller iaf inte äta det så ofta som jag har gjort nu det senaste. (nu måste jag ju hålla det eftersom jag har skrivit det här...)

Pep talk

Som ni har kunnat läsa här så har denna vecka inte varit helt perfekt. Ni vet dock långt ifrån allt, jag kan ju inte avslöja vad som helst här vilket ni säkert förstår. Men jag ville bara tacka alla er som på ett eller annat sätt har peppat mig, det betyder oerhört mycket. Utan er hade jag säkert letat efter flygbiljetter hem redan. Jag vet att allt inte kommer vara perfekt hela tiden, inte ens efter några månader, men allt blir ju så mycket lättare när man har folk runt omkring en som stöttar. Nu ska jag glömma allt jobbigt som har hänt i veckan och ta nya tag. 

Min lediga söndag spenderades runt omkring Bloomfield Ave med Tamara, först Starbucks och sen gick vi till en italiensk restaurang och åt lunch. Efteråt kikade vi runt i de olika butikerna som finns där och jag hittade även en tatueringsstudio (jag blev rätt sugen på en till tatuering när jag hittade den men jag ska INTE tatuera mig igen så ni behöver inte ens kommentera det, okej? :P). Efter ett par timmar åkte vi hem, där jag spelade Monopol med K och A och jag förlorade igen. Vad har hänt? Nu ikväll har jag kollat på tv bara, på söndagar är det The Good Wife som gäller. Har oxå upptäckt att CBS (tv-kanalen som TGW visas på) även sänder massa andra bra tv-serier, till exempel Unforgettable, CSI Miami och Criminal Minds, så nu vet ni vad jag kommer göra några kvällar i veckan. Haha. Inte bara tv förstås, jag ska nog hinna med annat oxå... ;)

Godmorgon

Solsken och +2 idag, det tackar vi för! Började min morgon med att skypa med Mona (vad hände med att vara inloggad hela dagen idag Louise? ;)) och nu håller jag på att göra mig iordning för att åka till Starbucks på Bloomfield Ave för kaffe med Tamara. Jag är ledig hela dagen idag så jag ska passa på att njuta av vädret och ta mig ut på en riktig långpromenad senare när jag kommer hem igen :)

GAP

Denna t-shirt har jag haft på mig idag. Så himla skön och ett sånt där perfekt basplagg, just the way I like it. Jag tror nog att jag ska köpa några till, så skön är den... Haha. Finns på GAP om någon annan är intresserad. Nu har äntligen K & B kommit hem så nu ska jag sova!

-

Har jobbat nu ikväll och även om det inte gick helt toppenbra så lyckades jag iaf med allt jag skulle göra - middag, läxa med A (hon skriver just nu en "övertygande uppsats" vilket jag inte gjorde förrän på gymnasiet - och hon är 8 år yngre än mig), film och sen sängen. Nu väntar jag bara på att K och B ska komma hem så att jag kan känna att jag är ledig och framförallt så att jag kan få sova! Efter bion igår så tog det ett tag för mig att somna, tror att jag somnade runt 3 eller nåt på morgonen och sen vaknade jag strax efter 7 igen. Himla konstigt... 

Som sagt så gick inte allt riktigt som det skulle idag. Eller asså, det var väl inga direkta problem så, utan mer att jag inte vet riktigt hur jag ska hantera deras personligheter riktigt än. Jag var ärligt talat nära på att börja packa väskan och dra hem. Det gick till och med så långt att jag i huvudet började skriva på mitt hej då-tal till min Community Councelor och host parents. Men efter att barnen gått och lagt sig och jag fick lite tid över till mail, facebook och bloggar så kändes det genast bättre. Så lugn, jag ska inte hem. Inte riktigt än. Jag måste faktiskt vänta en hel månad innan jag ens kan börja tänka på att åka hem så... :P

Lördag

Hej på er! Just nu hänger jag i min vita IKEA-soffa och läser lite bloggar. Morgonen spenderades med Vampire Diaries, jag har inte kollat på det sen det började igen efter uppehållet nu i vinter. Efter det blev det frukost och sen kom A hem från simtävlingen som hon var med i idag, och hon kom på första plats! Wey! Så stolt över henne. Som belöning fick vi varsin cupcake (jag förstår nu varför cupcakes är så populära) och sen spelade vi klart Monopol som vi började med i förrgår. A vann då mina pengar tog slut, bummer. Jag har nog aldrig spelat så dåligt... Men roligt hade vi iaf, vilket väl är det viktigaste!

Jag är ledig i några timmar till, men ikväll blir det jobb då mina host parents ska iväg. Får se vad jag och kidsen hittar på :)

Bio

Precis hemkommen från bio med några tyska tjejer. Vi såg filmen One for the Money som jag skrev om tidigare i veckan, och den var faktiskt riktigt bra! Jag har ju läst nästan alla böcker och tycker att de är helt fantastiskt bra så mina förväntningar var höga. Dock tycker jag att de verkligen har gjort ett bra jobb med denna film, det mesta var verkligen så som jag tänkt mig det. Förutom mormor Mazur då kanske men även hon funkade. Om den kommer till Sverige så får ni lova att gå och se den! Nu blir det veckans Gossip Girl innan det är dags för sängen.

Angående kommentarer

Ville bara säga att alla kommentarer besvaras i kommentarsfältet till det inlägg som blivit kommenterat. Ifall att ni väntar på svar lixom. 

Jag har precis kommit hem från fika på Starbucks med Lena och två andra tyska tjejer, och det verkar som att det blir bio ikväll. Härligt! Jag hoppas bara att B kommer hem med bilen i tid så att jag kan köra dit själv, A ska på simträning och C har basketmatch ikväll så jag kommer vara ensam med hunden ett tag. Inte mig emot, jag gillar det. Lite egentid lixom, aldrig fel. Invigde förresten mina Converse idag, de är ju sååå himla bekväma! Wow. Jag ska aldrig ta på mig några andra skor. Nu ska jag, mina Converse och vovven ut på promenad, hörs senare!

Äntligen fredag!

Fredag idag, woho! Fasen asså, den här veckan har gått sjukt fort. Vart tog tiden vägen? Känns som att jag inte har gjort någonting alls. Veckan började rent ut sagt skitdåligt, men de tre senaste dagarna har varit nästan helt perfekta. Jag och kidsen har lärt känna varandra lite bättre och vi har oxå fått in en fungerande rutin vilket jag gissar är den största anledningen till att det går bättre nu. 

Idag ska jag till Starbucks med Lena och fika, sen blir det till att skjutsa A till djurhemmet där hon hjälper till varje fredag. Det betyder att jag och C har en timme för oss själva och förra veckan hade vi superroligt, då åkte vi till Edgemont Park och spelade lite kickball. Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, men om vädret inte blir bättre (regn, regn, regn...) så spelar vi nog lite Wii eller så.

Dagens skörd


Stjärnor från H&M och Delias.

Randigt från H&M.

Svarta låga Converse från Underground Station, kofta och nagellack från Delias.

Jag åkte ju till Willowbrook idag. Det är en shopping mall med flera andra varuhus vägg-i-vägg lixom. Bland annat har de Macy's och Bloomingdales (USA's svar på NK typ) så jag kikade runt där lite innan jag tog mig an själva Willowbrook shopping mall. Där inne fanns Victoria's Secret, Zara, H&M, Old Navy, Aldo, Nine West, BCBG Max Azria, Delias plus massa, massa fler butiker. Zara och H&M känner väl de flesta igen från Sverige och jag måste erkänna att det var så skönt att hitta nåt svenskt (jag vet att Zara är spanskt, men det finns ju i Sverige iaf). För första gången på två veckor kände jag igen nånting! När jag kom in på H&M så kände jag mig ännu mer hemma. Jag kan inte ens förklara känslan, men det var iaf en härlig känsla. Jag trodde inte att jag saknade Sverige så mycket som jag faktiskt verkar göra. Tur att det finns ett IKEA i närheten oxå, då borde jag klara mig ett tag ;) 

Självklart fick jag med mig några fina fynd oxå, jag kan ju inte gå från ett köpcenter tomhänt lixom. Ni vet kanske att jag älskar stjärnor så när jag hittade den rosa klänningen på H&M så var jag tvungen att köpa den. Jag lyckades oxå få med mig ett par Converse hem och tjenare vilka sköna skor. Varför har jag aldrig köpt ett par tidigare? Jag ska definitivt köpa fler, snart kommer väl hela min skogarderob bestå av Converse...

What I'll do today

God morgon! Eller god eftermiddag blir det ju för er där hemma. Här är det iaf morgon och jag ska alldeles strax fixa lite frukost. Efter det ska jag iväg till Willowbrook, ett köpcenter som ligger ungefär en mil härifrån. Där finns bland annat ett H&M så jag hoppas att jag kan få lite Sverige-feeling ;)

Onsdag


Idag har jag inte gjort mycket. Eller, jag har tvättat och handlat lite grann och sen hjälpt A att göra tårta till gullevovven här ovan. Imorgon blir han tre år gammal minsann! Tydligen ska vi äta tårta till frukost imorgon, känns sådär lagom roligt men vad gör man inte för en liten söt hund? Nu blir det lite catching up med Pretty Little Liars innan jag somnar.

I måndags


Snön började smälta bort.

Jag tog med mig vovven på vår dagliga promenad...

... Och på fötterna satt (för en gångs skull) ordentliga vinterskor. 

Sen blev det chill i soffan med lite bloggar och mail.

Jag fick oxå mitt första brev, lycka!

Så här såg min dag ut i måndags och igår hände ungefär samma saker, minus snön. Det var mer vårigt igår (och även idag), superhärligt! 
Just nu håller jag på att tvätta för kidsen och senare ska jag köpa grejer till en hundtårta, vovven i familjen fyller år imorgon och självklart ska han firas. Imorgon tänkte jag ta mig till ett köpcentrum, inte för att jag behöver något men jag känner inte riktigt för att sitta hemma i soffan hela dagarna. Mer om det senare, nu ska jag vika tvätt, haha.

One for the Money


Någon som har hört talas om Janet Evanovich? Hon är en författare från New Jersey som bland annat skriver böcker om en viss prisjägare vid namn Stephanie Plum. Har ni inte läst böckerna så rekommenderar jag er att göra det, typ nu. De är såå bra! Jag har länge önskat att de skulle göra filmer av böckerna och min önskan har nu slagit in - på fredag är det premiär för One for the Money som bygger på den första boken i Stephanie Plum-serien. Gissa om jag ser fram emot det!

Gifts from HF


Orange I <3 NY-mugg

Svart I <3 NY-tröja

Marinblå halsduk.

När jag kom hit förra lördagen hade vi lite paketöppning. Jag delade ut presenter till alla i familjen och även jag fick några presenter från dem. Vad jag fick ser ni här ovan.

NY Giants vs. SF 49ers

Jag är ledig på söndagar och just denna dag har spenderats uppe på mitt rum, i min säng, med film och tv-serier som jag har missat de senaste veckorna. Kollade på Step Up 3D som faktiskt var riktigt bra, och sen blev det The Lying Game, Gossip Girl och lite The Good Wife innan det var dags för match mellan New York Giants och San Francisco 49ers (american football). Som den new yorker jag vill vara, hejar jag såklart på Giants. Jag vet inte riktigt hur det går i matchen, den håller fortfarande på tror jag, men det stod iaf 17-17 när jag gick upp till mig. Hoppas att Giants vinner, Superbowl nästa isf!

Nu är det dags för sömn och imorrn blir det jobb igen.

Update: Giants vann matchen med 20-17!

Bildbomb från New York


Jag och Denisse gick av bussen på Times Square och möttes av det här. Ingen snö, men däremot väldigt mycket slask.

The New York Times.

Vi gick en liten bit och kom till slut hit.

Jag och Denisse.

Vi köpte varsin hotdog till lunch på Times Square, ananasgrejen på min var helt galet god.

Vi gick till Hard Rock Cafe och kikade en snabbis.

Hard Rock Cafe.

Gick en liten bit och hittade Late Show with David Letterman.

Tunnelbanan tog oss från Broadway till Central Park West.

Vi bestämde oss för att besöka American Museum of Natural History! För er som inte vet det så är detta museet där Natt på museet (Night at the Museum) utspelar sig.

På andra sidan ligger Central Park.

Vi hittade lejon...

... coola gubbar...

... en helt enorm stubbe (trädet planterades 500 e.KR och fälldes 1891)...


... och dinosaurier!

American Museum of Natural History by night.

Central Park.

Utsikten från Central Park - helt jäkla fantastiskt. Detta är något som man måste uppleva i verkligheten, i det här fallet så säger en bild absolut ingenting!

Vi åt middag på Shake Shack på Columbus Avenue. Första gången jag äter hamburgare i USA och den gjorde mig inte besviken.

Avslutade sen kvällen med en brownie till efterrätt på Magnolia Bakery. Detta ställe är världskänt för sina cupcakes. Nästa gång ska jag testa en, jag lovar...

Lite så här såg det ut igår när jag och Denisse var i NYC. Vi var där i ungefär 8 timmar, varav 3 spenderades på museet (det är förresten inte värt att betala 19 dollar för att gå in där...), och vi hann inte göra mycket alls egentligen. Jag måste åka tillbaka hit, det finns så mycket som jag vill se i New York! Tur att jag bor så nära. 

Hoppas att ni gillar bilder, jag vet att det blev ganska många den här gången, men så kan det bli ibland. Deal with it ;)

One week

Oops, glömde att jag skulle säga detta oxå... Jag har nu varit hos min host family i en vecka och under den tiden har jag hunnit:

- Bryta tre olika trafikregler
- Åka till NYC en gång
- Fika på Starbucks två gånger
- Besöka CVS tre gånger
- Äta pizza tre gånger
- Typ förstöra min toalett två gånger

Bra vecka va?

Day After Yesterday


Valley Road

Valley Road åt andra hållet

Kiel's

(Angående rubriken, jag hoppas att ni förstår att jag tänker på filmen Day After Tomorrow)

Jag trodde ärligt talat att jag skulle slippa snön i år så när K berättade att det skulle komma snö under natten så tänkte jag att vädersnubbarna säkert inte kommer ha rätt, hur ofta har de det lixom? Oj så rätt de hade. Jag vet inte exakt hur mycket snö det var, men tillräckligt iaf. Inte trodde ni väl att Montclair skulle se så annorlunda ut idag jämfört med igår? Jag kände knappt igen mig. Jag lyckades iaf hitta till Kiel's och köpte mina bussbiljetter, sen stod jag utanför och väntade på att den jäkla bussen skulle komma. 45 minuter försenad blev den, men jag lyckades iaf ta mig till NYC och har haft en superdag där.

New York, I love you


Bild 1: Tagen på Top of the Rock (Rockefeller Center)
Bild 2+3: Times Square!

See ya soon NY! Ni kommer få massor av bilder därifrån senare idag, om jag nu lyckas med att vara turist utan att vara turistig...

Välkomna till Upper Montclair!


Valley Road rakt fram.

Typ så här ser det ut på alla gator i området.

Busshållsplats.

De flesta husen ser ut som eller liknar dessa.

Här finns väldigt många träd, det borde Sverige testa!

De flesta butikerna finns i hus som liknar dessa. Just detta är apoteket Kiel's som ligger ungefär en minuts promenad från mig.

Min gata!

När jag gick hem från banken och Starbucks idag så tog jag några bilder, mest för pappas skull som gärna vill se hur det ser ut här, men även för er andra såklart.

Ja, så här ser det alltså ut när man går/kör från Valley Road och hem till mig. Montclair är ett väldigt fint område, det är här alla rika familjer väljer att bo. Enligt den trevlige amerikanen som jag och Hanna pratade med på planet från Wien så finns det mycket "gamla pengar" här och ja, jag håller med. Men jag trivs! Så skönt att bo i ett lugnt område bara ett par minuter från shoppinggatan Valley Road som sen leder till de andra stora gatorna här, Bloomfield Avenue och Grove Street. Måste erkänna oxå att det är ett ännu större plus att jag bor bara en 50 minuter lång bussresa från New York City...

Bankkonto: check

Jag är nu officiellt en NJ-invånare! Öppnade ett bankkonto på Bank of America idag så nu kommer lönen landa där varje vecka istället för i handen. Tror jag. Jag har iaf ett bankkonto som kommer göra det lättare för mig att få mitt amerikanska körkort om nån månad. Bankmannen, Glenn Toreo eller nåt sånt där, var jättesnäll och förklarade väldigt ingående för mig hur allting funkade. Sånt gillar vi! Efter att jag hade varit på banken fick jag äntligen köpt min handkräm och sen en vanilla latte på Starbucks (om ni gillar Espresso House's vanilla latte så kommer ni ÄLSKA den från Starbucks). Kikade in på GAP (typ amerikanska motsvarigheten till H&M) och hittade en assnygg väska för $125 vilket kändes lite väl saftigt för den... Får fundera lite grann på det. Efter att ha kollat där, traskade jag hemåt igen. Ja, jag gick. Jag tänkte först ta bilen ner, men insåg att det visserligen är kallt men vädret är fantastiskt och det är bara en 15 minuters promenad dit så det var ju perfekt att gå istället. Nyttigt både för mig och miljön. Dock är jag inte riktigt lika nyttig just nu, köpte glass förut så jag smaskar på den...

Payday

Idag fick jag min första lön, woho! Känns gött, fast det som jag tycker ännu mer om att få, det är beröm. I tisdags sa B att han tyckte att jag hanterade A och C väldigt bra (de är ju syskon och bråkar en hel del, speciellt på morgonen, och är ganska tykna mot varandra) och att han önskade att han kunde vara så lugn som jag är. K säger att jag har en seriositet (jag vet inte ens om det är ett ord, men det är vad hon sa iaf) och ett lugn som gör att barnen förstår att jag menar allvar utan att vara elak. Imorse när jag fixade med lunchen till kidsen så sa C att han tycker att jag hittills har gjort ett bra jobb med A och alla tester hon utsatt mig för. Känns bra!

Idag har jag en ledig förmiddag, ingen tvätt eller disk att ta hand om, utan bara lugnt och skönt. Jag tänkte åka ner till banken nu och sen sätta mig i soffan med en film eller nåt och bara chilla. Imorgon ska jag in till NYC med Denisse, so excited!

Sweet Bon

Mina händer luktar selleri. Jag har tvättat dom säkert tre gånger sen jag skar upp sellerin till kvällens middag men ändå luktar de fortfarande. VARFÖR?? Jag blir galen. 

Anyways. Jag har precis krupit ner i sängen och äter godis. Äpplegodisar från Sweet Bon minsann så lite nyttigare än vanligt godis kanske? Haha, skulle inte tro det. Men goda är de iaf, precis vad jag behövde nu. Jag är jättetrött verkligen! Dagen har egentligen inte alls varit jobbig, jag har bara haft C hemma då A ville ha en playdate så jag har mest suttit i soffan och kollat på när C byggt på sin Bionicle (lego). Måste vara allt tvättande som jag har ägnat mig åt idag, tror jag körde fyra maskiner med tvätt eller nåt sånt. Det kan oxå vara så att jag är extremt trött pga A som har varit lite jobbig mot mig nu ikväll. Hon försöker hela tiden få mig att bli arg på henne och ikväll var det jäkligt nära att jag tappade humöret totalt. Dock är jag ganska envis som ni säkert vet så jag tänker inte låta henne vinna utan jag håller humöret uppe tills hon inser att det inte är nån idé att försöka längre. K sa i söndags att A kommer testa mig väldigt mycket denna vecka och kanske även nästa vecka, så jag hoppas att det blir bättre sen. Barnen är helt underbara egentligen, men just med A är det lite svårt ibland. 

Eftersom att jag skypade med familjen i typ tre timmar idag så hann jag inte med att besöka Bank of America eller CVS så jag får göra det imorgon istället. Tänkte oxå ta en promenad runt i området där jag bor och ta lite kort så att jag kan visa er hur det ser ut här :)

Torsdag

Sitter just nu i soffan och skypar med familjen hemma i Sverige och har gjort det i drygt två timmar. Samtidigt tvättar jag mina och barnens kläder och snart är det väl dags att fixa lite lunch och sen hämta barnen i skolan. Skulle egentligen behöva åka bort till CVS och köpa handkräm samt öppna ett bankkonto på Bank of America, men om jag inte hinner det idag så får jag ta det imorgon istället. 

I helgen är jag ledig och funderar på att kanske åka in till NYC en dag. Längtar så efter min favoritstad!

Day 2

Har haft en riktigt bra dag i Montclair idag! Mötte upp Lena på Starbucks där vi satt i två timmar (vi hade uppenbarligen mycket att prata om) innan jag åkte hem och gick ut med hunden och sen hämtade A och C från skolan. Jag var även inne på CVS en snabbis och köpte bland annat hårnålar som jag av någon anledning inte tog med mig hemifrån? Sen blev det lite snacks och läxor innan B kom hem från jobbet och hjälpte A med hennes Geo Bee meeting (de typ lär sig massa geografi). Fick hämta K på tågstationen och sen slutade jag. Nu ska jag underhålla mig med amerikanska ELLE ett tag, hörs imorgon!

Frukost

Min andra morgon i Montclair gick nästan ännu bättre än första. Förutom lite dåligt morgonhumör från vissa så gick det jättebra! Jag har insett att jag kan sova 15 minuter längre om jag vill för jag behöver inte väcka kidsen så nu har jag sovmorgon till klockan 7, haha. Det gör dock stor skillnad!

Just nu äter jag frukost, jag hade först tänkt koka ägg men så var alla ägg slut. Gissar att K gjorde slut på dem igår när det blev omelett till middag. Istället för ägg så äter jag Banilla-youghurt (banan/vanilj) med mandelflingor, cashewnötter och bananbitar i, en liten macka med parmaskinka och tomat och så ett glas juice till det. MUMS. Snart ska jag åka ner till Starbucks och träffa en au pair från Tyskland, sen blir det kanske kanske lite shopping oxå, we'll see.

First day at work

Då var första dagen avklarad! Jag har iofs varit ledig i ett par timmar, har läst igenom mina drygt 500 blogginlägg på Bloglovin. Jag har inte varit inloggad på Bloglovin på över en vecka, det ni! Ni som känner mig vet att jag är sjukt beroende av bloggar så det här var stort, haha.

Så, dagen har bestått av bilkörning typ. Åkte till Seton Hall med Denisse imorse runt 10, sen till Valley Road för att köpa schampo på CVS (ett pharmacy där man kan hitta precis vad som helst - tidningar, smink, schampo, batterier, mat, huvudvärkstabletter...), efter det skulle kidsen hämtas och sen bar det av till after school activities, basket och art class, sen slutade jag. En intensiv men rolig första dag på jobbet kan man väl säga!

På Seton Hall fick jag veta att min kurs som jag vill läsa tyvärr redan var fullbokad och detsamma med alla andra liknande kurser. Jag vet inte riktigt hur jag ska lösa detta, tydligen får jag bara söka kurser en vecka innan de börjar så chansen att jag får plugga det jag vill känns inte så jättestor just nu. Men det löser sig, det gör det alltid. I värsta fall får jag väl plugga hela sommaren eller ta två kurser till hösten.

2012/01/17

Idag jobbar jag min första dag här och hittills har det gått bra! Kidsen skötte sig nästan perfekt, jag lyckades få ihop deras lunch boxes och om några timmar ska jag hämta dem från skolan. Nu ska jag dock till Seton Hall med Denisse, hörs senare!

2012/01/16

Idag har jag kört runt lite grann här i Montclair samt tagit en tur till South Orange för att kolla vart på Seton Hall jag ska gå imorgon. Jag är ärligt talat lite nervös för det men jag är inte ensam som tur är, en au pair vid namn Denisse ska följa med oxå. Det kan nog bli trevligt! Imorgon ska jag även jobba min första dag som au pair här, vilket jag oxå är nervös för men så länge jag lyckas hitta till skolan för att hämta dem och sen till the Art Museum och basketträningen så är jag nöjd!

Kvällen spenderades tillsammans med Montclairs svenska au pair, Julia, och hennes två kompisar Anika och Jozien. Riktigt trevliga tjejer allihopa så det kan nog bli bra det här! Det är roligt att våra kids är i ungefär samma åldrar så alla fyra är lediga hela dagarna. Om jag nån gång känner mig ensam så är det bara att åka hem till nån av dem ;) Nu är det dags för sängen, jag ska upp om ungefär 7 timmar. Dock är jag ganska trött så förhoppningsvis somnar jag fort...

Hej från Montclair

Nu har jag varit hos min host family i snart två dygn. Jag har ännu inte kommit in i rutinerna men det krävs u mer än två dagar för det, så jag väntar tålmodigt, haha. I lördags när jag kom hit så käkade vi middag på en italiensk restaurang, för min del blev det en pizza med mozarellaost och grejer på. Jag slocknade ganska fort efter det, jetlagen är fortfarande ganska jobbig (inte så jobbig som jag trodde dock). Igår åkte jag och kidsen till en ishall och åkte lite skridskor med pappan, plus att jag lyckades hitta en laddare till min dator så nu är jag back on track med det, kunde oxå kolla min mail som jag inte gjort på många dagar, much needed! Ringde oxå hem till familjen och pratade med dem ett tag. 

Idag började jag med att skypa med Mona, svara på några mail och snart blir det frukost. Senare idag ska jag och B ut med bilen och köra lite grann igen, jag ska få lära mig hur GPSen funkar samt hitta runt i Montclair. Vi får väl se hur det går, men förhoppningsvis smärtfritt. Igår när jag körde så gick det bra, förutom att jag nästan missade att svänga in vid huset men jag körde inte på nån så det var väl en lyckad tur ;) Ikväll ska jag antagligen träffa några andra au pairer här i Montclair, det verkar som att det blir säsongspremiären av Gossip Girl hemma hos någon. Känns bra!

In Stamford

Just nu är det lunchrast här på Au Pair in America Orientation course, så jag passar på att kolla Facebook, mailen ocg så är jag inloggad på Skype men ingen verkar sugen på att prata med mig? Nu är dessutom betteriet slut och min laddare funkar inte i adaptern som Expert sålde till mig så jag måste skaffa mig en ny amerikansk sak. Ska bli spännande! Eftersom jag inte har nåt batteri kvar, blir det ingen ny update förrän lördag eller söndag. Hörs då!

Hej USA!

För sex timmar sedan landade jag i USA, på JFK som bjöd på timmeslånga köer till Visitors/Visa-diskarna. Önskar så att jag var en American Citizen eller så, men icke. Vi lyckades iaf ta oss igenom kontrollerna utan problem vilket väl var det viktigaste. 

Men äventyret började redan kl 3 imorse. Eller snarare halv 3, då jag vaknade efter att ha sovit 40 minuter. Klockan 5 checkade jag och Hanna in våra väskor och sen var det avsked som gällde. Hittills har jag inte varit nervös, jag har nog inte ens fattat vad det är jag ger mig in på, men när jag senare på morgonen satte mig på planet mot Wien, kom jag på att jag ska vara borta i ett helt jävla år. Det är ganska lång tid ändå. Men innan jag hann hoppa av planet, så rullade det iväg. Tur var väl det ;) Halv 10 var vi på Wiens flygplats och fick byta boardingpass och grejer vilket vi inte hade en aning om att man skulle göra, men allt löste sig ändå och vi kom på OS087 mot New York. Flygresan bestod mest av sömn men även diskussioner om Montclair/Scotch Plains och politik både i USA och i Sverige med vår granne, en amerikan som röstar mot Barack Obama. Det fick oss att tänka på att det är val i USA i höst, ska bli spännande att uppleva det oxå! 

Efter de timmeslånga köerna till Visitors/Visa-diskarna, lyckades vi ta oss ut till Ground Transportion där två damer från Au Pair in America väntade på oss. En skumpig bussresa till Stamford, Connecticut, senare så var vi då äntligen på hotellet. Vi bor på Sheraton Hotel och sängen är UNDERBAR (se bilden lixom, säger väl allt, hihi). Imorgon börjar dock allvaret, då drar alla classes igång med start kl 07.00 och de håller på till 19.30 imorgon kväll. På fredag ska vi in till NYC på en guidad tur och sen blir det Montclair nästa! Excited!!

Sista natten i Sverige

Dagen som kändes så sjukt långt bort är nu här - sista dagen i Sverige. Eller ja, dagen är väl egentligen slut, men sista natten då. Denna tisdag har spenderats med nära och kära, folk har droppat in under hela dagen. Lilla faster kom hit, sen Louise, efter det mötte vi upp Mona och på kvällen var farmor och farfar här en liten stund. Det är så svårt att säga hej då till alla, men imorgon kommer bli ännu svårare då det är dags att säga hej då till mormor, mamma, pappa, Daniel, Simon, Mona och Louise... Förhoppningsvis kommer jag över saknaden ganska fort.

Nu ska jag packa färdigt handbagaget och sen krypa ner i min älskade säng för sista gången på ett år. Kanske att jag kan uppdatera på flygplatsen, annars hörs vi i USA!

Packing in progress

Med 36 timmar kvar kändes det rätt att börja packa. Efter att ha bott i en liten väska halva sommaren, kan man ju tycka att det där med packning inte ska vara så svårt. Trust me, det är sjukt svårt. Hur mycket kläder ska man egentligen ta med sig? Är det verkligen nödvändigt med tre jackor? Ska jag ta med den där tröjan som jag använt en gång?

Den sista måltiden

Igår kastade jag ut föräldrar och syskon och bjöd in mina fina vänner; Louise, Sabina, Ellen och Mona. Förutom mycket skratt och prat, bjöds det på hamburgare (of course) och snabb cheesecake till efterrätt plus lite göttiga snacks. De lyckades även få mig att förstå att jag är alldeles för snäll ibland. Välbehövligt måste jag säga! Jag har världens bästa vänner och jäklar så jag kommer sakna dem. Ett år känns plötsligt som en hel evighet. 

Nu är det 3 ½ dygn kvar tills jag lämnar Sverige. Känns så himla overkligt, fortfarande. Det påminner mig om att jag borde börja packa oxå, hehe...

Bilder: Privat + Mona

RSS 2.0