2012-09-30

Det är en löjligt glad tjej som sitter framför laptopen just nu. Varför? Jo, helgen gick bra, jag är äntligen ledig, jag såg en helgrym film igår (Hotel Transylvania, måste ses!!) men framför allt på grund av vad mina fantastiska värdföräldrar hade med sig hem till mig idag - en iPhone. Visserligen inte den senaste modellen eller ens den innan det, men en iPhone 4 funkar rätt fint ändå kan jag tala om. Så ja, typ 100 år efter alla andra så har jag temporärt (jag ska lämna tillbaka den innan jag åker hem) blivit med iPhone. Känns bra. Nu måste ni tipsa mig om alla appar och sånt där som man kan ladda ner!

Helgen gick som sagt bra. Lite sura miner blev det, men vad annat kan man förvänta sig av två barn som är helt olika? K och B åkte hemifrån runt 12:30 igår och efter lite lunch, en promenad med hunden och spel på datorn och Wii'et så hade C en playdate och jag tog med mig A till Let's YO där vi spelade schack och andra kul spel på deras iPads. Efter playdate, frozen yogurt och middag så åkte vi till bion och såg Hotel Transylvania som var helt fantastiskt bra. Jag vet att jag är 20 men jag tycker ändå att filmen var urbra. HÄR kan ni se trailern för filmen, om ni inte redan har sett den. Efter bion åkte vi hem och stoppade C i säng och sen kollade jag och A på film fram till kl 00:35 - inte så himla smart med tanke på att jag skulle upp tidigt idag för att skjutsa C till ett scoutmöte. Medan C var iväg med sin scouttrupp så läste jag min Fifty Shades Darker (andra delen i Fifty Shades-trilogin) för A sov fortfarande. När C kom hem igen så kittlade jag henne tills hon vaknade, det är alltid lika kul ;) Mina host parents kom hem för ett par timmar sen och nu är alla ute ur huset; B är på flygplatsen för att kolla flygbiljetter till Texas för imorgon, K och kidsen är och handlar lite matvaror vilket verkligen behövs. Nu ska jag leka med min iPhone en stund, gud så jag älskar nya prylar! :D

2012-09-28

Hjälp, vart tar dagarna vägen egentligen? På måndag, alltså om två dagar, är det för fasen oktober. Oktober! Dags för mig att skicka in mina papper om min hemflight och det lutar åt att det blir hemgång den 9 januari 2013. Så surrealestiskt. Men jag ser väldigt mycket fram emot det.

Hade det varit en vanlig helg den här veckan så hade jag sagt TGIF, men nu är det ingen vanlig helg då mina host parents ska iväg över helgen och jag är ensam hemma med kidsen och jobbar alltså från imorgon kl 12 till söndag kl 12 så det är verkligen ingen TGIF-fredag idag. Förhoppningsvis blir det inte alltför jobbigt dock, C har en playdate, A ville åka till Let's YO! och på kvällen ska vi på bio. Men jäklar alltså, det tar på krafterna att jobba 7 dagar i sträck (och nu låter jag väl sådär bortskämd, men helt ärligt så bryr jag mig inte om det för det ÄR tufft att jobba 7 dagar i rad). Eller vänta lite, det kommer bli mer än så - minst 12 dagar i sträck blir det. Jag är inte ledig förrän tidigast nästa lördag. Härligt... 

Som jag skrev i inlägget här under så åkte jag upp till ECC och anmälde mig till engelskakursen. Efter det hämtade jag hem hunden från groomern, även sånt ingår i mina arbetsuppgifter tydligen, och resten av eftermiddagen bestod av att bygga med lego och kappla, leta efter spindlar och hoppa studsmatta. Vi var alla tre på studsmattan idag och vi hade görkul verkligen! På kvällen bjöd jag, A och C på middag; K och B firar 15 år som gifta den här helgen (vilket är anledningen till att jag måste jobba) så A bestämde att vi skulle ta på oss våra finaste kläder (åååh, C var så söt i sin kostym!) och så gjorde jag svenska pannkakor till middag tillsammans med barnen medan K och B kollade på film. Till efterrätt blev det hembakad äpplepaj med vaniljsås importerad från Sverige, så kvällen fick änna ett svenskt tema. Mysigt var det, och uppskattningen jag fick från mina fantastiska värdföräldrar slår allt. Aldrig tidigare har jag fått höra så fina ord. Då känns det lite mer okej att jag spenderade nästan hela min fredagskväll på matlagning ;) Efteråt mötte jag upp Franzi en snabbis och nu är det minsann dags för mig att sova, jag är helt slut och helgen lär ju inte bli lugnare... Nu blev det ett sånt där långt inlägg igen. Ber så hemskt mycket om ursäkt. Ber oxå om ursäkt om den bittra tonen som används här och där, men för det första så är jag långt ifrån taggad på att jobba en hel helg, för det andra så har jag (eller snarare min host dad) fått väldigt dåliga nyheter från Texas vilket såklart påverkar mig. Tyvärr kan jag inte skriva något om det här, men vissa av er förstår nog vad det handlar om ändå. Aja, dags för sängen, godnatt!

Effective Writing

Men se där, jag har lyckats ta tag i det där med skolan minsann! Från och med nästa fredag kommer jag hänga på Essex County College varje fredag mellan 9:30-12:30 för att skriva massa på engelska. Jag har hört att engelskakurserna här inte är särskilt svåra då de riktar sig mot de som har engelska som sitt andraspråk, fast det är snarare folk som inte kan engelska över huvud taget som tar såna kurser... Hur som helst så ska det faktiskt bli rätt kul att gå på den här kursen och att ha något att göra på dagarna!

2012-09-27

Jag mötte upp Rilana idag, vi har inte setts sen i måndags (omg) så det var änna på tiden. Vi pratade iaf om vad våra familjer och så tänker om det här med att vi är au pairer i USA, lixom vad folk tror att vi gör på dagarna. Ofta hör man folk säga att det bara handlar om att leka med barnen ungefär, men det är så himla mycket mer än så. Jag brukar kika in på en blogg som skrivs av en tjej som är au pair i New Jersey, ganska nära mig, som har yngre barn och jag är så sjukt imponerad av henne - jag vet att jag aldrig någonsin skulle klara av att ha två småttingar hemma med mig hela dagarna men hon verkar klara det galant. Hon delade iaf med sig av hur en vanlig dag kan se ut för henne, vilket ju var en kul idé så jag tänkte göra detsamma och idag är en helt perfekt dag att berätta om för den har varit så jäkla crazy så det är inte sant alltså... Massvis med läxor, simträning och föräldramöte i ett par timmar. Mitt tålamod har verkligen prövats idag. Anyway, here we go: en dag i mitt au pair-liv!

7:00: Alarmet går igång och jag snoozar i ungefär 20 minuter innan jag tar mig ur sängen, klär på mig, borstar tänderna och går ner till köket där C förhoppningsvis äter frukost.
8:25: Säger till C att ta på sig sina sneakers.
8:30: Säger till C att ta på sig sina sneakers (igen), sin hoodie och sin ryggsäck.
8:35: Börja knalla bort mot busstoppet.
8:42: C hoppar på bussen, jag och hunden går hem och äter frukost, bäddar barnens sängar och diskar upp efter frukosten. 
11:10: Tar hunden på en promenad.
11:30: Hämtar Rilana, åker till banken och sen till Let's YO!.
14:00: Hemma igen och tömmer diskmaskinen, plockar undan lite grann på bordet och köksön och väntar på att A ska komma hem från skolan.
14:35: A kommer hem från skolan, slänger sig i soffan och ber mig göra en smoothie. Snäll som jag är, gör jag såklart detta till henne.
14:58: Säger till A att hon kan läsa 5 minuter till men sen måste hon börja med läxorna. A håller med mig.
15:20: A är påväg att börja med läxorna, men kommer på att hon måste göra något annat först. 
15:40: A börjar äntligen med sina läxor, efter mycket tjat från min sida. Matte, Social Studies, Science och Language Arts stod på läxschemat idag. Under tiden som hon jobbar på sina läxor, gör jag ett worksheet för C med lite matteuppgifter.
15:50: Kommer på att jag måste hämta C från bussen. Drar mig bort dit tillsammans med hunden.
16:10: Hemma med C, fixar snack och säger till honom att börja med läxorna då han har en hel del att göra.
16:40: B kommer hem från jobbet, väldigt mycket tidigare än vanligt då det är en så pass stressig eftermiddag. Jag hjälper C med hans läxor, B hjälper A med hennes läxor.
16:50: A blir skitsur på grund av att B vill att hon ska rätta till några fel i matten som hon hade gjort.
17:30: A och B blir ännu surare på varandra (åh så jag känner igen mig i detta beteende...), C avslutar sin läxa.
18:10: B säger till A att göra sig klar för simträningen. A skriker att hon inte tänker åka dit.
18:15: B säger till mig att jag måste ta A till simningen då han ska hämta K vid tåget och sen åka till föräldramötet. Jag säger till A att hon måste börja göra sig iordning. Efter 10 minuters gräl med mig tar hon äntligen på sig sina badkläder.
18:29: Påväg mot simningen, äntligen!
19:25: Vi hämtar hem en oerhört sur A från simningen.
19:40: Middag! A är fortfarande på sjukt dåligt humör och middagen blir väl inte den trevligaste middagen jag har varit med om.
20:15: C börjar stöka runt nere i köket och jag ber honom gång på gång att gå upp och borsta tänderna, men han vägrar lyssna.
20:35: C lyssnar äntligen och hoppar i säng. A får några minuter till att läsa.
21:05: A bestämmer sig för att släcka och gå och lägga sig. I samma veva kommer K och B hem från föräldramötet. Vi går igenom kidsens läxor lite snabbt, sen får jag äntligen gå upp till mitt rum och krypa ner i soffan.

Ja, nu sitter jag alltså här i soffan och kollar på Elementary, en ny Sherlock Holmes-serie. Helt okej faktiskt,  men jag vet inte riktigt om jag kommer följa den om jag ska vara ärlig... Aja. Jag hoppas att ni enjoyed min dag, den är egentligen lite crazier än vad det vanligtvis är, men så här kan det alltså gå till i en au pairs liv. Imorgon ska jag åka till West Caldwell och registrera mig för en kurs där! Det blir en engelskakurs som fokuserar på skrivande. Förhoppningsvis kan jag lära mig något nytt... Nu blir det dock sängen, hörs imorgon!

2012-09-25

Okej, det som hände igår med läxorna var visst inte such a big deal. Känns skönt det. 

Min dag var himla trevlig. Jag fixade lite med tvätten först, sen mötte jag upp en ny au pair från Tyskland, Carla, och hennes kompis från England på Starbucks i downtown Montclair för en snabb kaffe. Stötte på Franzi och Jana när jag var på posten, samt Julia och Michele utanför Starbucks i Upper Montclair, dock stannade jag inte länge då jag skulle ta vovven på promenad och lite sådär. Kidsen hade inga läxor idag så jag kunde typ bara slappa hela eftermiddagen. Spelade lite basket, fotboll och tennis med C, sen bar det av till A's simträning för första gången sen typ maj eller nåt. Under den timmen hon var där så hann jag prata massor med min mysiga värdfamilj vilket C var himla glad över, han brukar ofta säga till mig att jag träffar mina vänner för ofta... :P 

Kvällens planer var att kolla på säsongspremiären av New Girl, men så smsade Julia och sa att den där hetare-än-hetast-killen på Let's YO! jobbade idag igen, så då råkade det visst bli en sväng dit... Och där träffade jag, förutom Julia, Nawal, Sabine, Lisa, Michele och massor av folk från Cultural Care, bland annat en kille! Ja, ni läste rätt - en manlig au pair. Från Venezuela. Han har varit här i tre år nu, så han kan verkligen Montclair och New York. Ganska coolt, och framförallt roligt att prata med en kille. Det händer lixom inte alltför ofta här borta. 

Imorgon är jag ledig större delen av dagen, det är en annan judisk högtid (kommer tyvärr inte ihåg namnet just nu, men jag ska berätta mer om det imorgon) och min värdmamma är hemma från jobbet så jag ska bara vara med kidsen ungefär två timmar, sen är jag ledig resten av dagen. Det är ju härligt kan tyckas, men då kan jag tala om att inga barn har skola imorgon vilket betyder att alla au pairer kommer jobba hela dagen vilket betyder att jag inte har nån att umgås med. Så ja, mina planer för imorgon blir väl att kolla på Svenska Hollywoodfruar, ta en promenad kanske, eller en sväng till gymmet där jag inte har satt min fot på typ en månad? Vi får väl se vad som händer. På kvällen ska jag iaf hem till Franzi och fira den här judiska högtiden, tillsammans med hennes värdfamilj och min värdfamilj (ni vet, de känner ju varandra sådär superbra) så det kan nog bli mysigt men fram till dess vet jag som sagt inte vad som händer. Oj oj, nu blir detta ett extremt långt inlägg märker jag... Ska nog avsluta det nu, så att ni orkar läsa allting. Happy Wednesday guys!

US State Quiz

Om ni nån gång har extremt tråkigt på jobbet eller så, så kan ni klicka er in HÄR och se hur många av USAs stater ni faktiskt kan. Första gången jag gjorde detta så hade jag fått ihop 45 stater på 10 minuter. Nu klarar jag av alla på under 5 minuter. Testa och berätta hur många rätt ni får!

2012-09-24

Min dag började bra med kaffe på Starbucks med Rilana och Julia, men sen gick det fan bara utför... Fy alltså. En riktig skitdag rent ut sagt. Jag tänker inte gå in på detaljer, men det är de där jäkla läxorna igen. Seriöst, jag hatar läxor. Tänk hur fantastiskt enkelt mitt jobb skulle vara om kidsen inte hade några läxor. Eller iaf om de hade samma slags läxor som Simon har, typ glosor och lite matte då och då, det hade inte varit några som helst problem. Jag menar, A är lika gammal som Simon och har dubbelt så mycket läxor som honom - varje dag. Det är inte så att hon får en uppgift på måndagen som ska vara klar på torsdag eller fredag, utan hon får fyra uppgifter varje dag som ska vara färdig dagen efter. Trots att amerikaner gör så himla mycket i skolan, så är de ändå sjukt korkade. Jag får lixom inte riktigt ihop det - nånstans måste det gå fel. Men var? I high school? I college? Eller så kanske det är så att barnen får så himla mycket läxor och orkar inte göra klart allt utan struntar i hälften och så blir de korkade pga det. Vad vet jag. 

Nä, idag var ingen bra dag som ni märker. Men min kväll var rätt mysig. Jag följde med Rilana, Lisa och Nawal till Let's YO! där vi bara tjötade en massa samt smaskade på ögongodis, en av killarna som jobbar där är på riktigt hetare än hetast. Så det var ju lite skoj sådär. Nu ska jag glömma allt som har hänt idag och läsa Fifty Shades. Det behöver jag.

The Highline

Faster S bad mig för jättelängesen att posta bilder från The Highline, dock har jag inte varit där på ett tag men så när jag tog Franzi och Rilana dit igår så tog jag massvis med bilder, så här har ni ett par stycken.

Min bebis

Om ni har varit inloggade på Facebook nån gång under de senaste 14 timmarna så har ni redan sett bilder på det som gömde sig i påsen från Michael Kors. Om ni inte har varit inloggade på Facebook nån gång under de senaste 14 timmarna så har ni inte sett bilder på det som gömde sig i påsen från Michael Kors. Så, here you go: en Hamilton Tote Bag i brunt läder med gulddetaljer blev det. Så.Fin. Jag är helt kär. Visst var den dyr som satan, men det är samtidigt en väska som jag vet att jag kommer använda mycket. Man får ju passa på när man befinner sig i USA, tjänar pengar och inte har några stora utgifter. Min väska har redan varit ute på äventyr; första gången igår kväll när jag var på Let's YO! med Franzi samt imorse när jag lämnade av C på skolan, tankade bilen och köpte kaffe på Starbucks. Nästa stora inköp blir en iPhone, så nu gäller det minsann att spara...

2012-09-23

Pic 1: Bryant Park. Pic 2: Central Park. Pic 3-5: The High Line. Pic 6: New in!

Idag blev det en sväng till New York tillsammans med Rilana och Franzi. Det var deras första gång i NY så det blev en riktigt turistig dag med många roliga sevärdheter: Times Square, Bryant Park, Fifth Avenue, Central Park, The High Line, Madison Square Garden och så lite Times Square igen. Riktigt rolig dag, dock en ganska dyr sådan för min del. Som ni kan se så fick jag med mig någonting från Michael Kors, vad ska jag visa lite senare. Hoppas ni har haft en trevlig söndag och får en himla bra måndag!

2012-09-22

Lördagar alltså, som jag älskar dem. Iaf lediga lördagar. Idag vaknade jag först 7:30 och kollade mailen, Facebook och bloggen (ni lämnar inte många kommentarer här längre, lite småtråkigt måste jag säga) och sen kröp jag ner i sängen igen och trodde väl att jag skulle läsa Fifty Shades, men icke sa nicke - två sekunder senare sov jag som en jäkla stock. Och jag sov och sov och sov, ända fram till kl 12. 12 lixom, hallå eller?? Inte okej - där var den dagen försvunnen. Typ. Efter frukost kollade jag på Svenska Hollywoodfruar (alltså, om inte Gunilla Persson snart drar sig ur SHF så kommer jag sluta titta på det där. Hemskare människa får man fan leta efter), sen blev det lite Hunger Games men filmen hackade så mycket så jag stängde av och kollade på Bunheads istället, som inte var sådär superspännande direkt... Och så åt jag middag med min värdfamilj idag, vilket var himla mysigt. Jag gillar att äta middag med dem på helger - alla är så relaxed och glada och sådär, på veckorna är det så himla mycket stress med läxor och aktiviteter så det blir inte samma avslappnade stämning. Så det var mysigt. Vi fick efterrätt oxå, French Apple Tart med Salted Caramel Ice Cream vilket inte var så dumt. Tvärtom faktiskt.

Nu ska jag kolla på min favoritfilm White Chicks och sen blir det mer Fifty Shades, jag är snart färdig med första boken!

2012-09-21

Hej helg! Så himla gött. Verkar oxå som att jag är helt ledig vilket såklart är ännu bättre. Idag åkte jag till Willowbrook en stund och kikade men kom inte hem med nånting alls. Bra det kanske. Har några saker som jag väldigt gärna vill köpa innan jag åker härifrån, så det gäller minsann att hålla hårt i slantarna. Anyways, jobbet gick bra idag oxå - varken A eller C hade läxor idag (love fredagar) så det blev bara massa skoj. Inte fel. Nu ska jag hänga med Julia och Rilana!

2012-09-20

Hallå där. Jag är precis hemkommen från Julia, hon fyllde år idag så vi firade med tårta, vatten (how fancy) och massa tjöt. Blev bara en kortis för mig då jag jobbade sent idag, men bättre det än ingenting alls får jag ju säga! Hade det iaf supermysigt. Resten av dagen har varit bra den oxå; mötte upp en tjej vid namn Sabine på Starbucks idag, senare joinade även Lisa och två andra, plus att Vivi och Leonie kom dit en snabb snabbis och så stannade Julia till snabbt oxå. Jag har med andra ord träffat massor av folk idag, ganska roligt! Jobbet idag var inte så fruktansvärt jobbigt, kidsen skötte sig bra med läxor och så. Nu ska jag dock sova, jobb imorgon som vanligt men sen är det helg!

2012-09-19

Idag är en sån där dag då jag vill dra härifrån så fort jag bara kan. Det har inte varit en dålig dag eller så, så jag vet ärligt talat inte varför jag känner så här just idag, det är väl höstvädret kanske? Jag har ingen aning. Det hände inget spännande alls idag, läxor som vanligt och sen har jag hållt mig uppe på mitt rum större delen av kvällen. Jag är sjukt trött idag och ska stänga av datorn nu och kolla lite på TV och läsa Fifty Shades (jag känner ibland att jag måste försvara dem lite grann... De är inte alls så hemska som alla verkar tro att de är). Blir dock tidigt i säng, jag är som sagt väldigt trött... 

My latest addiction

I början när jag var på Starbucks så drack jag alltid deras Vanilla latte. Sen började jag experimentera lite grann och testade på Caramel macchiato vilket blev min nya favorit. Efter ett tag insåg jag att det blev så himla dyrt och dessutom är det ju inte direkt hälsosamt att dricka latte hela tiden (eller?) så jag beställde vanligt kaffe med caramel syrup i istället. Tröttnade efter nån månad och gick tillbaka till min Caramel macchiato men för ett tag sen så fick jag en som var sjukt äcklig och ville därför aldrig mer dricka en CM så jag gick tillbaka till min Vanilla latte och har beställt den varje gång jag är på Starbucks - fram till igår. Då testade jag en Pumpkin Spice Latte och den var väldigt god måste jag säga. Jag kan tycka att kaffe med smak av pumpa inte låter sådär himla gott, men Julia sa att den var god så jag provade och fastnade totalt. Jag gillar den så mycket så att jag åkte tillbaka idag och köpte en till... Och här sitter jag nu, med min Pumpkin Latte. Inte fel. Regnet öser ner och det blåser, så inget passar väl bättre än lite pumpakaffe. Haha. Tänkte krypa upp i mitt fönster och läsa senaste skvallret om Jennifer Aniston (hon är tydligen gravid), Rob Pattinson och Kristen Stewart (ännu mer bråk) och Kourtney Kardashian (hon berättar sanningen om Scott's svek) och när jag är klar med tidningen så blir det väl lite Fifty Shades kan jag tänka mig. Vad gör ni idag? :)

Ett väldigt random inlägg

Eftersom att jag är ledig idag så har jag passat på att rensa min dator lite grann, jag hade över 1000 bilder på datorn som skulle flyttas över till den externa hårddisken. Detta ledde dock till att jag hittade massa bilder som jag helt har glömt bort att jag har tagit, och ni vet ju att sharing is caring (gud så jag älskar den frasen) så jag ville dela med mig av dem. Så ja, enjoy helt enkelt.


En bild på mig och min panter, Lakriz. Tänk att han har varit borta i drygt fyra år redan. Jag vet att folk tyckte att han var lite speciell och inte den mysigaste katten, men han var ändå min lilla älskling. Denna bild är nu min nya  skrivbordsbakgrund!

Jag har äntligen fått mitt VIP-kort på Starbucks! 

Jag och finaste bröderna på JFK den 22 augusti, dagen de kom hit. Visst var min skylt väldigt fin? Jag gjorde den faktiskt helt själv (fast A skulle egentligen hjälpt mig, men det blev inte så)!

2012-09-16

Gud, tiden rusar verkligen iväg! Snart är det oktober, sen blir det november, sen december och sen januari och då kommer jag hem... Gaah. Jag är såklart supertaggad på att komma tillbaka till älskade lilla Sverige, men samtidigt så känns det så konstigt att jag snart ska lämna mitt liv i Montclair och New York. Jag gissar att det är helt naturligt att känna så här, och om jag inte hade gjort det så hade jag nog blivit lite orolig - jag menar, jag har ju ändå spenderat ett år här snart. 

Idag blev det först lite skype med familjen, sen städade jag på mitt rum (jag kan faktiskt gå här inne nu, det har jag inte kunnat göra på säkert en månad) och läste senaste Us Weekly och People Magazine. Båda tidningarna hade samma cover story (vilket var anledningen till att jag köpte dem); bröllopet mellan Blake Lively och Ryan Reynolds vilket enligt mig är det värsta som har hänt hittills i år. På kvällen åt jag middag tillsammans med min värdfamilj vilket nästan aldrig händer på helger; jag är antingen iväg nånstans eller så är de iväg nånstans. Men idag var ingen vanlig söndag, för idag var det starten på Rosh Hashana, det judiska nyåret. Därför åt vi brisket, potatispannkakor, äpplen doppade i honung, ett speciellt bröd och något så ojudiskt som ugnsstekta grönsaker. Till efterrätt åt de den väldigt traditionella desserten Key Lime Pie, hmmm... ;) Jag hoppade efterrätten då jag skulle träffa Julia, Rilana, Lisa och Heike på InsaniTea. Hade en supermysig kväll. Imorgon är jag ledig då K tagit ledigt från jobbet för att det är Rosh Hashana, men jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på... Får se om det kanske blir en sväng till New York. Anyways, dags att läsa lite i Fifty Shades (min host dad frågade mig förut vad den handlade om, behöver jag säga att det blev ganska awkward?) och sen sooooova, hoppas ni får en trevlig måndag!

2012-09-15

Det senaste har jag inte riktigt känt samma sug efter att åka till New York. Jag har sett så mycket där så jag har börjat tröttna lite grann. Det finns fortfarande några saker kvar på min lista, men det är lixom småsaker som tar typ en timme att göra. Åka upp till Harlem lixom, det tar väl en 20 minuter med tunnelbanan, 20 minuter tillbaka och så ett par minuter där uppe. Nuförtiden blir det mestadels shopping eller parkhäng när jag är i New York. Så blev det även idag, men först efter att jag hade bockat av ännu en sak på min Att-göra-i-New-York-lista, nämligen ett besök i Williamsburg. 

Williamsburg är ett "grannskap" (love Google Translate) i Brooklyn, känt för bland annat sin Williamsburg Flea Market. Där var ingen loppis idag tyvärr, men däremot ett så kallat Smorgasburg (jag gissar att de egentligen vill säga smörgåsbord) där jag åt en av de godaste hamburgarna jag nånsin ätit i den här stan. Vaniljshaken var inte dum den heller, men framförallt hamburgaren var definitivt värd varenda krona. Dock, innan jag gick dit så hittade jag ett ställe som gjorde hela min dag och även sugen på ett återbesök, nämligen Konditori. Jajamän - ett svenskt konditori, bara sådär, mitt på N. 7th St. Snacka om att jag blev glad när jag hittade det helt random när jag letade efter vintagebutiker! Köpte mig en chailatte och kokosboll från den trevliga svenska tjejen som jobbade där inne och satte mig i en park och läste i min nya favoritbok, Fifty Shades of Grey (OMG va bra den är!! Tack mamma, pappa, Daniel och Simon för att ni gav mig hela trilogin, den kommer läsas ut snabbt!). Efteråt blev det alltså ett besök på Smorgasburg i East River State Park där jag tog lite kort på finaste utsikten över Midtown Manhattan, men sen åkte jag tillbaka till Manhattan och åkte upp til Bryant Park och läste lite mer i min bok. 

Väl hemma blev det till att göra mig iordning för att träffa en ny bekantskap, nämligen Franziska som precis kom till Montclair. Vi möttes upp runt 17:30 och vi åkte då till Let's Yo men gick sen vidare till Starbucks (där jag drack chailatte igen, mums). Jag var hemma kl 22 igen. Det är väl ett gott tecken? Att jag hängde med henne så länge? Hon var sjukt trevlig verkligen, supertrevlig tjej. Henne kommer jag se mer av, inte minst med tanke på att hon är ny au pair i min värdfamiljs bästa-kompisar-familj. 

Nu blir det lite Fifty Shades igen, laters! <3

2012-09-13

Imorgon är det fredag ju och jag är minsann ledig i helgen oxå, kan knappast bli bättre! Jag funderade på att åka till Boston på lördag, men jag jobbar imorgon kväll och det kommer nog bli lite stressigt att göra så som jag hade planerat, så jag struntar i det. Får ta det en annan dag istället :) 

Jag och A hade en riktigt mysig eftermiddag idag. Jag vet inte riktigt vad, men nånting har hänt under sommaren; hon är helt plötsligt världens goaste tjej med bara några få utbrott då och då. Innan sommaren var det verkligen helt tvärtom, då var hon sur på mig varenda jäkla dag typ. Men man ska väl inte klaga utan passa på att njuta av lugnet så länge det varar ;) Jag har oxå fått massor av rolig information om min hemresa i januari, samt träffat en tysk tjej vid namn Rilana. Ikväll blev det lite jobb, mina host parents var iväg på nåt skolmöte eller så. Slutligen blev det säsongspremiären av favoriten Glee, som jag längtat efter det! Det var precis lika bra som vanligt, fast kanske snäppet bättre då min favoritkaraktär har fått en bror som är minst lika snygg som han själv, haha. 

Nu blir det Catching Fire en stund och sen sängen. Puss på er!

2012-09-11

Som säkert alla vet så är det idag 11 år sedan attackerna den 11 september 2001. Dagen efter satt jag i ett klassrum på Ellös skola med Ingela Andersson som fröken och hade tyst minut för alla som på ett eller annat sätt påverkades av händelsen. Det är ungefär allt jag kommer ihåg av den händelsen - samt hur de på nyheterna visade upp bilder av hur ett utav de två planen kraschade in i det södra tornet. Jag var bara 9 år gammal den dagen så allt var väldigt overkligt och är det än idag... Undrar hur världen skulle sett ut om detta inte hade hänt? 

Anyways, enough of the sad stuff. Det har ju hänt roligheter idag oxå. Tex så hade jag och A väldigt kul när hon gjorde sina läxor. Matte var en av hennes assignments för dagen och ni som känner mig vet att matte är långt ifrån min starka sida, att hjälpa henne med matteläxan funkar lixom inte då hon gör saker som jag gjorde i B-kursen. Men idag hjälpte jag henne minsann! Det var mest procent och bråk som hon skulle göra idag vilket inte var sådär supersvårt. Vi gjorde det iaf lite som en tävling; vi båda löste uppgifterna och den som var klar fortast fick läsa upp svaret och sedan visa hur hon hade kommit fram till det. Ganska bra sätt att göra matteläxa på om jag får säga det själv! På kvällen blev det lite tv-tittande, The Voice var på och de två nya serierna Go On och The New Normal hade premiär. Har oxå kikat lite grann på några olika kurser jag vill läsa här innan jag åker hem, om jag får som jag vill så blir det en Marketing & Social Media-kurs ute på Long Island samt en engelskakurs som fokuserar på skriftliga uppgifter på Essex County College. To be continued...

Nu ska jag läsa lite mer i Catching Fire, sååååå bra!

2012-09-10

Sorry för kass uppdatering, men latmasken tog överhanden i helgen och gjorde det därför omöjligt för mig att blogga. Haha.

Dock har det inte hänt sådär supermycket sen sist, på fredagen blev det take-out till middag för min del och lördagen spenderades i sängen med lite Hart of Dixie. Min värdfamilj hängde utanför huset på vårt kvarters yard sale. Mina älskade kids lyckades sälja grejer för hela 182 dollar, det är fan inte dåligt för 4 timmars jobb! På eftermiddagen/kvällen var det tydligen orkanvindar (ute i Brooklyn och Queens hade de dessutom två tornados!) så att spendera kvällen hemma med myslampan tänd kändes inte helt fel. På söndagen bar det av til New York igen för första gången sen familjen åkte hem. Promenerade längs med Broadway till Union Square men det blev några stopp på vägen; först på H&M, sen lunch i Madison Square Park och slutligen Forever 21 vid Union Square. Åkte sen upp till Bryant Park och satte mig med min bok, grönt te och en brownie från Starbucks. Satt där i några timmar innan jag begav mig till Times Square, närmare bestämt Forever 21-butiken där. Allt jag kunde tänka på när jag gick på Times Square var att sist jag gick där så var jag tillsammans med mina föräldrar och bröder och nu var jag helt ensam. Inne i butiken blev det ännu värre, där började jag typ gråta (ja, på riktigt) när jag kom ihåg att Daniel var med mig sist jag var där. En emotionell dag, helt klart. Att sen dessutom hitta två klänningar, inte köpa någon av dem, ångra sig som fasen och sen inte hitta dem online gjorde ju bara allt ännu värre ;)

Idag blev det jobb som vanligt, tvättade samt åkte till Willowbrook en supersnabb snabbis för att kolla efter mina två klänningar, men tråkigt nog fanns de inte där. Ikväll har jag jobbat extra hos en annan familj, vilket jag egentligen inte får lov att göra, men det var min värdmamma som föreslog att jag kunde sitta barnvakt för deras kids. Catie, en 9-årig tjej som håller på med hästar och gymnastik och dottern i familjen jag var hos, sa när jag skulle åka hem att jag var bästa barnvakten nånsin och att jag hade coolaste väskan nånsin och att hon vill att jag ska komma tillbaka. Synd att deras nya au pair kommer om bara ett par dagar ;) Söt liten tjej det där. Ollie, den 6-åriga sonen, är ju för söt han oxå. Efteråt stannade jag till en snabbis på Starbucks vilket slutade med en massa tjöt med Julia, Rilana och Daniela - inte fel kan jag säga! Julia har jag träffat en gång tidigare, Rilana har jag mailat med massor men Daniela har jag aldrig träffat trots att hon bor ungefär tre hus bort från mig. Galet! Supermysiga tjejer. På torsdag ska jag träffa Rilana igen så det ser jag fram emot. 

Nu ska jag avsluta detta superlånga inlägg och hoppa i säng, börjar jobba om ungefär 7 timmar. Godnatt!

2012-09-06

Två inlägg på en dag, what's up with that? Äsch, tänkte att ni kanske ville höra om min dag. Eller ja, eftermiddag. K hämtade A vid bussen och hon hämtade även hem C, efter det åkte de iväg för att inhandla viktiga saker så som pennor, suddgummin, miniräknare, lås... De var hemma igen runt halv 6 och då var även min host dad hemma vilket innebär att jag har slutat. Så jag jobbade inte över huvud taget idag. Rätt gött, haha. Efter middagen spelade jag pingis med C och biljard med A innan jag hoppade in i bilen och stack iväg till gymmet och svettades som bara den. Gu så härligt! Jag kommer troligen ha träningsvärken från helvetet imorgon men who cares? 

Nä, nu ska jag sova, imorgon är det jobb kl 8 som gäller för min del. Imorgon ska jag även ta C till bussen, spännande! Hoppas ni får en trevlig fredag!

2012-09-06

Godmorgon! Jag fick sovmorgon idag då min host mom jobbar hemifrån på grund av att det är kidsens första dag i skolan vilket verkar vara en rätt stor grej här (eller kanske bara i min familj?). Både A och C börjar iofs nya skolor, A är numera i middle school (ungefär som högstadiet) och C bara kände för att byta skola typ. Det är kanske därför K är hemma idag, vad vet jag. Iaf, att få lite sovmorgon var väldigt uppskattat! Jag hade dock satt ett alarm på 6:30 för att säga hej då till A innan hon hoppade på skolbussen kl 7:10 (omg va tidigt) men när klockan ringde så orkade jag inte riktigt gå upp... Så jag somnade om och sov fram till 8 ungefär. Dagens planer var att sticka till gymmet men bilen är inte hemma och det är tråkväder ute så cykeln funkar inte heller. Får väl... hitta på något annat istället. Typ städa. 

2012-09-04

Har haft en riktigt lång dag idag. Jag jobbade precis på gränsen till vad jag får göra under en dag, men jag ska väl inte klaga då jag annars har ett himla slappt schema. Det är bara imorgon oxå, sen kommer jag bara jobba några få timmar per dag igen vilket är en oerhörd lyx. 

Jaja, idag var jag och kidsen först på biblioteket för att hämta några böcker till A som hon behövde till ett skolarbete hon ska lämna in på torsdag när hon börjar skolan (gud alltså, de gillar verkligen sommarläxa i det här landet), sen blev det en tur till A&P för att köpa lite matvaror vilket gick på alldeles för mycket pengar. Sen har vi mest hängt hemma, A jobbade med sina bokredovisningar och jag och C plockade undan lite på hans rum och lyssnade på musik. En helt okej dag trots att den blev ganska lång :)

Ikväll träffade jag Vivi och Leonie en stund, vi skulle egentligen gått till nån pub i närheten men vi åkte istället till Let's YO! och Smashburger. Inte helt fel det heller :) Nu ska jag krypa ner i sängen, imorgon är det som sagt en lång jobbdag som väntar igen. 

2012-09-03

Jag vet inte om det är inbillning, men jag tycker att det känns mer höstigt ute nu än vad det gjorde häromdagen. Kn vara för att det varit mulet i ett par dagar, vad vet jag. När det blev mörkt tidigare ikväll och jag hade min skrivbordslampa tänd, så kändes det verkligen som höst och jag ville bara slänga på mig någon utav mina stickade koftor och krypa upp i sängen med en kopp te och en bra bok. Mysigt. Dock var det inte riktigt så kallt så att man kunde ha stickade koftor på sig och att dricka te var jag inte riktigt heller jättesugen på och då ville jag inte heller läsa hela dagen, så det blev massa PLL istället. Nu ska jag bara catcha up med Common Law oxå, sen är jag redo för höstens alla nya avsnitt av mina favorit-tvserier. Det är väl det jag ser mest fram emot med hösten tror jag, samt att få bära jeans, stickat och boots mest hela tiden, haha. 

Imorgon är det tillbaka till verkligheten som gäller efter semester i nästan två veckor. Kidsen har sommarlov i två dagar till, men på torsdag, då kommer mitt liv återgå till det normala... Som jag längtar!

2012-09-02

Herregud, jag har inte ens tänkt på att det är september, men det är det ju nu, och imorgon är sommaren officiellt över här i USA! Då firas nämligen Labor Day vilket markerar slutet på den amerikanska sommaren. Så på tisdag blir det jeans, stickade tröjor och boots no matter what ;)

Idag skypade jag med pappa i ungefär 20 minuter (typ?) och sen kollade jag på This Means War och Pretty Little Liars. Pratade samtidigt lite med Mona på Facebook vilket resulterade i att jag tog bilen ut till Willowbrook för att gå på bio helt själv (haha, jag är helt ensam här just nu, galet), gissa vilken film jag såg? The Dark Knight Rises. Jag hade inte direkt höga förväntningar då mina värdföräldrar inte riktigt tyckte att den var lika bra som The Dark Knight som är typ bästa filmen nånsin tack vare Heath Ledger's fenomenala tolkning av Jokern, men jag har insett att låga förväntningar är bra - det gör filmerna mycket bättre och det gällde även denna film. Hur bra som helst ju! Har ni inte sett den än så måste ni göra det. Double thumbs up! Lite fail dock att de åker förbi ett Saks Fifth Avenue som inte ens ligger i New York där filmen ju utspelar sig... Haha.

Nu ska jag kolla lite mer på PLL och sen sova. Imorgon är jag som sagt ledig så det blir en slapp dag hemma, kanske att jag drar till New York en snabbis efter att jag har skypat med Mona, vi får se på det. Hoppas ni får en trevlig måndag!

Day 8+9

Sista dagen i New York... Jag och Daniel tyckte att vi var ascoola i våra nya Ray-Bans och hade på oss dem hela tiden, haha (även på kvällen när vi åkte hem från NY och det var mörkt ute...). Det som var kvar på vår Att göra-lista var FN-byggnaden och The High Line, så vi började med att kolla in FN. Efter mycket letande så hittade vi till slut den svenska flaggan! Efter en liten stund tog vi tunnelbanan tvärs över Manhattan och hoppade av vid The High Line och åt lunch där uppe. Vi gick några kvarter längs med bron, men sen åkte vi upp till Times Square igen (hjälp, de är verkligen riktiga turister...). Jag och Simon letade efter solglasögon till honom samt kollade på en Michael Kors-väska till mig, sen lämnade jag honom till mamma och pappa och tog med mig Daniel till Forever 21 vilket var galet uppskattat ;) Avslutningsvis åt vi middag på Hard Rock Cafe. Väl hemma tog vi bilen till Let's YO! för en frozen yogurt som vi åt uppe på Eagle Rock med utsikt över världens finaste New York. 

Den absolut sista dagen över huvud taget, igår, började vi med Starbucks-frukost samt shopping på Michael's, Face Values och GameStop. Sen var det packning som gällde, även jag fick packa då jag ville skicka hem alla onödiga saker som sommarkläder, böcker och souvenirer med dom, på så sätt sparar jag ju massa plats och vikt i resväskan när jag åker hem i januari sen ;) Ja, sen bar det av ut till flygplatsen då... Tunnelbanan var galet crowded, men vi lyckades komma fram iaf. Det blev en sista fika på flygplatsen innan de drog sig mot säkerhetskontrollen och jag åkte tillbaka till Montclair. 

Day 7

Näst sista dagen i New York bjöd på strålande solsken och vad passar då bättre än att åka 260 meter upp i luften? Ingenting tyckte vi och promenerade upp till Rockefeller Plaza och köpte biljetter till Top of the Rock. Grymmaste utsikten i stan! Synd att det är så dyrt, annars hade jag åkt upp dit lite oftare... Efter att ha kollat på utsikten en stund så åt vi lunch på Hard Rock Cafe på Times Square. När vi var mätta och glada så lämnade jag mamma och pappa ensamma på Times Square och tog med mig mina bröder till South Street Seaport för att ge dem deras födelsedagspresenter, nämligen en båttur med en Shark-båt som åker ganska snabbt runt nedre Manhattan. Det var urkul! Vi fick se Frihetsgudinnan på lite närmre håll, lyssna på bra musik och känna vinden i håret, haha. Lite blöta blev vi oxå. Inget går upp emot att åka båt hemma på västkusten, men en båt på Hudson River med utsikt över Financial District är inte fy skam det heller. När vi hade åkt färdigt så åkte vi tillbaka till Times Square och shoppade lite grann. Vi åkte dock hem ganska tidigt då vi var rätt trötta, men efter lite vatten så åkte vi ut till Willowbrook och shoppade lite till, bland annat två par Ray-Ban Wayfarers! 

Day 6 - Philadelphia

I tisdags bar det av till min favorit, Philadelphia! Mysigare stad får man leta efter. Vi såg inte riktigt lika mycket som jag gjorde när jag var där själv i juli, men vi såg ändå det viktigaste; Liberty Bell, Independence Hall, Love Park, City Hall och Philadelphia Art Museum. När vi kom hem därifrån så introducerade jag min kära familj för (vad fasen använder man för preposition efter "introducerade"??) frozen yogurt på Let's YO!, and they liked it! Tur för dom ;) 

Day 5

I måndags var det dags att ta en tur till Staten Island för att få se den där kända damen ute på Liberty Island. Att ta SI-färjan är enligt mig det bästa sättet att se Frihetsgudinnan! Tyvärr var vädret inte det bästa, det var mulet och när vi hade köpt lunch så började det ösregna så man såg knappt nånting. Det lugnade sig dock lagom till att vi kom tillbaka till Manhattan och vi gick då uppåt mot Brooklyn Bridge via Wall Street och Broadway. På vägen dit hittade vi en memorial för Vietnam-kriget och vädret blev bara bättre och bättre, by the time vi kom fram till Brooklyn Bridge så var det strålande solsken och riktigt varmt! I Brooklyn åkte jag, Daniel och Simon på en karusell som tydligen är väldigt känd, det hade jag ingen aning om, men roligt var det. På kvällen skulle gick vi till 9/11 Memorial vid World Trade Center och avslutningsvis åt vi middag från Chipotle i Bryant Park.

Day 4

Empire State Building.

Konst i Washington Square Park.
 
New York är bäst att se till fots, så en dag gick vi längs med Broadway från Times Square (46th St) till Washington Square Park (West 4th St). Vi stannade till vid Madison Square Garden, Macy's, Flatiron Building, Shake Shack i Madison Square Park, Union Square, Barnes & Noble och slutligen Washington Square Park. Från början hade jag tänkt att vi skulle gå ända till Brooklyn, men på grund av värmen och sådär så var vi helt slut när vi slutligen kom fram till Washington Square så då åkte vi hemåt istället och gjorde middag.

Day 3

Vår tredje dag bestod av museumbesök. Först gick vi till Sony Wonder Technology Lab vilket herrarna var väldigt intresserade av som ni kan se på första bilden ;) Vi besökte sedan American Museum of Natural History där Simon och Daniel äntligen fick träffa Dum-Dum (vad heter han i filmen?). Slutligen gick vi genom Central Park till The Guggenheim där de hade Pay What You Wish Saturday, så istället för $22 per person betalade vi endast $5 för allihop. Inte fel! När vi var klara så tog vi en tur till Times Squae. Där träffade Simon Iron Man vilket han var lycklig över. 

Day 2

Hello New York! Vi gick upp rätt tidigt förra fredagen och åkte in till mitt älskade New York. Vädret var på topp så det blev ett besök i Central Park och Central Park Zoo där vi bland annat såg apor, pingviner, sjölejon, lemurer och en isbjörn (!!). På eftermiddagen blev det ett besök på The Apple Store på 5th Ave vilket Daniel var nöjd över. Efteråt satte vi oss i mysiga Bryant Park med varsin smoothie från Jamba Juice innan vi tog bussen hem till Montclair och gjorde spaghetti och köttfärssås till middag.

Day 1



Familjen landade på JFK på eftermiddagen men på grund av långa köer i säkerhetskontrollen, var vi inte hemma i Montclair förrän halv 8 på kvällen. Vi åt då middag med min värdfamilj och sen slocknade allihop i sina sängar, även jag då jag och Simon sov på soffan tillsammans. Vi hann inte direkt med att göra något den dagen, så dag ett blir ju änna förra torsdagen då vi åt frukost på IHOP. Vi beställde in blåbärspannkakor, vanliga pannkakor och kaffe. Kaffet var väl inte det godaste jag har druckit, men det funkade. Efter frukosten åkte vi hem till huset så att Simon fick leka lite med A och C innan de åkte iväg till stranden. Så fort de hade åkt iväg, så hoppade vi in i bilen och åkte till en scrapbooking store i Clifton där mamma trivdes rätt bra. På kvällen åt vi middag på TGI Friday och sen shoppade vi lite grann på Willowbrook innan vi åkte hem.

2012-09-01

Hej på er! Sorry för att jag inte har uppdaterat, men förhoppningsvis förstår ni att bloggen inte direkt är min största prioritering när jag har finbesök från Sverige. Anyways, igår åkte mamma, pappa, Daniel och Simon hem efter 10 superbra dagar i New York. Det var inte helt lätt att åka ifrån flygplatsen kan jag säga, speciellt med tanke på att huset var helt tomt då min värdfamilj åkte till Rhode Island igår förmiddag. Men jag lyckades ta mig hem ändå och somnade rätt fort. 

Idag började jag dagen med frukost på Raymond's tillsammans med Marie (det gick jättebra att köra dit pappa ;)). Vi båda valde pannkakor men till skillnad från IHOP så fick man här färsk frukt istället för äckligt sylt, och de var inte heller så där sjukt mättande. Frukosten klarade vi av snabbt vilket var nödvändigt då Marie skulle hem och packa, hon åker nämligen tillbaka till Tyskland idag. Lite småtråkigt sådär :( Efter frukosten åkte jag ut till Willowbrook och köpte ett par nya jeans (de har just nu Levis-jeans för endast 30 dollar, bäst att passa på), nya skor, ny tröja, ett par ringar, och ett par andra byxor... Ja, det blev en hel del grejer men konstigt nog inte så farligt dyrt! 

Just nu håller jag på med tvätten, efter en veckas semester så var tvättkorgen ganska full plus att det var massor av handdukar och lakan som skulle tvättas, men så fort jag är klar med det ska jag bege mig ut på en promenad tror jag. Dock är det ett tag kvar tills tvätten är helt färdig så jag tänkte först skriva några inlägg om vad jag och familjen hittade på i New York, så stay tuned!

RSS 2.0